香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 肥哥哥KC
打印 上一主題 下一主題

羽毛球迷揮手Say Hi 區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-31 23:18 發表

我以前有學過幾個月... 但習慣成自然... 學0左 d 步法都用唔到出來.. 手勢學極都唔上腦...." />" />

我可能在去工聯會再學 (跟私人太貴啦.....)

我諗真係要長時間去練先得, 學左係唔夠, 係要令到D動作成為條件反射用出黎先得, 如果學左到打個時都要刻要先用到出黎都係唔夠..

我都想去工聯會學下, 不過通常都好快滿

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-1 00:07 發表

我諗真係要長時間去練先得, 學左係唔夠, 係要令到D動作成為條件反射用出黎先得, 如果學左到打個時都要刻要先用到出黎都係唔夠..

我都想去工聯會學下, 不過通常都好快滿

所以果陣學波主要都係重覆性練..練到自己反射動作..一學就至少幾年...

我既球感..都係好細個果陣跟我哥在樓下打下打下咁打番來...
而家.... 個波去快 d... 後場波.. 我已經招架唔住...

升級   20.35%

該用戶從未簽到

我D波都好差下·吾見得人><"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-4-1 00:16 發表
" />" /> 我D波都好差下·吾見得人>

小朋友..唔好講大話 bor~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-1 00:17 發表

j" />" />jk 小朋友..唔好講大話 bor~

我超耐無打啦!你吾信我……起碼我都不够大圍勁><"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-31 21:30 發表
大圍兄及壞人兄都係高手

馬王:
你好似未同我打過羽毛球wor,我一定唔係高手啦,一來我從來未學過打羽毛球,二來我都唔係成日打,又點會係高手呢。
只係d高手唔會係度出現or未出現咁解。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 艾莉絲•韋 於 2009-3-31 21:48 發表
羽毛球 ~ 我都好架 !!

搵日book 場啦 ! 好耐冇打過 la

我book到場妳係咪來打先?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-31 22:45 發表

大圍好喜歡 book 場打波耶~

btw... tarry 都係高手來丫 hgj" />" />ghj

ee:
妳搞錯啦...我淨係喜歡打波唔喜歡book場架。
不過有book場既人又唔會預我打,唯有自己book場搵人打咁解之麻。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-31 23:52 發表

我同佢地打交過手....

妳仲記得呀? 妳個傷都唔知會唔會係同我打羽毛球果陣比我打殘左。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 01:28 發表

ee:
妳搞錯啦...我淨係喜歡打波唔喜歡book場架。
不過有book場既人又唔會預我打,唯有自己book場搵人打咁解之麻。

如果有場我都有興趣打

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-3-31 21:25 發表
見到隔離足球, 籃球迷say hi , 唔知呢度有無跑友都會打下羽毛球呢???

有就入黎Say 個Hi 啦

我每個星期都會同班同事打一次羽毛球.
不過,我打得好差,每次目標都只係將個波打過對面就算了.

其實,只係志在做下運動.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-31 23:18 發表

我以前有學過幾個月... 但習慣成自然... 學0左 d 步法都用唔到出來.. 手勢學極都唔上腦...." />" />

我可能在去工聯會再學 (跟私人太貴啦.....)

我就試過參加康民署既羽毛球班,$118十堂,每堂兩個鐘.

不過,通常去到上課時,大部分都係高手,係跟隊鬥波.
真係要跟教練學波既,連埋我通常都係得幾條友仔.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kcchu 於 2009-4-1 17:27 發表

如果有場我都有興趣打

如果大家有興趣,我都可以試下BOOK康民署既場一齊玩下既.
[因為,我每個星期都會BOOK場同班同事打羽毛球]

不過,要早一個月BOOK場,同埋大家請講下各自己preference 啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-4-2 00:10 發表

如果大家有興趣,我都可以試下BOOK康民署既場一齊玩下既.
[因為,我每個星期都會BOOK場同班同事打羽毛球]" />" />

不過,要早一個月BOOK場,同埋大家請講下各自己preference 啦.

我逢星期六早上都會另外同朋友打...

如果 book 場我想打星期日早上....

升級   0%

該用戶從未簽到

原來有個羽毛球揮手區, say 個hi先
我都有打下, 不過啲波都好c下, 希望有期機大家一齊打下等我學下嘢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-2 10:11 發表

我逢星期六早上都會另外同朋友打...

如果 book 場我想打星期日早上....

星期日早上我都OK~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 01:23 發表

馬王:
你好似未同我打過羽毛球wor,我一定唔係高手啦,一來我從來未學過打羽毛球,二來我都唔係成日打,又點會係高手呢。
只係d高手唔會係度出現or未出現咁解。

我一定係低手啦, 我都輪俾大圍.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2009-4-2 12:21 發表

我一定係低手啦, 我都輪俾大圍.

登錄/註冊後可看大圖

壞人兄:
做咩咁遲先入來呀?
大家d波都係差唔多,而且未打過單打,我力量唔多夠,單打應該唔夠你打啦。

升級   100%

該用戶從未簽到

我有入來睇呀, 不過櫴覆帖之MA.

加上右肩成日痛, 唔可以太用力, 只可細細力打

登錄/註冊後可看大圖

(EE 實唔高興啫!)

登錄/註冊後可看大圖