香港長跑網  - 長跑長友

樓主: leefs
打印 上一主題 下一主題

20.12 大埔體育會10公里比賽 *本網全力支持*

關閉 [複製鏈接]

升級   61.67%

該用戶從未簽到

chip time: 41'18 2nd PB
overall 72/886
Men 71/705
MB[20-34] 24/151

剛跑完馬拉松三星期,呢個成績算有交代.

split: 20'21/20'57

3k 11'57
5k 20'21
8k 33'06
10k 41'18

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

(如有錯漏, 請告知)

梁兄 : 亞軍
    Sue 兄 : 亞軍
    Cindy : 季軍
    馬仔 : 第四名
    711 : 第五名
    Jason : 第五名

hate4876 : 第六名
    曲奇 : 第六名
    ET: 第七名
    LuLu : 第七名
    前進 : 第八名
    longlx : 第八名
    finewong : 第九名
    ginny : 第十名

升級   52.3%

該用戶從未簽到

操練不足 + PB + 組別第5名 + 比賽氣氛好好 + 好天氣 + Ginny拎到組別第10名 =

都公起各位, PB/完成比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 finewong 於 2009-12-20 19:20 發表
    今日場比賽真係好好跑
    天氣好, 條路唔多彎 又幾平

除左里數牌唔太當眼眼外,
    賽會係其他地方都做到好足,
    成績出得快, 沿途又有工作人員維持秩序 叫其他跑步同單車友讓開

多謝terry, 今日發揮得好好
    你 ...

里數真係好唔當眼. 好唔掂, 我多數都見唔到里數. 令我失預算

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜使咁多位得獎ching ctse,我今朝都有係沙田果邊用做心幫大家打氣架~

升級   74.6%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

今日真係好順

升級   5.05%

該用戶從未簽到

今次恭喜各位同誌又大豐收.
    梁兄 : 亞軍
    Sue 兄 : 亞軍
    Cindy : 季軍
    馬仔 : 第四名
    711 : 第五名
    Jason : 第五名
    hate4876 : 第六名
    曲奇 : 第六名
    ET: 第七名
    LuLu : 第七名
    前進 : 第八名
    longlx : 第八名
    finewong : 第九名
    ginny : 第十名
    並多謝各位義公,辛苦晒.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2009-12-20 21:45 發表

里數真係好唔當眼. 好唔掂, 我多數都見唔到里數. 令我失預算

我全程見唔到里數牌.........沒分段時間

升級   56%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-12-20 22:03 發表

我都冇分段時間><
    係跑完 job返轉 至留意到....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-12-20 22:03 發表

小翠兄....

頭幾K好似噴在地上...
    點知走過5k後..好亂...地上有其他噴左17K 、18K..
    自己就夢遊咁計來計去...最後都係唔理...返終點先算....

升級   36.84%

該用戶從未簽到

我覺得埸地離主要文交通工具太遠,為何不可在回歸塔附近!

升級   76.84%

該用戶從未簽到

我沿途淨係見到幾個K數牌(我已經好努力去搵=___="")
    基本上我真係唔多清楚自己跑緊咩-.-
    希望大會改善下
    除左呢樣~
    其他野都做得非常好~抵讚~!!

升級   0%

該用戶從未簽到

見到第3公里.... 第5公里.. 跟住見到最後1k... 但咁樣好失預算.. 都唔知自己跑快定慢左.. 唉..

升級   57.89%

該用戶從未簽到

你地講先知有里數牌,我一個都見唔到,折返果陣估係5k

升級   55.26%

該用戶從未簽到

里數牌 - 我都好努力去搵, 但只見到 2, 3, 5, 7, 8, 9, 睇左少幾個. (不過其實我有用gps錶的) 無左1, 4, 6, 唔知係咪跟本就無呢?

我隻錶計到10.08km, 應該無少到.

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 83 天

多謝晒各位,今日都算幾凍,可能我怕凍啦,越跑就越順,運運噩噩咁咁就立左個第七名返離。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

我完全見唔到里數牌, 地下0個D 數字唔準, 都唔知由邊度開始計
    不過大埔我主場, 所以跑緊0個陣都無持別去搵里數牌,
    無埋數牌我心裏有都大約知仲有幾遠, 所以影響不大

升級   60.67%

該用戶從未簽到

大會0:37:59          個人0:37:57
    有點失望 岩岩沖線俾第10名過左 冇獎囉=.=  輸左0.幾秒
    下次要快d
    不過做到38分內同pb都好開心了

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 cywcyw1118 於 2009-12-21 00:53 發表
    大會0:37:59          個人0:37:57
    有點失望 岩岩沖線俾第10名過左 冇獎囉=.=  輸左0.幾秒
    下次要快d
    不過做到38分內同pb都好開心了

記住今日呢場~~~記住丫記住丫
    唔好再發生~~下次要win成條街就唔會輸少少
    加油

升級   48.67%

該用戶從未簽到

恭喜哂各位得獎師兄師姐!
    多謝哂各位義工協助!
    辛苦哂皇上及各網友出力宣傳及參與是次賽事!

關於是次比賽安排, 希望大家幫忙盡量發表意見, 您地既意見對大會安排係非常重要, 由於小弟今次係第一次搞長跑比賽, 所以都有好多地方做得不足, 請多多包涵, 出年一定會搞得更好(如果仲未被人炒魷的話)

回應下各位既意見先:
    1.
    賽道距離係由田總量度的, 所以距離係冇問題, 如冇意外, 賽道出年都會相同, 並會正式申請成為田總認可賽事
    2.
    里數牌確係放得唔顯眼, 出年一定有所改善, 多多包涵
    3.
    地上噴漆的里數係不可信的, 因為之前已經有好多其他比賽係呢條路度搞
    4.
    地點終點位置安排要考慮的地方係在太多, 包括報到處空間, 行李存放區空間, 頒獎典禮位置, 亦都要配合警方, 康文署場地申請, 路政署封路申請等等因素, 現在位置已經經過反覆審慎考慮,所以大致上好難改變, 不過出年可以考慮安排車輛於火車站接載跑手, 但係可能要自負車資
    ……

大家唔使俾面, 請盡情發表!!!

P.S. 我地係非牟利地區體育會, 宗旨係推廣地區體育, 我地搞比賽係絕對唔會, 亦都冇可能賺到錢的, 純粹係希望多d人參與同埋大家玩得開心過癮