香港長跑網  - 長跑長友

樓主: MJ576
打印 上一主題 下一主題

2009年3月8日 綠色有機健康跑 (名額已滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   41.95%

該用戶從未簽到

先謝過速行兄抽空來拍照
作為一個推廣環保信息的活動,不能期望參加者以競賽心態比賽
而且報名費很便宜,還有禮物,算是超值

路線方面,道路太窄,又要過路,更要因為要放行車輛而停步,
這方面,大會應可作出改善

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

氣氛唔錯,又有禮品,天氣又ok,雖然不是比賽,但明年都會參加

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

很多謝速行兄到來為我們拍照,速行兄還到得很早,我八時多去warm up時
    已見到他到來了。

有些跑道很窄,還有太多學生哥東奔西竄,失驚無神,會突然在你前面打橫
    衝過,原來是要衝過馬路,險象橫生,我也幾次差点兒被撞倒,好彩收腳收
    得切。

紀念品豐富。希望透過活動喚醒多些人愛護地球,注重綠色生活。

升級   0%

該用戶從未簽到

cfchan c hing    run run c tse

不必客氣

小弟 upload 左部分相,不過小弟影得不好

http://picasaweb.google.com.hk/longrun.hk1/200938By#

thank

升級   7.89%

該用戶從未簽到

此賽事是為公益, $50報名費全數贊助有機資源中心, 所以絕對值得支持, 仲有一條健身繩送, 唔知大家有冇拿到
    賽事中有幾段路要忽然橫過馬路又忽然又跑回同一行人路, 相當奇怪, 根據大會標記應沿途跑行人路跑, 在我前面只有30-40個跑手, 相信當中有跑頭位者Short Cut, 而導致左Cut 右Cut, 不停橫過馬路, 有個學生差D比車撞, 所以希望大家小心為上

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝速行兄,d相映得很好呀,我無跑這個賽事都感受到好開心!
    Harvey兄同大大手拖手跑,好溫馨啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2009-3-8 18:42 發表
    laputa99 c hing   cc c tse   MJ c hing   迪迪仔 c hing

hogay c hing & ........

不必客氣!!!

因為沒有網 tee 識別

小弟反應不夠快

可能影不曬 c hing & ctse

sorry ar!!!!!

遲小小 upload ...

難為了速行兄!
    所以最好有長跑網衭,睇到大圍兄幾咁sharp,遠遠就認得。

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥

thank ar!!!!

Harvey兄同大大手拖手跑

真的好溫馨啊!!!!!!!!!!!!!

升級   38.95%

該用戶從未簽到

CHING  thanks a lot.

d學生哥好狼﹐係咁撞我﹐真係好危險﹐見度前邊o的人S 咁跑﹐好彩我堅持守起左邊行人路....不過個水站唔知點解SET 起右邊﹐怪....迫人跑過馬路咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-8 23:43 發表

難為了速行兄!
    所以最好有長跑網衭,睇到大圍兄幾咁sharp,遠遠就認得。

真係會出網衭呀? 幾時呀? 橙色好呀....咁到時我就唔使買....又可以節省D~

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

回復 146# + 148#的帖子

亮哥, 這是大大第一次落場玩, 我倆真的很開心.

速行兄, 非常感謝你的辛勞, 你拍的照片為我倆留下了美好的回憶. 其實當我們看見速行兄為我們拍照時, 發覺身旁的大多時較年長的參加者, 特別是我們好像給前面那兩位似乎是"婆婆"級的跑手追過了,當時我倆相視而笑, 我便拖住大大的手奮起力追. 相信n年後, 我倆看到那些照片, 一定會會心微笑  再次謝謝速行兄!

Harvey and Carrie

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

原帖由 cksbnr2004 於 2009-3-9 00:20 發表
    CHING  thanks a lot.

d學生哥好狼﹐係咁撞我﹐真係好危險﹐見度前邊o的人S 咁跑﹐好彩我堅持守起左邊行人路....不過個水站唔知點解SET 起右邊﹐怪....迫人跑過馬路咁

其實系d人自己跑左過右邊.我覺得系沿路d工作人員唔夠人手.跑在前d跑手亂過對面.後面d人未一未跟.搞到我自己跑跑下都過埋左邊...

升級   38.95%

該用戶從未簽到

我結果全程無飲水.....

升級   7.89%

該用戶從未簽到

萬分多謝速行兄拍照, 實在敬重,

是次賽事原來由香港長跑會

提供技術協助及籌辦, 感謝

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

雖然里個係一個 fun run, 以及推廣綠色環保的一個活動, 但由於參加者有老, 有少,

主辨機構應該多一D着眼係參加者嘅安全問題上, 免得樂極生悲, 令一個咁有意義嘅活動蒙上污點.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

過馬路段,無人指引,好過跑手左穿右插,都幾驚險

升級   29%

該用戶從未簽到

大會應知道這次跑道狹窄, 路線多上斜, 有很多人是行
    仍選擇這裡我想是大會的商業決定,宣傳重於跑手安全

升級   0%

該用戶從未簽到

Harvey c hing

不必客氣!!

升級   0%

該用戶從未簽到

一個咁有意義嘅活動

希望下一年做得更加好