香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

唔該晒16!

琴晚好好玩, 一路行一路同隊長唱歌, 仲好玩過去唱K, 雖然只行到沙田凹便離隊, 但已非常滿足!

難忘片段:
  • 活活原來有夜盲症, 水氹可以踏完再踏, 攪到我地笑完又笑.
  • Rockie起第四段又再出事, 小p咗一次, 幸好只是輕微擦傷, 真係唔到你唔信邪!
  • 沿途見到兩條大蛇起路中間纏綿, 真係大開眼界, 攪到我地要停留十幾分鐘.
  • 沿途唱歌唱到好high, 連上斜都唱埋, 幾乎攪到爆咗!
  • 中午瞓醒打電話比哈利, 知道全隊順利完成雙凹全程, 真係為佢地感到驕傲!
鳴謝:
  • Rockie同車仔於企嶺下十卜.
  • 小強同timmy沿途照顧, 並不嫌棄我地班超慢腳.
  • 猿球沿途不繼check住我既身體狀況.
  • 各位隊員仲肯陪我呢個高風險人士玩.

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

早晨.終於睡醒了,差不多40小時夜山3至8段,前天早上6時起床返工,放工晚上8:30西貢集合操夜山3至8段差不多用了15小時到翌日中午才完成,沖洗,飲食,回到家洗鞋背囊晚上7時睡覺~~~~~~~~~起床早上7:30

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2/10/2010 01:25 發表
    唔該晒16!

琴晚好好玩, 一路行一路同隊長唱歌, 仲好玩過去唱K, 雖然只行到沙田凹便離隊, 但已非常滿足!

難忘片段:
    活活原來有夜盲症, 水氹可以踏完再踏, 攪到我地笑完又笑.Rockie起第四段又再出 ...

尋晚真係好好玩, 先多謝大雄兄, Rockie兄 & 車仔Support水&水特!!!

難忘片段:
    1)行之前落大雨, 3,4段路好濕滑, 我都"煽"左2鑊, 第2鑊撞到盆骨位, 好痛~

2)點解你地可以咁好氣上斜一齊大合唱? 扮羅文同女人聲係邊個? 聽到我打冷陣...

3)每次一聽後面有慘叫聲都擔心後面係唔係有人出o左事停一停, 但係好快就會聽到"這陷阱,這陷阱,偏你遇上"...在附近的明師兄就會講:"又中...繼續行..."

4)o係針頂見你地界鬼佬衝上來好好玩...又有人扮女人上針山!!!!(果2條美腿真係... )另外自己今次上針山 & 第8段(124)都PB到~

5)TKO隊有好多快腳!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

我都剛訓甦喇 ~~~琴日行完4點幾返到家,訓左兩粒鍾又要起身出街..... 到11點幾先返家
    琴日5該甘多位ching等我 ,由於自己晚上睇野實在太差,所以攪到大家行得慢來陪我 .
    琴日行完第6段腳板底己開始痛.行上沿礦凹時兩邊腳指都開始痛了.原身想行完第7段look下係未起水泡 .但自己實在行得慢.5想再影響大隊 ,為有忍忍忍....." />" />" />" />" />" />
    終於行完即除鞋.原來腳指起左2粒水泡 ....." />" />  
    有咩方法可以5c 腳板痛ar ...每次行20令/30k 己開始痛. help ~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 siukeung 於 2010-10-2 09:11 發表

尋晚真係好好玩, 先多謝大雄兄, Rockie兄 & 車仔Support水&水特!!!

難忘片段:
    1)行之前落大雨, 3,4段路好濕滑, 我都"煽"左2鑊, 第2鑊撞到盆骨位, 好痛~" />" />

2)點解你地可以咁好氣上斜一齊大合唱? ...

小強 ching~~琴日見識到你輕功, 你只行5跑都快過好多好多人~~~勁ar
    琴日要你同timmy每個point 都等我地 ..真係5好意思

升級   4.4%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2/10/2010 09:39 發表
    我都剛訓甦喇 ~~~琴日行完4點幾返到家,訓左兩粒鍾又要起身出街..... 到11點幾先返家
    琴日5該甘多位ching等我 ,由於自己晚上睇野實在太差,所以攪到大家行得慢來陪我 .
    琴日行完第6段腳板底己開始痛.行上沿礦凹時兩 ...

活活師姐你會唔會有腳底筋膜炎? 腳根位平日又有無痛?
    有時間check check對腳係唔係over-pronation...做鞋墊可能會有幫助.

原帖由 快活人 於 2/10/2010 09:44 發表

小強 ching~~琴日見識到你輕功, 你只行5跑都快過好多好多人~~~勁ar
    琴日要你同timmy每個point 都等我地 ..真係5好意思

其實我唔係唔想跑...條脊腰大傷後跑唔郁, 又為食又唔想變大肥仔所以未行多d山囉...

升級   6.8%

無聊

小強ching,針山,大帽山,見識到你超凡的一流功夫縱雲梯,佩服!佩服!

升級   9.35%

該用戶從未簽到

1.係針頂見你地界鬼佬衝上來好好玩...又有人扮女人上針山!!!!(果2條美腿真係... )另外自己今次上針山 & 第8段(124)都PB到~
    2.有咩方法可以5c 腳板痛ar ...每次行20令/30k 己開始痛. help ~~~~
    ------------
    Re:
    1.無錦ge事, 小弟穿得太形, 你地羨慕lei ....
      恭喜ching, u are very fast
    2.起水泡→長繭→再起水泡→再長繭,如此苦練累積下來,腳底終於有了厚繭,搞不好連鐵釘都刺不破
       from: http://www.taipeimarathon.org.tw/story99/borntorun.pdf

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-10-2 01:25 AM 發表
    唔該晒16!

難忘片段:
    活活原來有夜盲症, 水氹可以踏完再踏, 攪到我地笑完又笑.Rockie起第四段又再出 ...
    recap 反先之有錦多事, ching 後邊仲精彩, 大家都受到周公突襲. 我仲來兩獲

升級   100%

該用戶從未簽到

前晚天氣唔錯,唔熱,飲水唔多...
    我同車仔响水浪窩等咗一粒鐘, 都見到其他毅行隊ge 十卜,
    又生菓、又水... 照顧周到!

第四段大家行好好, 去到山坳, 只係用咗1:12, 又快咗10分鐘,
    尤其是小強、占米同明兄, 一馬當先!
    但係出到獅子亭, 居然要4:2x, 可能行到烏下烏下, 無理到時間!

可能呢排黑, 烏下烏下竟然仆親, 俾自己ge 頭灯、眼鏡整花塊面!
    (今朝又俾電單車錫咗一啖,差啲訓低,好在反應快,襟住車頭彈開咗!
    手臂、胸口只係紅咗,應該無內傷!)

去到大埔道, 都要 6:4x!! 因自己有事, 又要離開大隊...
    第一次要用15個鐘行完雙坳, 都唔錯架啦, 但要24鐘完成好似好炆!!

升級   0%

該用戶從未簽到

rockie最近經常受傷,要保重身體!

升級   0%

該用戶從未簽到

知唔知道前晚果兩條蛇係金腳帶定係銀腳帶?

升級   6.8%

無聊

rockie兄,要休息一會,操山,單車.跑步體力透支

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-2 14:48 發表
    rockie兄,要休息一會,操山,單車.跑步體力透支

X2 ~~~ROCKIE CHING保重保重 ~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-2 14:48 發表

[quote]原帖由 快活人 於 2010-10-2 16:26 發表

X2 ~~~ROCKIE CHING保重保重 ~~

rockie兄,要休息一會,操山,單車.跑步體力透支 [/quote]

暫時仲頂得順! 而且只係hea 行、hea 跑、時間又短!

唔似得大家連續工作、操山40小時, 唔知復元未?

升級   6.8%

無聊

隊長,小強,唔好意思,在大帽山腳買了綠力拿上山接他們,點知一路行.行到閘口都見不到車仔.活活.Bolo唯有返轉投.錯過了和你們一起吃飯.下次再約

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-10-2 13:11 發表
    前晚天氣唔錯,唔熱,飲水唔多...
    我同車仔响水浪窩等咗一粒鐘, 都見到其他毅行隊ge 十卜,
    又生菓、又水... 照顧周到!" />" />

(今朝又俾電單車錫咗一啖,差啲訓低,好在反應快,襟住車頭彈開咗!
    手臂、胸口只係紅咗,應該無內傷!)
     ...

Rockie兄真係身手敏捷, 連電單車都快唔過你!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-10-2 23:13 發表
    Rockie兄真係身手敏捷, 連電單車都快唔過你!

佢再快啲就真係散啦! 果度係彎位, 應該唔會快,
    不過果頭見到佢衝埋嚟, 呢頭就响身邊, 避無可避,
    時速都接近20-30K !!

好彩無俾佢車把/突出嚟野撞到, 好似隻左手襟到佢手臂,
    所以無咁傷!!

升級   24%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-10-2 23:09 發表
    隊長,小強,唔好意思,在大帽山腳買了綠力拿上山接他們,點知一路行.行到閘口都見不到車仔.活活.Bolo唯有返轉投.錯過了和你們一起吃飯.下次再約

唔緊要,大巴機會!!!遲D大家夾下一齊練長課!!!!!

今曰小弟走了轉M0-M101,在行第三、四段時腦中都不段浮現和TKO一起行時的片段,十分開心 ,在LONGRUN中TKO隊雖然不是最快,但數最開心的隊必定名列前茅