香港長跑網  - 長跑長友

樓主: AlfaR
打印 上一主題 下一主題

香港品牌 GPS跑步錶 樣版測試

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

其實我都想知丫

升級   0%

該用戶從未簽到

本來收到AlfaR師兄PM,話廠方會聯絡小弟才講價錢,之後團購,但等左好耐好耐都無電話到,而家才知因訂單眾多及電子零件供應短缺, 所以出現有Order但冇貨畀客嘅情形... 所以廠方無再聯絡小弟,到而家都係唔知個價錢。如果有價錢資料,小弟會盡快貼出來,方便大家團購。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-6-7 23:52 發表
本來收到AlfaR師兄PM,話廠方會聯絡小弟才講價錢,之後團購,但等左好耐好耐都無電話到,而家才知因訂單眾多及電子零件供應短缺, 所以出現有Order但冇貨畀客嘅情形... 所以廠方無再聯絡小弟,到而家都係唔知個 ...

唔該晒你

升級   45.6%

該用戶從未簽到

Then I need to wait or buy Polar ar . . . .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2010-6-8 14:59 發表
Then I need to wait or buy Polar ar . . . .

polar 買那隻?

升級   45.6%

該用戶從未簽到

How about Polar RS800CX + s3 stride sensor

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2010-6-8 16:31 發表
How about Polar RS800CX + s3 stride sensor

我只用過 RS 800 sd  + s3  幾好, 不過可能真係太pro 了

RS 800 CX 多少塊錢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2010-6-8 14:59 發表

我個隊友最近搭其他跑會團購Garmin110,千八蚊連心跳帶,好輕巧,唔洗一舊二舊喎,操山用左兩次,好掂喎,我地用佢個GPS錶keep住6分鐘一K,輕輕鬆鬆咁操山,從無試過爆或老抽既感覺,一個字形容.....正!
小弟想搞團購,如果$1800-$1900左右唔知大家有無興趣?

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 8/6/2010 16:36 發表

我只用過 RS 800 sd  + s3  幾好, 不過可能真係太pro 了

RS 800 CX 多少塊錢?

Actually, I just need speed and pace. Is there any suggestion?
RS 800 CX plus s3 (around HKD 3000) << I think so . . .

升級   45.6%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 8/6/2010 16:51 發表

我個隊友最近搭其他跑會團購Garmin110,千八蚊連心跳帶,好輕巧,唔洗一舊二舊喎,操山用左兩次,好掂喎,我地用佢個GPS錶keep住6分鐘一K,輕輕鬆鬆咁操山,從無試過爆或老抽既感覺,一個字形容.....正!
小弟想搞 ...

亮哥, but Garmin 110 need to charge before everytime you use. This is the main issue for me to select Polar. 唉 . . .

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

千八蚊連心跳帶又唔算貴,不過冇心跳帶再平d就重好。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-6-8 16:51 發表

小弟想搞 ...

如果做到 Garmin110(千八蚊連心跳帶), 值 !!

操山, ok. 不過毅行不夠電用

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2010-6-8 16:54 發表

亮哥, but Garmin 110 need to charge before everytime you use. This is the main issue for me to select Polar. 唉 . . .

其實你用後都會 send d data 上電腦分析的, 這時米通便 charge 埋電. 如果吾是太專門操練. 可能garmin 會岩d.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2010-6-8 16:52 發表

Actually, I just need speed and pace. Is there any suggestion?
RS 800 CX plus s3 (around HKD 3000)  

如果用 polar 我係信佢心跳度得準, 同埋佢S3計步頻(不過自己又懶得練). 如果polar $3000, garmin $1800 , 只(多數)用pace, 我吾買polar , $3000 不太捨得. 用買garmini 剩下的, 買多對 tiger 好過. 起碼隻錶吾會幫自己跑快d , 對鞋會

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-6-8 17:01 發表
千八蚊連心跳帶又唔算貴,不過冇心跳帶再平d就重好

X2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-8 17:10 發表

如果做到 Garmin110(千八蚊連心跳帶), 值 !!

操山, ok. 不過毅行不夠電用

操毅行好少操咁耐,多數幾個鐘頭,都算OK,毅行比賽就唔得了,但佢既優點係唔洗分兩舊(GPS Senser同錶)同埋夠平,唔洗咁肉痛,d data 又容易處理。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-8 17:19 發表

如果用 polar 我係信佢心跳度得準, 同埋佢S3計步頻(不過自己又懶得練). 如果polar $3000, garmin $1800 , 只(多數)用pace, 我吾買polar , $3000 不太捨得. 用買garmini 剩下的, 買多對 tiger 好過. 起碼隻錶吾會幫自己跑快d , 對鞋會

X2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 simonso 於 2010-6-8 17:01 發表
千八蚊連心跳帶又唔算貴,不過冇心跳帶再平d就重好。

我都係咁話, 我自己有隻心跳帶錶, 真係用都唔會用