香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: nickyyu
打印 上一主題 下一主題

報唔到名...點算??

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   7.45%

該用戶從未簽到

同意提督的觀點。每個地方的馬拉松是須要時間來完善的。不要把外地的月光看得太大太圓。明日香港的月亮也許更圓更亮。

升級   0%

該用戶從未簽到

唉!
香港渣打馬拉松的而且確有好多做得唔好既地方,
要改善既地方更加係多多多,真係爭唔落!
有競爭先有進步,
香港既問題可能係主辦大型馬拉松的機構不多!
如果要香港呢個彈丸之地,國際金融中心,下下要卦哂路黎比賽,
會對其他市民帶來好多不便,即使係假期,影響都會唔少!
其他國家地方大,城市多,大把地方可以搞,
即使封路對沿途既商戶影響都有限!
文化背景都有差異,
點可以 Apple to Apple 去比較呢?
但係外國既月亮是否一定更圓更靘?
個人並不認同!
可能,香港既地理環境根本並不適宜搞此類型運動項目!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

原帖由 cu83 於 5-12-2009 12:02 發表
    唉!
    香港渣打馬拉松的而且確有好多做得唔好既地方,
    要改善既地方更加係多多多,真係爭唔落!
    有競爭先有進步,
    香港既問題可能係主辦大型馬拉松的機構不多!
    如果要香港呢個彈丸之地,國際金融中心,下下要 ...

新加坡咁細, 都可以攪 f1 , 香港要係城市攪個咁大型既比賽,又真係有幾難...
    f1 點都難攪過馬拉松啦...
    香港刁民多, 但其實有時, 真係唔駛點埋d 刁民... 都已經星期日去攪, 仲想點.....
    每個刁民都有唔同既理由, 真係個個刁民既說話都要聽, 香港真係乜都唔駛攪....

升級   15.79%

該用戶從未簽到

去做長跑網攝影師,幫各健兒打氣

升級   100%

該用戶從未簽到