香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.12.19 全馬長課操練 (沙田運動場-元洲仔-梅子林)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

集合地點:沙田運動場
出發時間:A線 - 8:00am
B/C線 - 9:00am
完成時間:A線 - 3.5小時B/C線 - 2.5小時 ,11:30回到運動場,cool down沖身後一齊食lunch。

路線距離:
(A) 沙田運動場 ---> 梅子林(引水道尾) ---> 大埔元洲仔 ---> 梅子林(引水道尾) ---> 沙田運動場 (全程約36.8K,上落斜各約5.6K)
(B) 沙田運動場 ---> 大埔元洲仔 ---> 沙田運動場  (全程約20K,全平路)
(C) 沙田運動場 ---> 梅子林(引水道尾) ---> 梅子林路口 ---> 梅子林 (引水道尾) ---> 沙田運動場 (全程約19.2K,上落斜各約5.6K)

歡迎各位有興趣一齊跑既朋友參加,大家可因應自己能力及操練安排,自行決定路線長短及出發時間。

人工智能報名:
1. 圍圍 (A線+食飯)
2. cc (C線+食飯)  
3. vv
4. 菲菲
5. batbat

+1 0
上一篇︰Macau Galaxy Int'l Marathon 6.12.2009 by Sealion下一篇︰adidas response cushion 18

升級   0%

該用戶從未簽到

A線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/417126101903064237

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

圍兄,

好想試試跑A線,不過以我目前的進度又驚完成唔到!你遲到仲搞唔搞跑呢條線的呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

daniel兄:
    記得上次一齊跑南生圍之後都未見過你, 一齊來跑啦, 到時睇情況回程可以唔上梅子林直接返運動場麻~
    遲d都一定會搞長課, 我諗路線應該都係差唔多~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

大圍兄,

我諗住到1月份先至將自己的狀態谷上去(可以的話),所以期待你搞的下一次長課。希望到時可以真真正正跑到A線的路程。

升級   97.33%

該用戶從未簽到

星期日有比賽,如果唔係一定黎支持...

升級   12%

鬱悶
  • 簽到天數: 6 天

有無得短A?  即係沙田->梅子林 -> 大埔 -> 沙田
    岩岩抖左兩個禮拜, 未回狀態,

可能要26 Dec / 2 Jan 至練 A

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gripen 於 2009-12-17 00:29 發表
    有無得短A?  即係沙田->梅子林 -> 大埔 -> 沙田
    岩岩抖左兩個禮拜, 未回狀態,

可能要26 Dec / 2 Jan 至練 A

gripen ching, 你計劃跑幾長同埋想唔想跑斜路, 幫你度度佢啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2009-12-16 18:54 發表
    星期日有比賽,如果唔係一定黎支持... hgj091" />" />hj

蓉蓉, 我都支持妳...星期日加油呀!

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

星期六早上有野做呀, 唔係一定來支持!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-12-17 10:28 發表
    星期六早上有野做呀, 唔係一定來支持!
    大圍,我要返六天(全日)工作,唯又望梅輕歎.

升級   18.2%

該用戶從未簽到

圍圍, 星期六我會跑你條B線.........不過我要趕下場, 所以7am鐘就起步 .  睇下到時路上撞唔撞到啦.
    711MF 該用戶已被刪除

升級   83%

該用戶從未簽到

大圍,
    路線好吸引﹐不過星期日要跑大埔喎~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   12%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-17 09:43 發表

gripen ching, 你計劃跑幾長同埋想唔想跑斜路, 幫你度度佢啦~

其實我暑假練到依家,
    十一月練到 沙角 -> 梅子林(閘) -> 大埔 -> 沙角 (路線A2 )
    其實按我之前諗既schedule, 今個月係要練 路線A 的,
    但unicef 仆傷左,上個禮拜又去左旅行,
    所以 哩個禮拜六復操, 都係諗住 練A2 先
    下個禮拜先開始 沙角 -> 梅子林 -> 大埔 -> 梅子林 -> 沙角

我諗我練到 3,4 次 34-35 km , 我估夠...
    其實我希望sub-4...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2009-12-17 10:41 發表
    圍圍, 星期六我會跑你條B線.........不過我要趕下場, 所以7am鐘就起步" />" /> .  睇下到時路上撞唔撞到啦.

wongc ctse, 咁凍都咁早起步真係勤力,到時好大機會撞到妳回程wor,一齊加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

stan兄、街坊鄭:
    今次來唔到下次啦,來緊我跑完厦馬又要準備渣馬,應該都會繼續搞長課,希望可以多D人一齊跑冇咁悶,又可以大家互相鼓勵下...唔錯~

7兄、迪迪:
    星期日比賽加油呀,下次再一齊跑啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gripen 於 2009-12-18 00:09 發表

其實我暑假練到依家,
    十一月練到 沙角 -> 梅子林(閘) -> 大埔 -> 沙角 (路線A2 )
    其實按我之前諗既schedule, 今個月係要練 路線A 的,
    但unicef 仆傷左,上個禮拜又去左旅行,
    所以 哩個禮拜六復操, 都係諗 ...

gripen ching:
    停過操慢慢來都啱既,咁跑完如果一齊食飯既係運動場等啦~

升級   12%

鬱悶

原帖由 大圍新跑手 於 2009-12-18 01:52 發表

gripen ching:
    停過操慢慢來都啱既,咁跑完如果一齊食飯既係運動場等啦~

搵次啦
    聽日咁凍, 我都唔知自己幾點先起到身, 出到門口.......

不過好大機會大家會係路上遇到, 到時say hi
      (我聽日應該著unicef)