香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 大雄2009 於 2010-8-21 23:12 發表
    嘩! 話回話回又加段, 睇嚟大家都已上力, 等埋我呀! (因book唔到靚時間, 我將改於嚟緊星期二入廠大驗心臟及腦部)

琴晚去柏立基健康院睇門診, 目的係要經政府醫生轉介, 才可於私立醫半價做心臟CT Scan. ...

恭喜大雄隊長初驗正常,祝大雄隊長身體健康早日歸隊。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2010-8-22 22:11 發表
    今日K隊:22/8/2010 (星期日)行程 衛奕信徑3-5段
    行程及預計時間:(上石級及上斜行, 落斜及平路JOG, 目標平均1小時5K)
    1. 調景嶺站 - 維景灣畔 - 澳景頂        
    2. 澳景頂 中途插入 衛3 - 井欄樹   
    3. 衛4, 井 ...

利害! 真的做到約1小時5k, 大家keep住呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-22 22:36 發表

恭喜大雄隊長初驗正常,祝大雄隊長身體健康早日歸隊。

牛牛仲有冇起水泡?

升級   100%

奮鬥

原帖由 大雄2009 於 2010-8-22 23:46 發表

牛牛仲有冇起水泡?" />" />

蛇王中,又點會起水泡呢?

升級   6.85%

開心
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-22 23:56 發表

蛇王中,又點會起水泡呢?

公牛兄,珍珠奶茶好飲嗎,高鐵好坐嗎
    唔好淨係蛇王boo,要沖埋上阿里山喎

升級   100%

奮鬥

冰堡兄,冇飲到珍珠奶茶,喺逄甲食咗支半尺長雪榚 ,今日先坐高鐵上台北。
    沖上阿里山咁高?你估我係壞人咩?

升級   100%

該用戶從未簽到

未能夠出席8月21日簡介會, 可以點擊下面樂施毅行者連結,
    下載當日講者投影片, 相當有用:

http://www.oxfamtrailwalker.org. ... html?__locale=zh_HK

1. 樂施會項目工作-尼泊爾考察團分享 (由資深毅行者及保捷行創辦人梁偉倫先生主講)
    2. 活動須知 (由樂施會籌募經理-活動黃玉閒女士主講)
    3. 毅行者必備的醫療知識 (由伊利沙伯醫院急症部主管及樂施毅行者醫療總指揮何曉輝醫生主講)
    4. 參加者經驗分享及支援隊的角色 (由資深毅行者唐賜聰先生主講)
    5. 物理治療須知及練習 (由香港物理治療學會運動物理治療專研組熊國佳先生主講)

升級   94.3%

該用戶從未簽到

原來份 "樂施毅行者活動須知" power point 筆記第89頁 "你的籌款網頁" 入面係用左我地 T 隊網頁:   

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/export/sites/oxfam/files/news/2010ChiBriefing/OTWRules2010Chi.ppt

原帖由 rockiec 於 2010-8-23 07:27 發表
    ...
    未能夠出席8月21日簡介會, 可以點擊下面樂施毅行者連結,
    下載當日講者投影片, 相當有用:

http://www.oxfamtrailwalker.org. ... html?__locale=zh_HK

1. 樂施會項目工作-尼泊爾考察團分享 (由資深毅行者及保捷行創辦人梁偉倫先生主講)
    2. 活動須知 (由樂施會籌募經理-活動黃玉閒女士主講)
    3. 毅行者必備的醫療知識 (由伊利沙伯醫院急症部主管及樂施毅行者醫療總指揮何曉輝醫生主講)
    4. 參加者經驗分享及支援隊的角色 (由資深毅行者唐賜聰先生主講)
    5. 物理治療須知及練習 (由香港物理治療學會運動物理治療專研組熊國佳先生主講)

...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-23 12:33 發表 原來份 "樂施毅行者活動須知" power point 筆記第89頁 "你的籌款網頁" 入面係用左我地 T 隊網頁:   https://www.oxfamtrailwalker.org ... s/news/2010ChiBrief ...

咁都俾你留意到, 哈利兄好細心!

樂施會籌募經理黃玉X女士同TKO T 隊有咩野關係?
    咁俾面免費幫我地做宣傳??

升級   9.35%

該用戶從未簽到

I found a web which is quite good, so i wish that may useful and helpful to u.
    http://www.hksports.net/hkpe/home.htm

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2010-8-23 12:33 發表
    原來份 "樂施毅行者活動須知" power point 筆記第89頁 "你的籌款網頁" 入面係用左我地 T 隊網頁: hgjD115" />" />hj  

https://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/export/sites/oxfam/files/news/2010ChiBrief ...

哈利果然後生仔好眼力! 可能係我哋夠疊馬, 又或者係我哋d姿勢好有型, 所以用咗我哋既網頁.

升級   9.35%

該用戶從未簽到

梗係, TKO wohhhhh~~

升級   94.3%

該用戶從未簽到

仲有我發覺我地 Team no. 前後好多隊無論捐款同相片都係未有, 我地已經勝人一籌
    不過冇人去聽就真係有啲唔比面。

原帖由 大雄2009 於 2010-8-23 23:28 發表

哈利果然後生仔好眼力! 可能係我哋夠疊馬, 又或者係我哋d姿勢好有型, 所以用咗我哋既網頁." />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

rockiec 哥~~~
    你明晚過5過來運動場ar ? 我有d 3跌比賽ge 野想問ar

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-8-24 09:48 發表 rockiec 哥~~~
    你明晚過5過來運動場ar ? 我有d 3跌比賽ge 野想問ar

天氣許可, 通常會跑, 但7:30 前會離開...
    若果唔見人, 可以PM !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-24 14:23 發表

天氣許可, 通常會跑, 但7:30 前會離開...
    若果唔見人, 可以PM !!

明晚我盡趕715到la ........

升級   0%

慵懶
  • 簽到天數: 62 天

升級   100%

該用戶從未簽到

今早做完心腦大驗後, 下午收到唔係幾好既消息, 心臟冠狀動脈造影檢查報告顯示我全部三條冠狀動脈都出事, 每條都有兩個位置部份塞咗:
    1. LAD (左前下沿冠狀動脈)  
        有一段(9mm長)塞咗少過10%  及  另一段(3.5mm長)塞咗少過20%
    2. Circumflex artery (回旋支冠狀動脈)  
        有一段(4.6mm長)塞咗少過20%  及  另一段(8.2mm長)塞咗20-40%
    3. RCA (右冠狀動脈)  
        有一段(3.2mm長)塞咗少過20%  及  另一段(9.2mm長)塞咗40-50%

除此之外, calcium score 係 31, 表示冠心病風險為中度.

明早將會出埋腦部磁力共震報告, 睇嚟都唔方會好得去邊, 因眼中風加上冠狀動脈條條都有塞, 已顯示我的血管真的出現問題.
    但請各位隊友不要為我擔心, 因我哋呢班玩開長跑既人不騮都係鬥志強橫, 勇於對抗逆境既! 我將會用以下方法解決問題:

1. 找父親睇開的心臟專科醫生尋求意見.
    2. 從此嚴格改變飲食習慣, 包括每朝食燕麥及戒除食高胆固醇食物, 多食蔬菜少食肉類, 戒除 '飲杯!'
    3. 食Omega 3 嚟防止血管硬化.
    4. 繼續保持做運動嚟消耗脂肪及胆固醇, 至於毅行睇嚟都係要放棄, 馬拉松或者改為enjoy式的長途hae跑, 起各條大橋上影吓相.
    5. 每年作定期檢查.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-25 01:04 發表
    [size=11.8056px]今早做完心腦大驗後, 下午收到唔係幾好既消息, 心臟冠狀動脈造影檢查報告顯示我全部三條冠狀動脈都出事, 每條都有兩個位置部份塞咗: ...

大雄隊長, 一於勇敢對抗逆境!!

醫生有咩野建議? 通波仔? 搭橋? 食藥?
    繼續保持做運動、改變飲食習慣, 早日降低胆固醇!
    健康要緊, 一切尊重你ge 決定!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-25 07:49 AM 發表

大雄隊長, 一於勇敢對抗逆境!!

醫生有咩野建議? 通波仔? 搭橋? 食藥?
    繼續保持做運動、改變飲食習慣, 早日降低胆固醇!
    健康要緊, 一切尊重你ge 決定!

健康要緊, 一切尊重你ge 決定! *2

碧山綠水依舊在. 長跑長友