香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

魚則 魚涌公園一期(太古城果邊)

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

俾人話無資料唔得, 都係乜都係康文署個web site copy 晒出來先

歷史
    鰂魚涌公園於1994年6月17日開始啟用。
    公園佔地約 9.79公頃,設巿多種動態設施。

設施
    7人人造草足球場、籃球場、兒童遊樂場、緩跑徑、單車徑、                 
                    健身站、海濱公園、太極花園、觀景台、小食亭。

開放時間
    公園:上午六時至下午十一時
                    康樂設施:上午七時至下午十一時

網址
    http://www.lcsd.gov.hk/parks/qbp/b5/index.html

+1 0
    上一篇︰高士威道遊樂場下一篇︰岩岩有跑泰基盃既師兄接受now tv 訪問

升級   7.89%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

do some research first....
    otherwise don't post.....

升級   100%

開心

我只係提供一個地方出來先, detail 既野,
    慢慢post 都末遲, 有乜理由明明有個跑步地方,
    未做好research 就唔俾post.?

咁你不如叫版主寫明, 無detail 唔post 得, 咁我就唔post 啦......

升級   7.89%

該用戶從未簽到

回復 3# 的帖子

wlau:

i don't reject you post
    just to suggest if you want to post something useful, then really post something useful.

at least you don't check some old post here
    https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D3

升級   100%

開心

原帖由 runningman 於 2009-9-6 15:01 發表
    wlau:

i don't reject you post
    just to suggest if you want to post something useful, then really post something useful.

at least you don't check some old post here
    https://www.longrun.hk/forum/v ...

但.... 有關咩... 跑步設施得條緩跑徑... 仲有乜野好寫...
    海濱公園唔係預你跑步用, 你俾我個post 只係一個路段推介only....
    除非你想我係跑步設施介紹區寫埋d 非跑步設施出來, 咁我就無話可說啦
    你想我係裏搵到d 乜野資料, 不如你講下除左無寫緩跑徑之外, 仲有乜野"跑步"設施應該寫...
    and.. 我無寫緩跑徑, 唔係代表我無search,
    因為我知佢有緩跑徑, 所以我先post 佢出來, 仲指明邊第幾期...
    detail 唔知, 只係唔知佢有幾長, 同點樣圍法
    就連康文署都無....
    你知既, 不如講俾我聽, 等我post 番上去啦....

升級   7.89%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2009-9-6 17:21 發表

但.... 有關咩... 跑步設施得條緩跑徑... 仲有乜野好寫...
    海濱公園唔係預你跑步用, 你俾我個post 只係一個路段推介only....
    除非你想我係跑步設施介紹區寫埋d 非跑步設施出來, 咁我就無話可說啦
    你想我係裏搵 ...

ching:
    calm down, take it easy

I just want to know why you recommend this place only.
    You should have some reason to put this place here.
    It is quite funny to see at first that you mention this place but you know nothing about this place.

升級   94.3%

該用戶從未簽到

無敵海景加上綠化環境,景色怡人,這是小弟最喜歡的跑步地方。
    跑一圈約1.25 km,附近有港島東體育館可以貯物及沖身。

升級   24.74%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2009-9-6 21:51 發表
    無敵海景加上綠化環境,景色怡人,這是小弟最喜歡的跑步地方。
    跑一圈約1.25 km,附近有港島東體育館可以貯物及沖身。

我以前成日系度跑嫁...
    海景好呀~
    but 跑跑下會覺得悶, 跑極都系呢度-3-
    所以E+冇跑公園, 去左跑街~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到