香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

oscar跑步記錄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-12-12 23:56 發表
你有ge係速度,再練埋速耐就得啦!
12/12  早上四點幾,公園大直路,肚痛、頭痛,6k30分鐘收工
               晚上九點幾,發燒、頭痛,跑跑下都跑咗10k50分鐘,跟住沖涼!今日分兩次扼咗16k。希望快 ...

發燒、頭痛,都跑10k50分鐘,冇野講,寫個服字!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-12-17 09:59 發表

c hing  保重啊...身體要緊....

係囉,來日方長,oscar師兄,唔怕冇得跑喎.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-12-17 12:03 發表
多謝樓上幾位師兄關心,其實....都已經病咗十幾日......今日都仲係燒緊,而且頭痛已經持續三日,行又痛,訓又痛,最痛係彎腰著鞋,起身抆屎,個心跳一下個腦就好似比人敲一下咁!真係痛到痺,所以尋日都唔跑。 ...

OSCAR師兄,聽你咁講,又要照腦同埋check心跳律,仲有照肺,都幾嚇人,有D替你擔心,希望閣下乜事都冇,
渣打可以見到你!

升級   0%

該用戶從未簽到

OSCAR師兄,病完又傷,渣打又臨近,不如改用輕鬆既心態出戰,咁平時就唔駛操得咁辛苦,有多D時間恢復.
正所謂賽事年年有,總有吐氣揚眉的時候.來日方長,師兄保重!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-4 11:14 發表
經過三日頑強扺抗感冒,玩時只有幾聲咳同埋少少痰,一定要頂埋佢。
繼1/2 8k賽再加1kcool down後
星期一夜晚落咗鄧記執咗7k恢復跑,個人感覺好返少少,而當晚又係見到7哥同anson,7哥真係夠義氣,陪師 ...

小弟如果前一脕夜訓,第日跑步一定氣喘,所以今個星期脕脕都1200前上床.

升級   0%

該用戶從未簽到

OSCAR 兄,冇見你講跑成點喎,我估應該幾好,全程見你又跑又影,認真厲害!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-10 03:06 發表
報咗個時間先啦!其實今年ge表現,以咁ge狀態,之前個日返咗成日工再加埋一分鐘都無訓過,有個咁ge成績,我都已經無話可說。真係上咗好多好寶貴ge功課,特別係在心靈上。遲啲先好似平兄你作 ...

Oscar 師兄,本來我都係好似你逐K按表記錄,後來掛住同對面線網友加油,結果最終都做唔成,
連過終點都忘了按停.

你又影又跑,又有腳傷都跑330,真係令我汗顏!

期待你的文章!

升級   0%

該用戶從未簽到

等待有時係值得的,尤其是精彩的文章.本來以為會是一篇純技術性的賽後報告,但原來是剛柔並重.感性動人!
看到你傷又病,病好又再傷,在幾乎已決定放棄時,卻神奇地又可以參賽,最驚訝的可以用一個很好的時間輕鬆完成,
在數個折返點見到你都是面帶微笑,神態鬆容,還可以邊跑邊影.後來在其他相片中見到你,也是輕鬆自如,像是
在遊玩多過在跑馬拉松.真是奇蹟.奇蹟是需要感恩,而感恩是一種美德,懂得感恩的人才會是一個開心的人.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-2-21 12:31 發表
爛錶換梁兄 10K 心訣 , 你有著數啦 !

我都有幾隻爛錶, 換得幾多部心訣呀 ? 哈 哈 !hgjD115" />" />hj

WONG SIR,你自己都有好多部心訣啦,你D爛錶係唔係其他人同你換心訣得番來呀 ? 哈 哈 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-2-21 14:54 發表

呀~ 鄧記真係黑洞黎0架~
放低0野一陣包唔見!!!

我都唔見過一頂黑色 cap 帽~
平師兄就唔見過一件全新網衣!!

BHa你又講起我D大頭蝦野,人地岩岩至忘記呢件事,唉..你又提起啦

升級   0%

該用戶從未簽到

爛錶係冇人要既,既然有人要既就唔係爛錶啦...
買過一隻啦...冇錶點跑步啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-22 23:56 發表

隻錶係爛,但仲帶得,而且佢都陪咗我跑兩次全馬同埋一齊練習咗年幾兩年!最主要係有啲感情啫!

我用緊隻polar錶好幾年,間中會失靈,後來再買個隻新錶,但好奇怪,用過2-3次就唔想用,而家仲係用係舊錶..可能佢係我第一隻跑步錶..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-2-26 00:18 發表
有一點補充,就是比賽那天早上兩點吃了兩碗飯,之後六點與半馬師兄們影完相後吃了一碗牛腩河,然後放低幾兩 ,再之後又再放多幾兩,但開跑前竟然肚餓,上年又是開跑前肚餓,但照跑,結果「餓住來跑」 ,很不暢快,今年再遇到,為免從蹈覆轍,所以立刻去七仔買三文治與維他奶,吃完舒服哂! 後來又覺得,整晚沒有睡過,很怕會「睡住來跑」 ,於是就去紅牛姐姐那裏討了一罐紅牛,感覺上好像好一點,抖擻精神便上線去。

...

Oscar 兄,下次有機會請你食飯,小弟好易破產喎...嘻嘻...,如果小弟跑前好似你食咁多野,好可能飯氣功心,係彌敦道搵個地方訓覺算啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-3-13 23:35 發表
7/3  落鄧記跑咗兩k,拉下根。
9/3  本來想補食返王sir個餐,但係唔夠電,結果兩set就舉旗。是晚夾埋4k
13/3  成個月無跑過一課係8k以上,今晚決定跑返次10k,跑返轉,都幾辛苦吓!又冬又大風又ਞ ...

Oscar兄,跑左25圈,個個圈速都係數秒上落,好準確.小弟星期四沖圈,上落成廿幾30秒...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-3-23 01:37 發表
7哥無法啦!人在江湖,身不由己!
17/3  晚,去落大公園跑咗6k輕鬆跑!
20/3  去咗跑馬地,邪神分享會,太耐無做体能,加上成個月里數少,做体能個陣真係有心無力,但咁樣谷一谷,應該可以提升返少少狀 ...

明明見你係我的起步時至來到,又未換衫,但就好快係折回處見到你,一定係狂追我地啦...仲有見你到左Parco部相機位就興奮到跳起呀,唔攰就假啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-4-3 02:23 發表
1/4 晚十一點半,行樓梯五set,2公里輕鬆跑,加埋踢腿拉根。
2/4 晚十一點半,六公里輕鬆跑,踢腿,提腿三次,跨步三次,跳跳三次,鴨仔一次。

Oscar兄,星期日元朗賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2009-4-5 00:41 發表
4/4  兒童節又係清明節,所以啲人唔記得哂啲兒童囉!我就同兩隻馬騮去咗馬灣公園,環境唔錯。晚上就落街慢跑4.5k同踢腿,聽日個賽無乜目標,大約26分鐘之內,希望今晚訓好啲,聽日個賽跑得開 ...

OSCAR兄,做咩走得咁快呀,你真係有獎攞架....恭喜晒!

升級   0%

該用戶從未簽到

Oscar兄︰買四包powergel,Banana+士多卑梨共4包,沒有溫尼拿味,岩嗎?
今晚小弟會在鄧記.

升級   0%

該用戶從未簽到

Oscar兄︰買四包powergel,Banana+士多卑梨共4包,沒有溫尼拿味,岩嗎?
如何交收?下星期一晚?

升級   0%

該用戶從未簽到

105個圈..只係聽到已經