香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-10 17:57 發表

嘻嘻......大圍ching,我個post已經由"我地"改左做"你地"啦.....
我係怕你地明晚跟亞joe玩30+k,甘10:30pm趕回長沙灣運動場就會"蚊水"d.....ghu" />" />jg .......

事關我同bonnie一見形勢唔對路,就會由荃灣坐巴 ...

放心wor,我會睇住時間玩既,漫遊到咁上下就會返轉頭 ,話事話joe兄可唔可以講講今日17K條路線會點走法呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-11-10 18:12 發表
習慣了同大圍兄共同進退,看大圍兄來不來
大圍兄來可以有特別安排,到時call我便可

Kin in Running

堅兄:
已經pm咗比你今晚點約,你有冇問題呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-11 08:23 發表

睇黎.............kin ching同大圍想另起爐灶,係SSP twins之外搞個"新boys"...........ghu" />" />jg

傻啦,我同堅兄唔同區wor,我地兩個都係越區來撐SSP Twins場呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-11 11:31 發表

你2個丫....咁齊心...話我甩底" />" /> ~~
我會la..因為今日有野要follow up 所以一定要返工ar..如果仲係咁明天要休息一天la...唉..人家成幾年無放過病假..一入職就病..真係唔老"like"~

v姐保重呀,不過話事話間唔中請日病假都幾爽,可以係屋企長眠。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-11-11 12:28 發表

大圍兄
完全冇問題呀
SSP運動場今晚7:30開放
那我們的衣物+了哥糧2包放在SSP運動場了.

你要帶錶呀
我們共同進退

Kin in Running

冇問題,8:00出發我地可以睇住時間跑,10:00前返到運動場就掂使啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-11 12:43 發表

多謝關心la..大圍兄, catcat 同 bonnie, 你地今日要比心機ar~
又話時話ar~我上次請病假....應該係.....06年既事lu...我舊boss 話ar~唔明有咩病會病到返唔到工..第2日又可以生龍活虎架wor...我好記 ...

妳個舊boss呢d咪係唔體恤員工既冇良boss,如果一個員工開始作病請1日病假休息,第2日就可以好精神咁幫佢做野有咩唔好?唔通要個員工病住來做野,越做就越病 ,睇極醫生都係好吓病吓咁,一路都係用個病樣來幫佢做野會做得好咩?
不過又又話事話啦,真係會有d咁既白癡boss會覺得d成日病住返工既員工勤力wor,吹佢唔脹。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-11-11 13:38 發表

荔枝角公園 ---> 荔景山路 ---> 葵福路 ---> 楊屋道 ---> 馬頭壩街 ---> 荃灣公園 ---> 海傍緩跑徑來回, 之後原路返.

joe兄:
thanks,咁今晚係咪8:00係長沙灣廣場門口等?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-11 14:43 發表
橫掂今晚預左跑荃>>>>屯  就加多幾K啦..今晚我又呢,不過我不跑回頭路,跑到荃灣直返屯門...
今晚8:00係長沙灣廣場門口等啦....

7兄又來,好野!

升級   0%

該用戶從未簽到

11.11 SSP小隊練跑活動跑後感
忙咗成朝卒之得閒入來寫返個跑後報告,睇咗其他參與者既報告之後,首先要作出利益申報,小弟重申昨晚的“走失貓”事件完全與Group4(Me & 堅兄)無關。
昨晚預早相約堅兄及711兄於深水埗運動場儲物及慢跑5圈作熱身,之後準時20:00於集會地點會合其他跑友,我們一眾9男女(最後估唔會分成4Group人,真搞笑)於20:10由長沙灣廣場出發,最初由是次活動領隊Joe兄慢跑帶領經過荔枝角公園到美孚西鐵站 ,各人於這裡放水站作最後召集(這時已經失去Group3成員711兄蹤影,可能join係公園跳返part社交舞再跑)
跟住跑到荔景山道開始上山,由於我同堅兄有時間限制需於22:00前回到運動場,於是先行加快步速跑離小隊,我兩一路沿荔景山道跑到去葵芳既時候就出事啦,我地miss咗原定既路線轉入葵褔路反而走咗去MTR站 。不過好彩我兩雖然係迷路,但係並沒有迷失方向,幾經波折由葵芳--->葵興--->大窩口--->荃灣,期間見商場就入去逛逛,有天橋就上,有隧道就過,最後都接上原定路線(楊屋道) ,本來我同堅兄是計劃是跑到荃灣海濱會合其他隊員,但看一看時間當時已是21:15 ,在沒辦法的情況下我們唯有決定回程,回程雖然找對了原定路線跑得比較順利,跑到運動場已經接近關門,於是跟堅兄草草拉筋沖涼換衫離開運動場
這時堅兄跟vhtober ctse聯絡上才得知catcat同兩位女跑手跟其餘隊員失散了 ,我兩跟v姐會合之後決定先行找地方落腳醫飽肚再算,在享用美食同時我們亦非常關心3住ctse既安危,諗住如果食完野還沒有她們消息便個報警求助 ,好彩最終vhtober ctse都收到catcat電話報平安,我亦可以好安心咁踏歸定途上

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-12 16:27 發表

lee個組員既分析好合理....
唉....都唔明解點解group 1+3+4急得甘緊要既,而group2因為太想加把勁從後追上,所以根本無留意到其他隊員會全部"標"晒去放水

hgj" />" />jufgu

應該唔關Group4事wor,我同堅兄除咗最初係美孚西鐵放水站停留咗一陣等埋Group2之外都冇入過其他放水站。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-13 11:25 發表
SSP街坊小隊下次跑步練習:
日期: 21/11/2008(星期五)
時間: 8pm
集合地點: SSP泳池門口
~跑完一齊宵夜吹水~

出席者:
1. witchycatcat
2. kin

請有興趣參與的ching/ ctse在此留言" />" />

SSP Twins既人氣真係冇得擋,堅兄咁快報定名,睇來新界東"夜探梅子林"既約跑活動要避免係星期五先得啦。

新界東"夜探梅子林"詳情,歡迎各區跑友參與:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2271&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-14 10:00 發表
" />" />    O.....17K D CHING/CTSE.....我一個都唔識KA wor~~~~~~~

v姐:
果日妳想索幾多K都係跑果條路冇分別架,差在折回點唔同之麻。
又冇晶片計時冇限妳幾時折回,妳鐘意既攞個平均數索20K都冇問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-11-14 16:48 發表
恭喜SSP twins雙雙吹水吹過500分, 晉升為尊貴發燒跑手~~" />" />

恭喜恭喜 ,咁公道d講佢兩個又唔係淨係吹水得既,跑都得wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-17 10:40 發表
V V
星期六多得你一邊跑一邊聽我細訴心中結...>>>>>,

來緊星期五條路線plan好未呀? 有冇興趣試吓跑入來我地頭(大圍)呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-17 13:22 發表

我想請教大家....
如果照大圍所言,由SSP跑去大圍,來回幾多K??
有無路可去?
如果20K樓下,我地今個星期五都可以考慮跑去大圍架喎......
不過要肯定有人帶路至得....

" />" />

由SSP經大埔道跑入大圍來回都唔過15K呀,過面情況要問吓Joe兄,佢話之前跑過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-11-17 14:12 發表

放心啦, 由我家樓下上呈祥道轉跑馬騮山落大圍都係單程8k啫, 跑多段城門河畔先回西九都冇問題~~
由呈祥道上或由嘉頓上就適隨尊便啦, 跑馬騮山的跑線應該大把人識, 又唔會中途走失, 大圍兄肯定可以帶路la ...

如果決定跑呢段既我都有興趣呀,等SSP Twins決定啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-17 14:52 發表
SSP街坊小隊下次跑步練習:" />" />
日期: 21/11/2008(星期五)
時間: 8pm
集合地點: SSP泳池門口

跑步出席者:
1. witchycatcat
2. kin
3. fung sir
4. kk (又名phenil)
5. 大圍

當日已誠邀大圍ching帶 ...

呢段路我自己都未跑過,不過聽Joe ching講過應該冇問題,度過地圖來回啱啱15K,折回點係個公園同球場,大家可以係果度補水。
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/kowloon/704237539521

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-18 13:40 發表

新報告:
大圍 = 陳佰

"陳佰"係咩水?
我唔係姓陳wor,不如叫"大伯"仲好啦。
我又點只幫妳地改名咁簡單,為咗幫SSP Twins快d走紅,背後不知落咗幾多功夫付出幾大代價 。遠既唔講啦,淨係上星期二腳腫都來撐場就知啦 ,睇來星期五跑完果餐.....哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-18 14:11 發表

陳佰 = 風水師呀

真係背...唔識佢tim~

升級   0%

該用戶從未簽到

到底係"陳佰"定係"陳伯"呀? 比妳兩隻野搞到我唔止腳腫,而家連頭都脹埋。