香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ginnywong
打印 上一主題 下一主題

三項鐵人裝備區

升級   78%

該用戶從未簽到

是否有改裝?當年標價好似5000樓下重有拆打,頭先上代理綱已沒有OCR的型號,只得TCR  09年而家都係標$5980,印象中TCR 係高级過OCR一级,你問下車主OCR 是否前三餅後八飛的?
如果係$2700 三年車,叫價好似" />" />" />" /> ,
http://www.hkbicycle.com/index.php?lang=chin&pg=product&bid=26
這架放$2000,你自已比較下,記住買road bike 要fit 自已size.
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=54632

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-26 01:56 發表

是否有改裝?當年標價好似5000樓下重有拆打,頭先上代理綱已沒有OCR的型號,只得TCR  09年而家都係標$5980,印象中TCR 係高级過OCR一级,你問下車主OCR 是否前三餅後八飛的?
如果係$2700 三年車,叫價好似t ...

知唔知全車幾重?
呢架Dee兄可能岩喎

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 bmc 於 2009-11-26 01:56 發表

[url=http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=54632
http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=54632[/quote[/url]]

呢架真係玩得過! 手快有

升級   100%

該用戶從未簽到

請問各位師兄姐, 因為我想考完試, 大約12月中尾,
買架ROAD BIKE, 所以依家都留意緊有冇二手車抵買~~

想請教各位:
1. 如果新手女仔168cm, 係唔係買細碼車(人O地話)架?
2. 如果想買架係足夠比賽用(不是Leisure), 入門級Budget $2000-3500買到嗎?
3. 買邊隻好? 有冇推介呀?

我做過下RESEARCH, 係我BUDGET 範圍,
4. 係唔係得LEE 2隻最好 > GIANT OCR? MERIDA 901??

謝謝指教

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 RowerBee 於 2009-11-26 10:59 發表
請問各位師兄姐, 因為我想考完試, 大約12月中尾,
買架ROAD BIKE, 所以依家都留意緊有冇二手車抵買~~

想請教各位:
1. 如果新手女仔168cm, 係唔係買細碼車(人O地話)架?
2. 如果想買架係足夠比賽用(不是Leisure), ...

果然做足功課, 901呢個價確係一個好選擇, 不過價錢要tim多少少
二手抵, 不過可遇不可求, 仲要fit size
size每個品牌計法都有出入, Merida來講s無錯了

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-11-26 07:42 發表

知唔知全車幾重?
呢架Dee兄可能岩喎

我估20-21磅

升級   21.55%

該用戶從未簽到

為左型, 抵吾抵既呢?
SRAM S60 Clincher Rear Wheel
417英鎊 = 5 383.13674 港幣
£417.38
special offer
Get free delivery with this product to Hong Kong!!
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/ ... r_Wheel/5360039568/

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-26 18:12 發表
為左型, 抵吾抵既呢?
SRAM S60 Clincher Rear Wheel
417英鎊 = 5 383.13674 港幣
£417.38
special offer
Get free delivery with this product to Hong Kong!!
http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/SRAM_S60 ...

得隻尾鈴, 唔係特別平wor, 留港消費吧
Clincher方便d唔使用Tabular Tire, 不過又會重好多

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 329# 的帖子

吾該哂......
來年入手lee 個尾轆

升級   68.95%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-11-25 16:13 發表
個site 冇哂. 係成件黑色, 大比有兩條紅邊. 背後有長zip, 大比應該係5"長果隻, 比較短小小.
重有碼我就買左xs. $450 30%off = $315

又有返? 係咪新款來? 聽日去望下先

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 iou 於 2009-11-30 21:52 發表

又有返? 係咪新款來? 聽日去望下先

升級   68.95%

該用戶從未簽到

3舊水, 正喎

升級   66.67%

該用戶從未簽到

Ching

Which new bal shop can find it?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

我係times 果間nb store買

升級   66.67%

該用戶從未簽到

thx frank ching

升級   90%

該用戶從未簽到

請問這本書在那裡可以買到?
"三項運動訓練聖經"

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-7 18:52 發表 請問這本書在那裡可以買到?"三項運動訓練聖經"

較為大間的單車店可以買到!

升級   90%

該用戶從未簽到

唔該哂師兄!!!

升級   90%

該用戶從未簽到

唔好意思, 新手想問:
如果想操體能買TRAINER 定 ROLLERS好,
邊個平O的?

TRAINER係唔係好嘈, 同埋傷胎的嗎?

另外,有FD放 Minoura 850G tranier $1000 抵唔抵?

最後想問有關咪錶,有冇平靚正介紹,邊隻好用?

THANKS!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 TRI2010 於 2009-12-9 18:28 發表
唔好意思, 新手想問:
如果想操體能買TRAINER 定 ROLLERS好,
邊個平O的?

TRAINER係唔係好嘈, 同埋傷胎的嗎?

另外,有FD放 Minoura 850G tranier $1000 抵唔抵?
...

ching 之前聽你想買車, 唔知到最後係咪買左架二手呢?
操體能的話, Trainer會好d, 因為resistance可較得大點
Trainer唔會太嘈, V270會較850寧靜同順暢
有專用胎for trainer, 不過我又覺得用普通胎唔大問題
850震羊零售價$1780, $1000貴唔貴就睇你自己啦