香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

花子阿DEE跑世界~~

升級   92.05%

開心
  • 簽到天數: 12 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-9 17:57 發表
    今年準備比較充足,完成時間3:51:58,成績比賽滿意~~" />" />

一路keep 住約5min,沿途有位紅色衫師兄叫完我就大家差不多速度,我就利用左ching 既速度做測速 (sorry 呀師兄,雖然CCM 已經見過面傾過計,但都係唔記得師兄個名,見字速相認...)

過年前黎一個晴天 ...

花子師兄, 恭喜你成功PB!
    小弟就是那個"紅衣人"了.  很抱歉現在才看到你的"尋人廣告"出來相認.
    很高興渣打當天能與你以差不多的速度走了一大段路, 特別在走到長青隧道時大家可以傾幾句, 互相支持一下. 其實我也是以你的跑速做pacing 的
    師兄明年好像不會參加全馬, 我明年也應該不會報全馬了, 希望日後有機會再在同一賽道上互相打氣!
    長跑長友!

升級   92.05%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-16 11:38 發表

THX Harvey 師兄,真係好開心,開心左好多日~~" />" />" />" />" />" />" />" />hiuijhkj

(重覆了post, 請看下一post, sorry)

升級   92.05%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-16 11:38 發表

THX Harvey 師兄,真係好開心,開心左好多日~~" />" />" />" />hiuijhkj
    都恭喜ching PB~~" />" />" />" />
    係呢,點解果日唔著網衫既?" />" />" />" /> 吧
    我真係唔好意思...師兄之前介紹過又唔記得~~" />" />" />" />hjgh
    ching 均速做得好好呀, ...

哈哈, 實不相瞞, 我對自已的成績也感到很意外, 從沒有想過可以達到那個成績的, 現在也很回味完成一刻的感覺
    當日穿的是校友會的戰衣, 去年報渣打的時候已同時報了校友會的馬拉松隊, 不想臨場"轉會".
    我的英文名真的比較難記, 遲些想加個中文名"蝦肥", 看來比較易記
    之前看過很多有經驗的ching和ctse提醒要"留前鬥後", 小弟把每5km的分段目標時間用原子筆寫在手上, 在跑的時候提醒自已要保持均速.
    目前還未定下在跑步方面的下一目標, 只知道已經不可以付出那麼多時間練跑, 明年應該不會再報全馬了, 或許會報半馬吧.
    對呀, 我也很想多參加約跑, 與其他網友交流, 希望不久將來便可與花子師兄再次碰面.
    長跑長友!

升級   92.05%

開心

原帖由 花子阿DEE 於 2009-2-16 22:52 發表

實不相瞞...小弟都吃兩家茶禮,係公司俾錢跑,不過今年無咩特別儀式同影相,所以著左跑網衫跑,更有feel 呢~~" />" />
    我希望今年可以keep 到抽黎練跑既時間同舊年一樣,不過咁既時間要晌全馬做時間就好難有大突 ...

小弟住青衣, 平時朝早一支公在青衣海濱公園練跑.
    參加過幾次港島區的網友約跑, 很正呀!