香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 慢子 Wilson
打印 上一主題 下一主題

2009.10.17 新亞書院第六十周年院慶健步跑

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

請問是否由大學火車站乘校巴上新亞呀,要多少時間呢?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Wilson Ching,

Better do it by running - warm up mah^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

係由大學火車站,行入中大,坐校巴上新亞,大概5-10分鐘左右啦[視乎多唔多人上落車]

另外,要留意一下,有2條校巴路線:

[1] 總站係新亞書院 - 咁當然係總站落車啦.
    [2] 總站係逸夫書院 - 咁你上車時要睇清楚,會唔會經新亞書院了.
          - 我記得有部分班次係唔經新亞書院直往逸夫書院的,
          - 就算經新亞書院,都請你記得到左新亞中途站時要落車,如果唔係,就會返左去逸夫書院總站,到時就

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-15 21:08 發表

係由大學火車站,行入中大,坐校巴上新亞,大概5-10分鐘左右啦[視乎多唔多人上落車]

另外,要留意一下,有2條校巴路線:

[1] 總站係新亞書院 - 咁當然係總站落車啦.
    [2] 總站係逸夫書院 - 咁你上車時要睇清楚,會 ...

Thx a lot....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

各位師兄師姐聽日加油阿

升級   0%

開心

跑完返黎喇
    雖然短短地但係都幾好玩喎,4k 時間 21:38,女子組總名次竟然係 12 喎,以前未試過咁前架,可能今次既係學生多,平時掛住讀書,無乜做運動既原故,有 d 人跑咗 5 分鐘倒已經要行喇。
      仲有恭喜今日攞奬既 sealion 廸廸仔

升級   16.32%

該用戶從未簽到

我今日都見到幾個穿長跑網網衫的ching ctse 呀...

其實今日d學生好多平時都唔係跑開ga...不過如果參加今日個跑步會有得加宿分,所以咪有咁多學生去跑law...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vannis11 於 2009-10-17 15:29 發表
    我今日都見到幾個穿長跑網網衫的ching ctse 呀...

其實今日d學生好多平時都唔係跑開ga...不過如果參加今日個跑步會有得加宿分,所以咪有咁多學生去跑law...

你係唔係講緊好多年前讀緊書既我,
    果時既我咪就係平時唔跑步但係因為報宿舍有得加分而去跑既學生仔囉.
    以前歡樂跑唔係公開畀公眾既活動,只要係校園跑兩個圈,唔使落山就可以收貨了.
    當然就無紀念品送啦.

估唔到畢左業反而自己主動返去跑......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-10-17 15:05 發表
    跑完返黎喇
    雖然短短地但係都幾好玩喎,4k 時間 21:38,女子組總名次竟然係 12 喎,以前未試過咁前架,可能今次既係學生多,平時掛住讀書,無乜做運動既原故,有 d 人跑咗 5 分鐘倒已經要行喇。
      仲有恭喜今 ...

其實我跑得好鬼慢,
    男子全場五十幾名,
    只不過無乜校友會一早入去跑,先可以"係校友就分個獎畀你地"遮.

升級   16.32%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-10-17 16:00 發表

你係唔係講緊好多年前讀緊書既我,
    果時既我咪就係平時唔跑步但係因為報宿舍有得加分而去跑既學生仔囉.
    以前歡樂跑唔係公開畀公眾既活動,只要係校園跑兩個圈,唔使落山就可以收貨了.
    當然就無紀念品送啦 ...

咁係因為你已經愛上左跑步^^

btw公開組頭幾名跑得好鬼快...我初初嘗試跟第一名0個個跑ga..去到shawn就已經跟唔到><

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vannis11 於 2009-10-17 16:36 發表

咁係因為你已經愛上左跑步^^

btw公開組頭幾名跑得好鬼快...我初初嘗試跟第一名0個個跑ga..去到shawn就已經跟唔到>

今年既情況就唔清楚,但係過去幾年公開組頭幾名都係讀緊體育系既學生,
    如果我要跟住佢地跑......結果係

你可以跟到去逸夫書院,其實已經好勁了.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 917 天

Very 幸運的 (偷雞成功 ) I got the 7th prize today....this is my first prize I won...still pretty excited!!
    forgot to stop my watch, so don't have the exact time, should be under 15mins

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒迪迪仔  sealion  ricch

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜晒迪迪仔  sealion  ricch

升級   0%

開心

原帖由 vannis11 於 17-10-2009 15:29 發表

哦!原來係咁。

升級   21.4%

該用戶從未簽到

多謝咁多位!好好玩..出年一齊再玩過
    d相糸我facebook,因為要跑,只影到領奬時段..及2張大合照..合照相晏d我再放番上來啦

升級   10%

該用戶從未簽到

咁多位C HING AR~~知唔知邊度有得睇賽事o既成績同相片ar=]?~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mc_lokfai 於 2009-10-24 22:34 發表
    咁多位C HING AR~~知唔知邊度有得睇賽事o既成績同相片ar=]?~

http://www3.cuhk.edu.hk/naex/nalife/issue/11-2009/04-05.pdf