香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

跑、跑、跑

升級   95.6%

該用戶從未簽到

升級   95.6%

該用戶從未簽到

今日衝圈練習總算達標, 每圈1KM KEEP 到大約4'35 的時間, 最後個圈仲有力衝多幾秒

1st: 4'35
2nd: 4'37
3rd: 4'37
4th: 4'36
5th: 4'32

計埋今日衝圈, 本月合計 68.5KM

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-15 00:14 發表
今日衝圈練習總算達標, 每圈1KM KEEP 到大約4'35 的時間, 最後個圈仲有力衝多幾秒

1st: 4'35
2nd: 4'37
3rd: 4'37
4th: 4'36
5th: 4'32

計埋今日衝圈, 本月合計 68.5KM

時間唔錯喎 , 下星期開始又可以啟動全馬訓練序程,
我都衝返圈啦 。

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-16 13:08 發表

時間唔錯喎 , 下星期開始又可以啟動全馬訓練序程,
我都衝返圈啦 。

時間同你地比仲差好遠, 對我黎講算唔錯喇 ,
下次希望可以 4'30 /km 啦

16 Oct 2009

9:30pm 輕輕鬆鬆去海濱公園jog左兩轉, 大約 7.5km, 拉返鬆d筋, 好舒服, 天氣又涼。
再休息埋星期六, 希望星期日唔好太快俾人放甩到連尾燈都見唔到啦

升級   95.6%

該用戶從未簽到

長跑網開返寫返底先....

10月20日
大埔到科學園, 來回約10K, 慢JOG, 尾段有點加速, 跑到9K 左右膝頭哥好似有D 唔對路, 超慢咁JOG埋最後1K,
第一次用手機GPS計距離, 呢件玩具幾好玩

10月21日
北區衝圈練習, 今日大家都話有點累, 做完馬克操簡單地衝了三個 1K 便休息了
1st - 4'15
2nd - 4'14
3rd - 4'14
今日先跑得 4K.....

今個月加加埋埋.... 跑左有109KM, 本月目標160KM, 仲差唔係好多, 仲有個幾星期, 唔偷懶的話該沒問題的
不過對腳要爭氣先得呀

升級   66.2%

開心
  • 簽到天數: 2 天

kito Ching : Add Oil..

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 feifanchun 於 2009-10-24 00:17 發表
    kito Ching : Add Oil..

THANK YOU CHING 鼓勵~

10月23日
    今日朋友卒之得閒, 可以一齊跑返轉長課。
    路線依舊, 由大埔到馬鞍山全程約18K, 這路線今月已第三次跑, 現跑起來已相當輕鬆, 不過此路段全程平路沒什麼難度。
    下個月要計劃一下改路線, 要多跑上坡路鍛鍊腿力, 上斜我實在太弱了.....

跑到科學園衝見瘋瘋CHING, CHING 果然厲害! 又操長課了, 打個招呼後唔夠5MIN 已連尾燈都見唔到, 被放甩" />" />" />" />fhjfrt

沒有正式計算時間, 中間有休息, 前後大概用了一小時五十分左右
    回家後膝頭哥有點累, 聽師兄講跑完用冰敷腳有用,
    今天放工後便去藥房買了個冰袋, 雪凍後用冰袋每邊敷了5MIN, 果然舒服~~

本月合計跑了約127K

升級   0%

該用戶從未簽到

Kit 兄晌葵涌番工,下次一齊黎青公跑丫,青公係練中長課既一個好地方~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-10-24 01:25 發表
    Kit 兄晌葵涌番工,下次一齊黎青公跑丫,青公係練中長課既一個好地方~~

好WO 下次JOIN 埋你地一齊跑, 跑下新路無咁悶呀

升級   95.6%

該用戶從未簽到

10月26日

連續兩日假食完又瞓, 瞓完又食....
    尋晚雖然夜返屋企, 都落街跑三轉海濱公園, 計過該有10k 多d,
    膝頭哥唔知係咪心理作用, 總覺得好似有d 唔舒服, 最尾0個兩k 就住就住黎跑....

升級   70.33%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-27 15:24 發表
    10月26日

尋晚雖然夜返屋企, 都落街跑三轉海濱公園, 計過該有10k 多d,
    膝頭哥唔知係咪心理作用, 總覺得好似有d 唔舒服, 最尾0個兩k 就住就住黎跑....

ching,....海濱全長幾多k,.....有時經過,都見到好多人跑,...

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

我都會搵日由粉嶺跑去海濱公園來回, 大約20K~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 2009-10-27 23:24 發表

ching,....海濱全長幾多k,.....有時經過,都見到好多人跑,...

大埔海濱公園來回大約 3.5k, 所以要跑三轉先夠數呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2009-10-27 15:24 發表
    10月26日

可能真係心理作用多 , 葡萄糖胺應該有 d 作用架 , 再 5 係帶條膝帶跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-27 23:50 發表
    我都會搵日由粉嶺跑去海濱公園來回, 大約20K~

可以再跑埋大埔道去到大學 6.5km, 當一個長課.

升級   67.95%

無聊

橫掂都要練長課, 不如搵日一齊跑轉上水/粉嶺至中大來回

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-28 15:17 發表
    橫掂都要練長課, 不如搵日一齊跑轉上水/粉嶺至中大來回

最快 8/11 我可以操一課
    我想跑下新娘潭 38km, 去濠江前泥個預賽, 聽講條氹仔橋幾甘下,
    新娘潭斜度差 5 多 , 一于試下佢 , 15/11 HK 10km 後, 都無乜時间操 lsd.

升級   67.95%

無聊

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-28 15:26 發表

最快 8/11 我可以操一課
    我想跑下新娘潭 38km, 去濠江前泥個預賽, 聽講條氹仔橋幾甘下,
    新娘潭斜度差 5 多 , 一于試下佢 , 15/11 HK 10km 後, 都無乜時间操 lsd.
    一於8/11早上跑個長課, 就試下新娘潭啦, 睇下其他北區友有冇興趣
    但我好慢, 要6km/1K呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-10-28 15:56 發表
    一於8/11早上跑個長課, 就試下新娘潭啦, 睇下其他北區友有冇興趣
    但我好慢, 要6km/1K呀~

6'/k 唔慢架啦 , 我都係呢个速度 ,
    上年我跑過 , 今年 應該好 D ,  
    等我 check check 當日有無封路, 再作安排
    唯一唔好係, 由士多要去到大尾篤先有得補結 ,
    仲有太早的話 , d 鋪頭未開门架

升級   95.6%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-28 16:18 發表

6'/k 唔慢架啦 , 我都係呢个速度 ,
    上年我跑過 , 今年 應該好 D ,  
    等我 check check 當日有無封路, 再作安排
    唯一唔好係, 由士多要去到大尾篤先有得補結 ,
    仲有太早的話 , d 鋪頭未開门架

11月8 我要跑 new balance 呀, 打鐵襯熱不如今個星期日11月1日啦!