香港長跑網  - 長跑長友

新慢手報到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

各位你好......新到的
希望多多支持

小弟個人資料:
廿多歲近三十,身高170cm,原體重175lbs

同事的鼓勵和希望強身健體下開始跑步
最近開始跑步,已跑近一個多月,體重跌到165lbs

多在城門谷運動場跑,又因工作地方關係會跑quarry bay到shaukeiwan海旁

眼見本forum勁人眾多,請大家多多指教

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   45.45%

該用戶從未簽到

Stanley 兄歡迎你。
我也不是高手,大家在這裡互相交流學習吧

升級   49.6%

該用戶從未簽到

回復 1# 的帖子

歡迎!歡迎!

stanleyhpm 兄,可否介紹一下quarry bay 到 shaukeiwan 的跑步路線?

升級   0%

該用戶從未簽到

welcome to join us.
711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

stanleyphm兄, 多D黎分享討論, 咪個個都變高手law, 係邊度得知有尼個長跑網嫁?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-4-18 15:21 發表
歡迎!歡迎!

stanleyhpm 兄,可否介紹一下quarry bay 到 shaukeiwan 的跑步路線?

ckleung兄:
可以到以下LINK看一看,非常易跑,有海景
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/training/hit/eastern/qb.jsp

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2008-4-18 16:15 發表
stanleyphm兄, 多D黎分享討論, 咪個個都變高手law, 係邊度得知有尼個長跑網嫁?

Gill兄:
就算不是高手,最起碼也比我跑得快啊!

我是無意中上網search跑步資料時找到的.......
我鍾意這裏「是為跑手而開」

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

Welcome stanleyhpm兄  

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

又因工作地方關係會跑quarry bay到shaukeiwan海旁

Stanley,

Me too - welcome to longrun.hk

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-4-18 16:20 發表

Gill兄:
    就算不是高手,最起碼也比我跑得快啊!

我是無意中上網search跑步資料時找到的.......
    我鍾意這裏「是為跑手而開」

stanleyphm兄,
    我想八卦問下是打什麼keyword找到這網站?

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2008-4-19 10:32 發表

stanleyphm兄,
    我想八卦問下是打什麼keyword找到這網站?

我忘記了,好像是「長跑」或是「練習路線」之類

升級   73.7%

該用戶從未簽到

勁呀,呢個網係Search排頭幾名,想無人識都難了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2008-4-20 06:46 發表
    勁呀,呢個網係Search排頭幾名,想無人識都難了。

嘻嘻!Awyh 兄都有研究 Search Engine Optimization 嗎?

我就研究 seo 己有兩年了,

雖然本網創立不足半年,可能還在 Sandbox period

但排名都不錯啦!

如 keyword :渣打馬拉松 ,長跑
    Hong Kong Standard Chartered Marathon 在google 和 yahoo 都不錯!

小弟將會有網上生意都要靠它!

升級   49.6%

該用戶從未簽到

原帖由 慢速小子 於 2008-4-20 10:38 發表

嘻嘻!Awyh 兄都有研究 Search Engine Optimization 嗎?

我就研究 seo 己有兩年了,

雖然本網創立不足半年,可能還在 Sandbox period ,

但排名都不錯啦!

如 keyword :渣打馬拉松 ,長跑,Hong K ...

咁要先祝慢子兄  生意興隆,大展鴻圖。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

慢子兄,生意興隆,無本生利。話我哋知係咩生意??等我哋幫襯吓吖。

升級   0%

該用戶從未簽到

Thank you 兩位!

升級   92.85%

該用戶從未簽到

Hi Stanleyhpm兄,

Welcome to the forum.