香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

[size=11.6667px]各位隊友仔, 由於長跑網決定每隊毅行隊贊助毅行戰衣7件, 請大家利用以下人工智能表格填寫尺碼, 係用現有網衫(背心)尺碼計算,即34,36,38,40,42,44. (正選, 後備, 十卜都有, 攞晒14件先, 人選如有更改遲d先算)

排名不分先後
1. 大雄 (40)
2. iceberg (40)
3. wty (40)
4. 哈利 (38)
5. bolo ( 38 )
6. 馬拉 (40)
7. 明 (42  )
8. 活 (  )
9. 猿球 (36)
10. 公牛 ( 38 )
11. 昌 (44) 有大著大
12. rockie ( 34 )
13. sammy ( 44)
14. May Lam (38)

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-7-26 12:59 發表
會唔會度錯啊??
我而家著個件網衫係36. 岩岩好fit身喎.
我都應該算係又矮又細短又瘦個隻喎32????

就算谷胸, 勉強有33...
件衫好似唔關高矮, 只計上圍, 人瘦無辦法!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 猿球 於 2010-7-26 06:30 發表
活活師姐可安排代購 nilforces 牌 2L 水袋,$90內。
有興趣請在星期三(28/7)或之前留名:

1. 哈利
2. 昌
3, 明2L
4. iceberg99 (轉咪轉 )
5. wty16
6. 猿球
7. rockiec

裝水袋ge 背囊仔點呢? 自己另外諗辦法? 有無成set 咁買呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 bolo 於 2010-7-27 20:57 發表
http://in-way.net/Html/ProductList.asp?SortID=156&SortPath=0,156,
rockiec兄,參考參考

謝謝 bolo 兄介紹, 但唔知價錢!!
而且公司似乎响國內...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wty16 於 2010-7-27 22:15 發表
間野系HK有office
http://in-way.net/Html/About.asp?ID=11

謝謝wty 兄資料!

終於搵到啦, Inway Sunny 7 水袋背囊, $16X大洋(不連水袋),
水袋都係$90 大洋, 總共$26X 有交易噃!
响觀塘地鐵站附近工廠大廈有得賣, 得閒去睇下!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-7-28 00:13 發表
嘩! 又去食海鮮,又去拜天后,又去耕田,又去監獄,又去墳場, 好有創意又好方便TKO市民既新路線, 無論幾時爆, 幾時比老婆,呀媽,外母急call都好容易番到屋企, 真係好玩到暈!

(有上落斜既距離應該長D, 所 ...

路程好吸引, 路線1, 2以前跑過, 都要2個幾鐘! 當時俾外籍人士界到飛起,
上落釣魚翁好以R ching 咁, jog 住上, 衝到落...

可惜嚟緊星期日有鐵人賽, 星期六要休息備戰, 兩日都嚟唔到!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-7-28 07:53 發表

rockie ching 星期日加油呀!

原帖由 monsterjoe 於 2010-7-28 12:56 發表

Rockiec 兄, 加油加油....

原帖由 iceberg99 於 2010-7-28 13:12 發表

Rockiec 兄, 加油加油.... x 9999

原帖由 bolo 於 2010-7-28 13:31 發表
Rockiec 兄,加加油盡盡興,,,,,X99999

原帖由 快活人 於 2010-7-28 15:09 發表
Rockiec 兄,加加油盡盡興,,,,,X2220000000

謝謝咁多位打氣!
但呢個係半奧賽程, 三項全部減半, 唔係咁難, 個半鐘頭就完啦!
同行麥徑6、7個鐘差好遠, 半奧舒服好多,

星期日果條特備路線應該好金下! 而且又係酷熱天氣, 大家加油!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2010-7-27 19:20 發表

昨晚係觀塘買左一個 Mountain Wolf 25l 行山背囊,照公價九折,(係猿球個隻同一樣)另配左一個2.5L水袋,我貪佢配埋成set同一個牌子,水袋就唔肯打折$105,加埋成set 同一牌子$33×幾!

謝謝馬拉兄介紹, 啱啱去咗睇, 正如哈利話齋, 覺得比較大、重...

所以去咗第二間樓上舖, 雖然比第一間細, 但行山用品都好齊!
搵到bolo 兄介紹ge In Way Sunny 7 水袋背囊連埋水袋,
價錢唔貴, 好輕巧, 規格如下:

淨重 : 0.42kg
尺寸 : 36 X 24 X 10 cm
容量 : 7公升
可容水袋 : 2公升

折實$160大洋, 另加雜嘜水袋折實$70大洋, 合計$230大洋!

店長重係經驗豐富毅行者, 佢都大力推介呢個水袋背囊,
仲嫌2L 水袋太大添, 行起嚟比較重!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 猿球 於 2010-7-26 06:30 發表
活活師姐可安排代購 nilforces 牌 2L 水袋,$90內。
有興趣請在星期三(28/7)或之前留名:

1. 哈利
2. 昌
3, 明2L
4. iceberg99 (轉咪轉 )
5. wty16
6. 猿球
7.

啱啱買咗啦, 活活師姐買少件!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-7-31 16:31 發表 [size=11.6667px]今日輕輕鬆鬆咁(呢句抄亮哥既, 佢無論走幾多段都係用呢個形容詞!)走咗麥9,10. 全程用咗2:17 + 0:06起CP9等班隊員 = 2:23
沿途落坡因要就住其他隊員, 所以完全冇發力, 鬆晒手腳咁跑, 去到水塘尾段仲要陪爆咗果個隊友仔行, 勒住唔跑得真係好辛苦, 最後去到燒烤場前仲行錯路, 要跑返轉頭先去到終點, 如果唔係有咁多阻滯應該1:45都可以攪掂!

以上說話是代放火昌哥哥講的, 佢半力出擊已經推到我死得咁滯! 救命呀, 我可唔可以唔要呢D咁恐怖既隊員!
今期報告將由ICEBERG隊長負責撰寫, 因小弟真的已謝晒!

1:45 !!! 跑半馬都係咁上下時間喎, 但呢條係越野路段,
大家仲揹晒水袋, 今日又係酷熱天氣, 仲話係輕輕鬆鬆咁,
認真唔野少...

嚟緊有幾個半馬賽事, 大家記得報! 一定PB!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-8-1 12:57 發表 好好保重啊. 明師兄.
前面仲有好多好多個100k等緊你. 不急於一時的.

X2, 識得保養先至襟玩啲!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 iceberg99 於 2010-8-1 14:30 發表   今朝一早响街度行兩行已經出到成身汗
你哋仲跑o甘遠,真係..........來一味清篜人乾
俾夠10個叻你哋

X2, 大雄兄重連行兩日,
俾夠20個叻

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-8-3 17:37 發表 活活同Rockie星期日既比賽好玩嗎?

好... 好... 好玩...

我都知玩完又要嚟集訓啦,

呢個禮拜走50K? 定係操夜山呢?
時間點安排呢? 隊長幾時發英雄帖?

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練7:  
日期:T隊:7/8/2010 (星期五)   K隊:8/8/2010 (星期六)
集合時間及地點:T隊: 10:30pm於西貢碼頭巴士總站公厠前空地 (乘的士往北潭凹)
                        K隊: 7:15pm於西貢碼頭巴士總站公厠前空地 (乘7:25pm開出94號巴士往北潭凹)
行程及預計時間:
1. 麥3段 北潭凹 - 企嶺下   02:15 (10.2K) 
2. 麥4段 企嶺下 - 基維爾營地 02:35 (12.7K)
3. 麥5段 基維爾營地 - 大埔道 02:10 (10.6K) 
                         全程 07:00 (33.5k)
備註: 1. 請自備手提電筒(LED胆果種), 如落雨則需帶人字拖及衣物於終點替換, 所有物品應用有胸帶
             及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好.
          2. 麥3不需帶太多水, 約1L已足夠, 因企嶺下有水機補水, 請帶備補給品如麵包, power gel等.
          3. 若天氣惡劣將電話聯絡各隊員是否取消操練.
          4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
T隊:
1. 大雄
2. albert
3. 活
4. 狗
5. rockiec (9:00 响跑馬地趕嚟!)
6.

K隊:
1. Desmond
2. 猿球
3. 馬拉
4. 大雄 (中途突擊)
5.
6.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

啱啱番到屋企, 先至知攰到死咁滯!

完成時間比原訂遲好多, 今次縮減為3、4段都要用 7:27,
時間超咗好多, 原因係小弟坳柴, 重係兩次,
都諗住落梅子林(約1K)走人, 但抖抖下, 又好似鬆番啲,
好在 bolo 兄有支神奇魔仗, 有咗佢就可以繼續上路,
而且越行越鬆, 去到獅子亭都可以唔駛用支魔仗,
真係唔該晒 bolo 兄, 都係要置番一支傍下身!
不過就累到大家ge pacing 慢咗好多, 又要9 兄押尾睇住小弟,
唔該晒9兄!

睇離上完訓練班再操山唔係好明智 ge 決定, 體力消耗幾大,
一不留神, 落石級就中招...

今次都要唔該非比、kf 同埋 9 兄, 義務埋水,
仲要响兩個點都有得補給, 十分感激, 呢個十卜真係無得頂!

今次都見識到非比同 kf 的輕功啦, 個零鐘已經完成第三段,
仲要等咗我地45分鐘!! 真係唔同級數!!
我諗下次我地要派出昌兄應戰至得, 唔好咁失威!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-9 13:00 發表 [size=11.8056px]咦! 係喎! 懞到唔記得我都有影想,雖然得幾張同影得唔好,希望大家唔好介意。

唔該公牛兄, 見到啲相真係傷感...
就係落雞公山石級中招... 到依家仲隱隱痛!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 坑口公牛 於 2010-8-9 22:27 發表 Rockiec兄,如果仲有痛,建議睇吓醫生穏陣啲。

謝謝公牛兄, 已經好得九九十十, 今晚應該可以跑得!
其實操完山番嚟, 唔止右腳, 左腳原來都坳過,
可能就住隻右腳, 壓力落晒左腳, 傷咗都唔知!

睇嚟要整番對包住腳腕ge 山鞋至得!

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝9兄靚相, 原來背囊後面有6條邊會反光ge !

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練8:  
日期:T隊:13/8/2010 (星期五)   K隊:14/8/2010 (星期六)
集合時間及地點:T隊: 10:00pm於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)
                        k隊: 5:00pm於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)

T隊行程及預計時間:(全程急行不跑, 目標平均1小時4K)
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:30
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:50
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  1:00  (休息約10分鐘, 有水機補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  1:45  (休息約5分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:30  (有厠所更衣)
                                     (全程約29.6K) (7:35+休息約15分鐘)

K隊行程及預計時間:(上石級及上斜行, 落斜及平路JOG, 目標平均1小時5K)
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:30
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:35
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  0:55  (休息約10分鐘, 有水機補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  1:35  (休息約5分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:05  (休息約10分鐘, 隊長將預先埋水, 每人1.5L)
6. 大帽山荃錦公路--大欖涌水塘  (約8.9K)  1:15  (休息約5分鐘)
7. 大欖涌水塘--大欖涌水塘出口  (約5.7K)  0:55  (休息約5分鐘)
8. 大欖涌水塘出口--大棠度假村  (約5.5K)  1:10
                                     (全程約49.7K) (10:00+休息約35分鐘)

備註: 1. 因路程長, 行李越輕越好, 頭段不需帶太多水, 約1-1.5L已足夠, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載.
          2. 請帶備補給品如麵包, power gel等.
          3. 請自備手提電筒(LED胆果種), 如落雨則需帶人字拖及衣物於終點替換.         
          4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
T隊:
1. iceberg99
2. 活 ( 行夜山我好慢. 等埋AR)  
3. 牛牛 (希望拜見大佬時,唔使做小販,擺檔賣老抽。)
4.
5.
6.

K隊:
1. 大雄
2. 哈利
3. Des
4. 明
5. 馬拉
6. 猿球
7. rockiec

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。