香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

毅行者0764隊,0791隊及十卜組揮手約操山區(現招募後備及十卜)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

終於都完成了毅行者100公里, 完成時間22:10。
今次能夠完成毅行者, 實在多得各位捐款好友, 十卜team, 及大會。
多謝ee, 曲奇, 比利, 鬼影, 法法, 高佬沿途給與我隊嘅十卜, 沒有你們, 我們是不可能完成今次嘅毅行。
多謝在終点等候我地嘅朋友, 因為有你地嘅支持, 我隊才能夠完整地返來。
多謝各位在心中支持我隊嘅朋友, 等我地在寒冷嘅山頭都感到温暖。
多謝屈老大, kopo 及 勝哥, 因有你地同行, 我才有今次毅行嘅体驗。
謹代表長跑長有A隊仝人多謝各位, 多謝晒!

A隊時間表
起点 - CP1 2:23
CP1- CP2 1:21 (停留8’)
CP2- CP3 2:10 (停留28’, 老大未能食完盒义燒飯, 慘慘慘! )
CP3- CP4 3:07 (停留12’)
CP4-CP5 1:35  (停留22’, 呢个站超大風, 超凍!)
CP5-CP6 59’ (停留28’)
CP6-城門 25’(停留15’, 多謝十卜嘅薑茶, 仲有D蕃薯糖水嘅味道!)
城門 -CP7 1:58 (停留 25’, 老大食完麵訓著左 .........)
CP7-CP8 1:42  (停留40’, 多謝十卜嘅早餐! 另唔該鬼影推老大返到黎)
CP8-CP9 1:06  (停留16’)
CP9-終点 2:04
完成時間22:10

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

恭喜A B C 毅行隊順利完成壯舉!

你地嘅毅力及努力令人感動,我多謝你地俾個機會我做support team,能分享大家的艱辛經歷及完成後的歡樂,
    真是一個難忘的經驗。

更要多謝大家在終点為我準備的生日蛋糕,尤其Parco爸及豆豆媽,已經咁繁忙都仲為我安排,真是感激!
    知道大家完成100K後真的很辛苦很倦,仍為我唱生日歌及慶祝才回家休息,實在難得,小妹在此真要再一次
    多謝大家。

祝大家明年再創佳績!

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝大家俾機會小弟做十卜,參與呢次大型活動...
    b隊十卜team 最"他條"算係小弟了...
    support 主力 parco爸事前計劃好晒成個support 流程,尋日對外連絡,同a隊十卜交換消息都一手包辦,為咗俾陪行十卜有充足精力,好多嘢都自己一個人setup,仲除埋自己外套俾毅行成員走7,8段...
    仲有 b哥同威威兄係獅子亭同cp8 附近以 沖圈速度搜索 b隊成員...
    花子ching 7-8 段幫手做苦力拎嘢,再陪行9-10...
    runrun ctse 生日都嚟十卜,仲出動 runrun 妹 幫小弟解圍陪行9-10,否則小弟可能真係要女裝陪平兄走...

因為小弟首次參與,希望大家唔好介意小弟反應遲鈍,有乜地方support 不周請多多包涵。
    (p.s. 小弟係9-10 差d俾 p兄 扯爆,已經跑咗80k 仲唔到仲可以用5分幾/k 速度跑 ...小弟服咗你了 )

升級   0%

該用戶從未簽到

早晨呀各位隊友仔~~
    尋日小雪生日會,去到尋晚點幾至終於有得訓,o岩o岩先起身~~
    雖然衝完線已經過左24小時,心情仍然激動~~

總之真係好好玩,好開心,因間再傾~~

升級   58.67%

該用戶從未簽到

恭喜A B C 毅行隊順利完成壯舉!大家好勁呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-22 13:04 發表
    多謝大家俾機會小弟做十卜,參與呢次大型活動...
    b隊十卜team 最"他條"算係小弟了...
    support 主力 parco爸事前計劃好晒成個support 流程,尋日對外連絡,同a隊十卜交換消息都一手包辦,為咗俾陪行十卜有充足精力,好多嘢都自己一個人setup,仲除埋自己外套俾毅行成員走7,8段...
    仲有 b哥同威威兄係獅子亭同cp8 附近以 沖圈速度搜索 b隊成員...
    花子ching 7-8 段幫手做苦力拎嘢,再陪行9-10...
    runrun ctse 生日都嚟十卜,仲出動 runrun 妹 幫小弟解圍陪行9-10,否則小弟可能真係要女裝陪平兄走...

因為小弟首次參與,希望大家唔好介意小弟反應遲鈍,有乜地方support 不周請多多包涵。
    (p.s. 小弟係9-10 差d俾 p兄 扯爆,已經跑咗80k 仲唔到仲可以用5分幾/k 速度跑 ...小弟服咗你了 )

多謝喪Ken的十卜,缺少了你們任何一位,我們都難以完成100KM既壯舉。
    亦多謝runrun姐出動靚靚妹妹陪跑9-10段,令到平兄極度興奮,全隊人(應該講兩隊人)都好似打左強心針,d眼訓疲倦都給忘記了!

升級   0%

該用戶從未簽到

有相睇了

隨軍記者映的相唔多,掛住打仗丫嘛! 分秒必爭,錯過好多精彩鏡頭,sorry!

20091120 毅行第一日
    http://picasaweb.google.com.hk/allanchan420/Photos20091120#540681453819

20091121 毅行第二日
    http://picasaweb.google.com.hk/allanchan420/20091121#5406816740323975458

升級   0%

該用戶從未簽到

B 隊出發前映隊際相

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

出發前兩隊合照

登錄/註冊後可看大圖

充滿信心既力士兄

登錄/註冊後可看大圖

有些參賽者將今次毅行目標口號印在臉上.....Less CO2, Less poverty! 毅行百里,為貧窮人對抗氣候變化

登錄/註冊後可看大圖

起步前天氣極佳,好藍的天!

登錄/註冊後可看大圖

等小弟也學下Parco爸既自拍絕技先!

登錄/註冊後可看大圖

在西灣山遇上赤子師姐,來張合照,大家打打氣!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

19:33時上到雞公山頂,拍拍照順便小小休。

登錄/註冊後可看大圖

晚上八點去到CP3 好像賽車入左維修站,各車手只需食食食,runrun姐及其他十卜隊員已不停地替各隊員按摩搽按摩膏,十足替賽車換轆咁,好鬼Pro! 真係要一再多謝support team每一位!

登錄/註冊後可看大圖

在山上善心人預備了姜芧湯暖胃

登錄/註冊後可看大圖

升級   68.6%

該用戶從未簽到

我訓醒啦!第一時間來講聲恭喜ABC隊大獲...全

11月21日零時,當我睡眼矓矓之時,遇上三個可能係有"毅行上腦症"嘅人、不停大叫,大笑同工作?Billy, Cookie, 同 ee 在車裡攪"車震"
    震甚麼?完來是計劃下一個 CP 要做咩,天氣變了又點做,去邊去邊的 pickup support teams,忙個不停!我相信這症狀大約而發生了一星期多前。

今次大家可以安全回來,重有很好成績,最重要係有一個好大嘅團隊精神

我好榮幸能夠 join 到你們,開開心心的玩,享受大家的勝利!希望下次有大 project 的時候,留番一個小小的位置給我。

升級   0%

該用戶從未簽到

上到針山頂,好凍!

登錄/註冊後可看大圖

有花子兄陪跑,但係隊長痛到唔識笑了!

登錄/註冊後可看大圖

到達鉛礦坳,隊長忍不住掉下第一滴淚,花子兄問小弟睇唔睇到?大家操練左四個月,我地怎會唔知?只不過不能開口說句安慰的話,怕只怕她會即時崩潰,sorry隊長! 我地個個都知妳腳真的很痛,妳堅強既忍耐,我地好敬佩!

登錄/註冊後可看大圖

鉛礦坳遇上A隊各人極之眼訓咁坐係度

登錄/註冊後可看大圖

多謝隊長咬著牙跟跑落大帽山這條大斜路

登錄/註冊後可看大圖

陰公,睇下隊長對痛腳! 不停地急救....敷冰,多謝Parco爸細心預備冰粒!

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 2711# 的帖子

嘩! 亞sue真係堅强, 番到屋企最好睇医生check下只脚有冇事.

升級   0%

該用戶從未簽到

荒山野嶺竟然有小販排地灘,何人如此大膽,伸大手板在討價還價?

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

我敢講我地既ABC隊係今年最出色既毅行隊伍之一~~

好開心可以由o岩o岩半程開始參與AB 隊既毅行,仲由城門開始跟B隊到尾,感受一下今次毅行~~

四位B隊隊員表現非常出色,沿途相互扶持鼓勵,包容互勉,更難得係可以每一秒都維持住歡樂既氣氛,途中雖然遇到好多好多困難同阻滯,憑大家上下一心,一一克服,甘苦與共,一齊笑,一齊痛,每個人都感受同其他隊員既快樂同痛楚~~

Sue 大隊長既意志力相信所有人都感受到,我都經歷過毅行途中既傷患痛楚,晌獅子亭第一眼見到大隊長既情況,心知不妙,所謂傷在隊長腳,痛在隊友心,大家好好想分擔一下大隊長既痛,最終大隊長都可以頂到最後,仲做得到一個咁好既時間,Sue 哥真係最出色既隊長!!!

亮哥全程氣定神閒,永遠掛住親切既微笑,俾到大家無限既信心. P兄沉著冷靜,幫助大家處理大大小小既困難同問題. 平兄就負責搞好氣氛,不時仲要做下Sue 哥既人肉沙包,俾Sue 哥出出氣,發洩一下,以減輕肉體上既痛楚,四位簡直係最佳拍檔~~

至於我地既支援隊,居功至偉當然係我地支援小隊B既小隊長Parco 爸,成個過程中大家喊左過萬句"arco 爸!",所以大小事小隊長都安排得井井有條,處理危機臨危不亂,EQ非常高,十幾廿人一齊煩住佢都可以一一滿足,俾我已經精神病發~~
    而同我加埋組成"四小書僮"既阿B,威威同喪Ken,從晌上海街接我一刻已經開始合作無間,而且未十卜,先興奮,晌獅子亭未等到隊員落黎已經嘻嘻哈哈,玩過不亦樂乎,亦都係一個好好既組合~~

當然仲有好多好多十卜隊友同義工,每一位都儘心儘力,令大家有一個成就卓越,歡天喜地既毅行旅程~~
    有時間再晌blog 同大家分享一下整個難忘既過程,好多謝尋日所有參與既長跑網兄弟姊妹,明年再玩過!!!

升級   23.16%

該用戶從未簽到

利害,各位都能超標完成!

師兄有無見到我地﹖ 起步既時候我地企隔離咋!去到東霸前俾你地放甩晒

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-11-22 17:12 發表
    嘩! 亞sue真係堅强, 番到屋企最好睇医生check下只脚有冇事.

真係太令人感動...
    sue兄來緊一定要好好養傷,祝長跑長友。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-11-22 17:35 發表
    荒山野嶺竟然有小販排地灘,何人如此大膽,伸大手板在討價還價?

登錄/註冊後可看大圖

對手應該係p兄既
    佢地去到cp3,我地掛住幫手分食物...一時醒唔起當時非常寒冷...
    p哥伸手話"我袋嘢呢?  "...跟住又縮返埋一舊話好鬼凍

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 喪Ken 於 2009-11-22 21:00 發表

對手應該係p兄既
    佢地去到cp3,我地掛住幫手分食物...一時醒唔起當時非常寒冷...

手帶已經出賣咗佢, 但你身為佢既近身書僮, 居然出賣佢

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

腳仔做咗熱敷同按摩後, 已經好咗好多
    多謝各位, 要大家擔心, 真係唔好意思

升級   27.6%

該用戶從未簽到

原帖由 喪Ken 於 2009-11-22 21:00 發表

對手應該係p兄既

自首
    當時只穿一件網衣走過第三段, 日落後的牛耳石, 雞公山等倍感清涼
    Parco爸向我展示豐富的晚宴, 但我只想要一件長袖衫

(喪Ken真有記性, 連當時的細節都一清二楚!)