香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

2009 香港ITU三項鐵人至尊亞洲盃

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

仲未有start list

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 14:02 發表

可能 5 會出架啦
聽日你好似改左 10:00am start 喎

咁都得...

各位師兄師姐聽日後日加油呀!!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

聽日出戰既ching/ctse, 加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-16 14:15 發表

咁都得...

各位師兄師姐聽日後日加油呀!!!!

對于我地呢 d 只係做時间既 , 影响可能無乜影响 ,
    但假如係有機會既 , 起馬知道有也對手多加同佢個
    號碼

升級   21.55%

該用戶從未簽到

4:55am                荃灣港鐵站 (近美心)
    有冇師兄lee幾組,到時打過招呼 我第 6組: no445
    第 5組:          男子35-39          07:45          11:30
    第 6組:         男子30-34         08:00         11:35
    第 7組:         男子20-24         08:10         11:45
                      男子25-29

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-16 14:40 發表
    4:55am                荃灣港鐵站 (近美心)
    有冇師兄lee幾組,到時打過招呼 我第 6組: no445
    第 5組:          男子35-39          07:45          11:30
    第 6組:         男子30-34         08:00    ...

我第 4 組 , 有可能係單車 or 跑步撞到, 我着 長跑網 背心
    bib no. 319
    你俾我點左相 , 我一定會同你打招呼 and + 油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 14:26 發表

對于我地呢 d 只係做時间既 , 影响可能無乜影响 ,
    但假如係有機會既 , 起馬知道有也對手多加同佢個
    號碼

我明呀,所以咪話...

升級   0%

該用戶從未簽到

有無人打算渣車去? 如果唔泊迪士尼可以泊邊度呢?

如果搭MTR係咪晌迪士尼站落最正路呢?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我的 BIB NO. 是 D259. 今日總會打電話來通知上水上車時間提早到4:15AM. 只等5分鐘!!

到時再見!! 大家加油!!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-10-16 16:49 發表
    有無人打算渣車去? 如果唔泊迪士尼可以泊邊度呢?

如果搭MTR係咪晌迪士尼站落最正路呢?

我會渣車, 打算泊迪士尼算啦, 平時泊車都唔使錢, 當比年費豪比佢

升級   0%

該用戶從未簽到

個人的第三次鐵人賽完成了,非常幸運,得了第四名! 時間:38'50"(手按)

由於開賽的時間推遲至十時十五分,令我今朝有更多的時間準備
    早上八時零五分已經泊好車了,到達樂園十分順利,之後跑了停車場七個大圈作熱身
    再去多次停車場附近的廁所解決及換衫後,就推著單車到登記處報到,由賽前準備到比賽都十分暢順

今日女友要上班,沒有來打氣,所有的準備都是自己一腳踢
    而其他鐵友又不是今天比賽,孤軍上戰場的滋味都是第一次品嘗.....

當到去碼頭準備的時候,突然看見一個熟識的面孔,原來是Loud兄!
    估不到他特登請假來捧場,十分感動......而他亦為我影了不少相
    Loud兄,多謝你!

今次有幸在三鐵運動中得獎,不多不少都跟Loud兄有點關係
    他之前見我游水可以游到長距離,就提議我試一試玩三項,這項運動我其實從來沒想過自己會玩的
    從此就對三項鐵人有更深的認識,由當初到現在都不夠一年的時間,我相信自己明年都更加投入!

今日跟上次"超越三項"一樣,有濃厚的嘉年華會味道
    在轉項區附近有啦啦隊為健兒打氣,跟烈日陽光比較同樣熱情
    最有趣是當我站在報景板前拍照時,竟然有女觀眾要求跟我合照,可能見我手握獎項吧,影完一個又一個
    嘩......好開心,頓時發覺自己好似明星一樣,感覺真的有點飄飄然

足足十五年沒有贏得運動獎項了......
    以前讀書時代的校內陸運會水平不高,賽前根本無需刻意練習都可以容易拿到獎牌
    但今天的比賽我是花了不少時間去練習及準備的,而對手來自五湖四海,同組的冠軍是前港隊成員,所以今日得到的成績我是滿足的
    不過自己在發揮上並不滿意,因為在單車項目進行了大約一半的時候,一雙小腿同時隱隱作老抽,拖累了單車的時間,否則我應該臨衝線前可以趕過多幾位選手,令總成績亮麗一點

賽後跟Loud兄檢討過,應該是賽前的兩項(游泳+單車)練習不足,未有強化各組肌肉及轉換力量時未有好好適應
    而賽前根本沒有機會去操水,一直游蛙式的我上水後已經腳仔軟軟,踩起車來都力不從心...
    直得安慰的是,在各組得獎的健兒當中,我跑步的時間是最快的,可說是我今次發揮得最好的環節!

我覺得ITU的安排有點小氣,四至六名的得獎者竟然不獲安排上扮獎台領獎,那一刻覺得好像被人歧視的感覺
    不緊要,待我下次完美的發揮,正是前三名的時候!

升級   78%

該用戶從未簽到

回復 132# 的帖子

恭喜恭喜,

升級   41.95%

該用戶從未簽到

恭喜馬王兄!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

只要你肯練, d獎係會繼續來, 公起!

升級   14.3%

該用戶從未簽到

回復 132# 的帖子

恭喜馬王ching

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜馬王兄!
    因為要和小子去幼兒園 interview,沒有時間整理 d 相,
    看住這三張先

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

跑步系 3 組最快呀,僅僅需要 9'07, 強呀!

大家明天 + oil 呀,
    我都要沖涼和睡覺了。

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

馬王兄好野!
    有靚女合照, 好羨慕

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

恭喜馬王ching

明天All Ching Add oil...