香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

CK師兄無事嗎?

關閉 [複製鏈接]

升級   17.89%

該用戶從未簽到

CK:

o吾經o吾覺又過o左兩個幾月, 你隻脚同個胃點o牙?
六月番得工未?好多o野等住你做o咼!我下星期返學仲使o吾使來探你?

登錄/註冊後可看大圖

升級   17.89%

該用戶從未簽到

CK~睇o黎都要探多你幾次嘞, 我o地諗會不會因為你這幾個星期都食流質, 肌肉筋骨缺乏力量支持, 所以骨骼康復得比較緩慢呢? 我的針炙師對我說, 如果腸胃吸收得不好, 肌肉缺乏養份而軟弱無力, 運動時就不能將關節固定, 沒有強健的肌肉保護, 那骨骼的癒合自然亦打折扣, 所以可以吃固體食物時, 你都要注重食物的營養和要補番d筋骨先得。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

CK兄.....祝你健康快樂,希望你早日康復!

升級   58.67%

該用戶從未簽到

CK兄
.....希望你全身都快快復完,  好似前便個 c hing 講, 做了手術之後就吾再翻發,
健健康康,到時玩麥都得啦,
希望你生活愉快!

升級   0%

該用戶從未簽到

ck兄, 近況如何???

隻腳及手術後, 身體狀況好嗎??

祝早日痊癒, 重上跑道  

升級   49.6%

該用戶從未簽到

回復 85# 的帖子

唔好意思,最近家中的router出現問題,時好時壞,所以較少上網。

上星期到沙田覆診,醫生看過x光片後,說已好了八成,但仍禁止做劇烈運動,我想起碼要再過多幾個月,待傷處完全癒合後,才可以跑步。至於胃部手術,也好得七八成了,但現在仍沒有胃口。病假放到下星期,20號就要返工了。這幾個月的養傷,真是十分悶。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2009-7-8 21:29 發表
回復 85# 的帖子唔好意思,最近家中的router出現問題,時好時壞,所以較少上網。

上星期到沙田覆診,醫生看過x光片後,說已好了八成,但仍禁止做劇烈運動,我想起碼要再過多幾個月,待傷處完全癒合後,才可以跑步。至於胃部手術,也好得七八成了,但現在仍沒有胃口。病假放到下星期,20號就要返工了。這幾個月的養傷,真是十分悶。

ck兄今次這個纖體療程應該很有效!!! 輕了幾多磅?? 跑步都是為了健康, 慢慢來吧, 長跑長有!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2009-7-8 21:29 發表
唔好意思,最近家中的router出現問題,時好時壞,所以較少上網。

上星期到沙田覆診,醫生看過x光片後,說已好了八成,但仍禁止做劇烈運動,我想起碼要再過多幾個月,待傷處完全癒合後,才可以跑步。至於胃部手術, ...

希望 ck 兄儘快康復,出年又挑戰全馬啦!

升級   17.89%

該用戶從未簽到

CK:

恭喜你終於放完悠長假期

登錄/註冊後可看大圖
, 又以颶風莫拉非作結, 認真難忘, 明天很多工作等著你呢!

升級   68.42%

該用戶從未簽到

祝CK兄早日康復!