香港長跑網  - 長跑長友

樓主: peterho_c_f
打印 上一主題 下一主題

tight褲一問

升級   84.4%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-21 00:16 發表
咩wor....我咁矮- -!!差唔多...掛~~
係丫係丫.....不過佢有冇童裝架...3rd果間府有得賣@@?
我仲想買條長褲,係d鬆身既,出去做gym果陣著架.....我去果d adidas專門店,佢地都冇童裝...nike d童裝又唔好睇...2xu有冇 ...

有呀, 2xu compression 3rd係有童裝架

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 econecon 於 2010-2-21 01:33 發表

係咪女仔.
    我係男架-"-...
    我唔鍾意女仔咁瘦架....但係我唔係明解一食完d好油既野就會想跑步贖罪,好有罪惡感....

原帖由 joelkw 於 2010-2-21 01:43 發表

本來有133lbs, 因為要跑fm, 所以將體重壓低多6lbs (脂肪率得番7.8%, 應該已經係極限). 今個星期日操埋比賽前last44k長課, 跟住果6日會全停休息, 計過數應該會反彈4-5lbs, 到28號果日就可以負重大概132lbs去出戰 ...

fm係咩黎架....不過休息6日會肥左咁多既咩- -!!不可思義
    原帖由 ginnywong 於 2010-2-21 15:07 發表

有呀, 2xu compression 3rd係有童裝架
    好丫~~~~~~~~~~~~我聽日去睇睇!!!!!!!!唔該晒你~~~
    不過我張長跑網會員卡仲未送到丫...等左28日啦.........

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-2-21 01:43 發表

本來有133lbs, 因為要跑fm, 所以將體重壓低多6lbs (脂肪率得番7.8%, 應該已經係極限). 今個星期日操埋比賽前last 44k長課, 跟住果6日會全停休息, 計過數應該會反彈4-5lbs, 到28號果日就可以負重大概132lbs去出戰 ...

吓?你6日全休乜都唔做等重番黎跑渣打?你唔跑都至少保持少少中低強度o既帶氧運動黎keep住,等你個心肺都有少少刺激,當然呢d係你或者你教練o既programme,最後都係祝君好運!

升級   100%

該用戶從未簽到

本來有133lbs, 因為要跑fm, 所以將體重壓低多6lbs (脂肪率得番7.8%, 應該已經係極限). 今個星期日操埋比賽前last 44k長課, 跟住果6日會全停休息, 計過數應該會反彈4-5lbs, 到28號果日就可以負重大概132lbs去出戰 ...

題外話,joelkw兄個頭像套衫好有型呀...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2010-2-22 11:50 發表

三間愛迪達/阿迪達斯!!!!

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-22 12:40 發表

三間愛迪達/阿迪達斯!!!!

頭象果套係舊款, 已經停產, 新款個cutting改左, 冇咁fit同tight, 所以已經轉哂去2xu o既tight衫同tight褲.

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-2-22 11:30 發表

吓?你6日全休乜都唔做等重番黎跑渣打?你唔跑都至少保持少少中低強度o既帶氧運動黎keep住,等你個心肺都有少少刺激,當然呢d係你或者你教練o既programme,最後都係祝君好運!

其實體能上唔太擔心, 因呢3個月黎每個星期只係休息一日, 同埋d哩數谷到癲(130k/week), 反而心理上開始有d厭跑(因實在太疲倦啦), 所以真係要休息番幾日, 去調適下心理, 儲下戰意~~~

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-2-22 14:17 發表

其實體能上唔太擔心, 因呢3個月黎每個星期只係休息一日, 同埋d哩數谷到癲(130k/week), 反而心理上開始有d厭跑(因實在太疲倦啦), 所以真係要休息番幾日, 去調適下心理, 儲下戰意~~~

你跑得到44km一課我當然唔係擔心你體能可唔可以應付全馬喇,而係你之前谷里數谷得咁緊要我相信你都係為左有好表現,而你突然停咁長時間,你心理上係可能會好餓跑,但係你星期日一開波就可能好難控制到你個節奏…

當然,你感覺到自己身體o既反應先係最真實,我都從係第三者角度去睇

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2010-2-22 14:25 發表

你跑得到44km一課我當然唔係擔心你體能可唔可以應付全馬喇,而係你之前谷里數谷得咁緊要我相信你都係為左有好表現,而你突然停咁長時間,你心理上係可能會好餓跑,但係你星期日一開波就可能好難控制到你個節奏… ...

THKS, Ching. 我都明你意思, 可能星期四會慢跑番10k, 捉住下個節奏~~

唉~~ 實左呢幾個月黎o既瘋狂訓練, 已經攪到就黎家變咁濟~~

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2010-2-22 11:50 發表

你頭像都好嬌俏~~ 呵呵~~

升級   0%

開心

哇!!~今日去睇完啦...一條褲要1000蚊丫!!~~好似做梗85折....都要850蚊= =!!好貴T^T
    joelkw兄.....你身裝備要幾錢= ="""...連埋對鞋....= =

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-22 23:37 發表
    哇!!~今日去睇完啦...一條褲要1000蚊丫!!~~好似做梗85折....都要850蚊= =!!好貴T^T
    joelkw兄.....你身裝備要幾錢= ="""...連埋對鞋....= =

咩呀~~ 你去邊度睇呀??

addias tight上衫 - $450
    addias tight 褲 - $600
    2xu short tight - $550
    2xu long tight - $750
    2xu calf guard (套小腿, 防老抽) - $350
    asics tarther (鞋) - $850
    garmin 405 (錶) - $2450

你睇果條係咪"2xu long tight elite verion"呀? elite版係貴d架~~

升級   48%

該用戶從未簽到

joelkw師兄,可唔可以分享下2xu calf guard防老抽的効果?周日全馬你会唔会用?

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 00:06 發表

咩呀~~ 你去邊度睇呀??

addias tight上衫 - $450
    addias tight 褲 - $600
    2xu short tight - $550
    2xu long tight - $750
    2xu calf guard (套小腿, 防老抽) - $350
    asics tarther (鞋) - $850
    garmin 4 ...

3rd=0=!!!一條長褲要950......連身果件要2000幾-.-~~
    我都唔知道自己睇果條係咩版本....我嚇到標冷汗,有d見頭暈
    ....你套裝要6000大元-0-...............我暈了=0=||||||||||||||

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2010-2-23 01:27 發表
    joelkw師兄,可唔可以分享下2xu calf guard防老抽的効果?周日全馬你会唔会用?

touch wood...其實老抽惰況我好少發生, 反而對calf guard可以俾小腿肌肉一定程度上o既穩定性, 即係減少跑步時一d無謂震動, 可以慳倒一d力, 另外會令小腿肌肉o既血液循環加快, 可以減輕乳酸積聚, 減少疲勞. 比賽當日一定用啦!!! 亦係平時長課必需裝備~~

jason ching亦試驗過, 做完tainning當晚著住訓覺, 對recoverary亦有幫助呢~~

官網亦有介紹:
    http://www.2xu.com/compression/ua1244b.html

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-23 01:33 發表

3rd=0=!!!一條長褲要950......連身果件要2000幾-.-~~
    我都唔知道自己睇果條係咩版本....我嚇到標冷汗,有d見頭暈
    ....你套裝要6000大元-0-...............我暈了=0=||||||||||||||

係隻garmin 405比較貴o者, 其餘都係幾舊水, 連身果年係tri suit, 你又唔係玩三項鐵人, 唔駛啦!! 買條短tight都係$550, 全年都用得, 料又靚, cutting好...抵啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 08:57 發表

係隻garmin 405比較貴o者, 其餘都係幾舊水, 連身果年係tri suit, 你又唔係玩三項鐵人, 唔駛啦!! 買條短tight都係$550, 全年都用得, 料又靚, cutting好...抵啦!!!

好型好潮, 不過小弟唔敢著就算有都

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-2-23 11:16 發表

好型好潮, 不過小弟唔敢著就算有都

Why al~~?

升級   0%

開心

原帖由 joelkw 於 2010-2-23 08:57 發表

550係折實左架啦@@?
    我右膝有傷..應該係半月板個位..或者果條.....外則副韌帶?...應該買d咩好丫

升級   29%

該用戶從未簽到

原帖由 KingSimon 於 2010-2-23 12:59 發表
    550係折實左架啦@@?
    我右膝有傷..應該係半月板個位..或者果條.....外則副韌帶?...應該買d咩好丫

價錢pm ginny問啦 (見Post 21#)~

護膝或臏骨帶, 平就LP, 唔好買彎刀果d, 好d貴d就Mc David  / Pro Skin, MK大中有得賣!!