香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

Yuen Long District Young Festival (Y.L.D.Y.F.) Distance Run - 09/6/14

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

五 旬 漢 長 跑 比 賽 時 不 適 送 院 情 況 嚴 重
    2009-06-14 HKT 12:50
    一 名 55 歲 男 子 早 上 8 時 許 , 於 元 朗 參 加 長 跑 , 去 到 天 水 圍 天 華 路 及 天 影 路 交 界 時 不 適 昏 迷 , 送 往 屯 門 醫 院 救 治 , 情 況 嚴 重 。

http://www.rthk.org.hk/rthk/news/expressnews/news.htm?expressnews&20090614&55&589035

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2009-6-14 10:56 發表
    哈哈!可以霸個頭位報告成績先,時間33'56"(自己計),今次pb唔成功
    還有跑完隻右腳踝好鬼痛,所以要立即回家休息,唔能夠一起擦早餐,真係唔好意思
    仲有多謝 一班影相的義工ching ctse及蔡兄 ...

威兄,恭喜你攞左第10名,果獎盃在我處,但沒有打算俾你.
    原來我沒有你電話,頭先你打來時,又沒有來電顯示,方便請pm電話俾我啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

報返個成績先...

42'59" 比馬鞍山快左三分幾鐘, 而且重pb埋添...好在開跑前堅持要踢多陣腿....成個過程都有高佬兄幫我做領跑員, 所以先可以跑到呢個時間...

最後亦要多謝各位幫手影相既2公....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hate4876 於 14-6-2009 12:53 發表
    會考後第一戰,仍未恢復狀態,加上天氣熱,4k已經叫晒救命。
    結果35分半完成,仲有個第5
    十分滿意

恭喜哂,咁焗都重跑到,真係好野!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 14-6-2009 13:37 發表
    聽講好似有跑手出事, 唔知係咪真!
    今朝天氣其實好好, 但跑落都好辛苦,
    同馬鞍山差唔多...
    今次終於可以報馬鞍山之仇啦! 時間快咗1x秒,
    仲拉車邊攞番個獎! 都係聽邪神講, 開頭至緊要調整節奏,
    慢 ...

恭喜哂,rockiec 兄,真係好野!

升級   5.2%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-6-14 15:05 發表
    報返個成績先...

42'59" 比馬鞍山快左三分幾鐘, 而且重pb埋添...好在開跑前堅持要踢多陣腿....成個過程都有高佬兄幫我做領跑員, 所以先可以跑到呢個時間...

最後亦要多謝各位幫手影相既2公....

今日濕度高、無風有少少焗..........過程中不時在billy兄前後擾攘,最後上橋衝線想偷襲但不成功,
    8K成績 43'19''

升級   61.67%

該用戶從未簽到

36'06"45 [my own watch]

升級   0%

該用戶從未簽到

有冇人可以報下今天比賽的得獎名單呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-6-14 13:37 發表

同馬鞍山差唔多...

慢 ...

Rockiec ching,
    我地好似喺最後200-300米相遇過......
    你d步速keep得好好,我好辛苦先可以追到上來

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 1 天

今日pw,參加左兩年長跑比賽,今次第一次要中途行路。不過唔行唔得,自己知自己事,今日身體有d不正常反應,若果搞到瞓低,又會累埋大會,點都要錫身,長跑長有嘛!

另外恭喜各得獎的師兄師姐,更要多謝專程為我們影相的2公!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Anthony 於 2009-6-14 16:18 發表
    今日pw,參加左兩年長跑比賽,今次第一次要中途行路。不過唔行唔得,自己知自己事,今日身體有d不正常反應,若果搞到瞓低,又會累埋大會,點都要錫身,長跑長有嘛!

另外恭喜各得獎的師兄師姐,更要多謝專 ...

師兄而家重有無咩事呀, 一場比事少, 一定要睇住自己身體呀
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-6-14 16:47 發表
    個人時間:33:09 ..拉車邊攞到個獎..

七兄太謙啦...

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-6-14 13:37 發表

同馬鞍山差唔多...

慢 ...

恭喜晒
    Rockiec ching

升級   67.89%

該用戶從未簽到

剛去食完b仔涼粉返家,第一次參加比賽,四十六分完成賽事,全程無停低休息過,好滿意啦!
    遲左去到,無同咁多位影相見面,係同其中一位打個招呼咋,不過沿途見到各位師兄師姐背影,希望下次再玩過,真係好有氣氛.
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 苯蕉 於 2009-6-14 16:59 發表
    剛去食完b仔涼粉返家,第一次參加比賽,四十六分完成賽事,全程無停低休息過,好滿意啦!
    遲左去到,無同咁多位影相見面,係同其中一位打個招呼咋,不過沿途見到各位師兄師姐背影,希望下次再玩過,真係好有氣氛.

下次過黎一齊傾下啦.....

升級   0%

奮鬥

7 Ching and Rockiev Ching,

Congratulations!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 神童威威 於 2009-6-14 16:11 發表
    有冇人可以報下今天比賽的得獎名單呀?

如有錯漏, 請告之
    得獎名單如下

白師兄2
    rockiec – 8
    711MF – 10
    神童威威10
    BeeFing8
    cywcyw1118 – 9
    hate4876 – 5
    Cindy (cyw) – 10
    running-sue – 6

升級   0%

奮鬥

Sue Ctse and others,

Congratulations!