香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

夢璃......一切從心開始

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

一切從心出發
    "Spirit of dream, inspired by heart"

呢句野正正就係夢璃黎緊新既長跑賽季既主題,經過最近呢兩、三個月小弟係各方面發生過既事之後,就黎個"大革新",務求以全新形象示人,委任長跑壇外既獨立經理人成立後援團,協助處理日常報名參加比賽既
    為左配合"大革新"行動,封塵封左超過半年既夢璃係長跑網既跑步日誌亦即將復活,請各位多多留意喔~

心夢之城 (夢璃 Sam Tam Office) 團隊 示
    +1 0
    上一篇︰搬左去灣仔(近修頓),想問最近邊道有緩跑徑?下一篇︰【求助】請各位ching幫幫我,也是找不到46號size(30cm)

升級   0%

開心

2010.4.15練跑小記

小弟個blog 已經update左
    有今日練跑既小記
    http://hk.myblog.yahoo.com/ll-3578/article?mid=1400

升級   0%

開心

DOW Live Earth-Run for Water 總結

今日係"世界水日"
    全球多個地方響應呢次活動
    就搞左6km既慈善賽跑

我今朝早首次遠征天水圍北部既濕地公園
    跑呢次比賽
    一開頭我就應聲彈出帶頭跑
    跑跑下想跑甩後面
    但跑到一半已經力弱
    後尾仲要捱

起跑既情況

登錄/註冊後可看大圖

臨到終點既一刻

登錄/註冊後可看大圖

Special thanks : 花花DeeDee~~ 提供以上相片

Anyway,我都能夠拎到獎
    我係"男子青年組"裡面跑第2

拎完獎之後,就聽下"軒仔"唱歌la~~~
    Capture by ♥-♪夢璃☆-♥

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

阿Sam既長跑里程

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

開心

是日操練情況

我今日係雨天既情況下練跑
    由彩虹經樂華、秀茂坪同四順
    然後沿新清落斜跑番落匯8坊

我跑到去順天果陣開始落大雨
    但就愈跑愈起勁
    結果成身濕晒

升級   0%

開心

原帖由 阿賢 於 2010-4-30 11:12 發表

你住清水灣道8號?

我邊會咁有米呀~~
    雖則我平日係住新蒲崗既

升級   0%

開心

30/4 練跑小結

我係尋晚去左沙田運動場
    除左約左"璃夢"吹水之外
    仲有佢係現場督操我練跑
    當晚就跑左1500m
    其實跑黎只係俾"璃夢"睇下我既壯態fit唔fit jer~~~
    2/5 晏晝,"夢璃"會熟習下必達夏日長跑既比賽賽道

升級   0%

開心

2/5 練跑小結

今日晏晝見完"璃夢"就去練跑
    今次就由黃泥頭村經石門跑到去馬鞍山運動場
    呢次練完跑之後就實地望下必達長跑比賽所經之地既環境
    等我有個心理準備,點樣去完成下個禮拜日既8km賽事

升級   0%

開心

2010必達夏日長跑總結

今日係母親節
    小弟首先祝願天下間所有既母親
    母親節快樂

今日除左係母親節之外
    今朝係沙田區有場長跑比賽上演
    就係"必達夏日長跑"
    而家已經去到長跑賽季季尾
    跑埋呢場,黎緊呢3-4個月我就休戰la~~
    你地下次再見到我跑比賽既話
    可能已經係聯合國果場

講番我今日既表現
    雖則今日天氣比較熱,跑得比較幸苦
    但我仍然能夠係我預計時間35mins內完成賽事
    仲好意外咁拎到分組既第10名

升級   0%

開心

係上個禮拜5晚練完跑之後
    我膝頭好似隱隱作痛
    所以而家要暫停練跑半個月先

*我懷疑自己膝頭隱隱作痛既原因
    可能係之前場比賽太過博,加上練跑好多時要跑急斜、急彎而造成  

升級   0%

開心

小弟近日受心理問題困擾
    可能要將恢復練跑既時間押後

升級   0%

開心

元朗區青年節長跑賽2010

(2010年6月6日早上,元朗區天水圍)
    阿Sam 又去左長跑比賽既現場,不過呢次我就冇去跑,反而就影人地跑。
    講番呢場賽事先,呢個長跑比賽今年係第2次舉辦,而比賽賽道同我上次有份跑既DOW Live Earth Run for Water 差唔多既,都係跑天影路,但8km果D就要跑埋洪天路;據大會既資料顯示,今屆有成約1200人參加,而係政府部門隊際賽都有成20隊參加。
    係3km同8km既個人、親子同埋隊際賽完畢之後,就有個舞蹈表演既,由當地既青少年表演hip-hop 熱舞,而佢地既表演真係相當之精彩嫁。係表演過後,就有頒獎典禮,由當地既地方官員親身致辭之後,然後頒獎俾各個組別頭十名既參賽者。
    今朝既天氣都尚算唔錯,唔算太熱,好多跑手都能夠以最佳狀態完成賽事,我係度要恭喜晒呢次比賽得獎既參賽者,希望你地能夠繼續努力,拎獎拎到手唔停啦!

好遺憾地我尋日呢場賽事冇跑,但應該係話我而家狀態去唔番之前跑JESSICA RUN 同 Live Earth 果兩次咁樣
    因為我分人一有情緒問題既話,就會冇心機跑

升級   0%

開心

頭先我又去左練跑
    練跑路線:
    藍田碧雲道(近德隆樓巴士站起步),經高怡

升級   0%

開心

今日中午果陣勁大雨
    呢D咁既天氣練跑我就勁happy la~~
    一黎冇咁熱,二黎可以跑番長D
    仲有跑過D水"乙水"就水花四濺,呢種feel 勁正

升級   0%

開心

我有種不祥預感,點解咁講
    因為我今日係沙田運動場俾人尋仇
    搞到我以後都唔敢再去沙田

升級   0%

開心

第十屆"中興盃"

(2010年8月15日,荃灣)

今朝係城門水塘果邊舉行左第十屆"中興盃"賽事,雖然驟晴驟雨,但無損熾熱既氣氛。呢次比賽既總冠軍就由加拿大藉既黑人跑手奪得,時間係35"05。

呢場可以話係新長跑賽季既其中一個開始黎,因為9月初開始,就有泰基盃等等既賽事接踵而黎;新一個賽季,邊個可以大放異彩,等呢個賽季完左就自有分曉。

講到大放異彩,我自己都有D引以為傲,雖則我未贏過長跑比賽冠軍,但截至而家為止,我今年有跑過既比賽,除左"渣打"之外,其他既都有獎拎,希望我黎緊再戰舊地沙田,跑扶輪10km 能夠交出好成績la~~~

詳細內容請看:
    http://hk.myblog.yahoo.com/ll-3578/article?mid=1747

升級   0%

開心

我自己愈來愈有呢個念頭:
    我一定會代表我出生地---港島東出戰長跑比賽時,向沙田區進行大報復
    因為D土生土長既沙田友實在欠了我很多

升級   0%

開心

各位跑友:
    當我睇到有東區10km 賽事既消息之後,阿Sam(夢璃)原定係11月7號係沙田扶輪十公里既比賽復出
    現已提早約2個月,於下個月12號係東區10km 賽事復出,希望屆時可以繼續大放異彩la~~~~

升級   0%

開心

我頭先去左練跑
    跑下D上落斜+部分平路
    (e.g. 茶果嶺、翠屏、秀茂坪內一帶既路)
    呢次主力係針對番我下個月12號係我出生地舉行既東區10km賽作備戰
    以我頭先既狀態而言,跑黎緊呢場係執豆咁執

升級   0%

開心

新長跑賽季...另一個景象

今日係西貢果邊就舉行左"泰基盃"既賽事
    意味住新既長跑賽季既大賽接踵而黎
    呢場賽事我就當然冇報la~~~
    因為我而家要試圖係今年自己有份跑既長跑比賽中
    除左渣打之外,其他比賽都要拎到獎
    所以我呢緊呢幾個月報比賽都會比較謹慎少少
    睇番上屆既成績,然後對應番我自己既能力而去報比賽既

截至現時為止,我就報左兩項賽事
    分別係,下個禮拜日既"東區長跑賽"
    同埋兩個月後既"扶輪10公里挑戰賽"

有留意開我既blog既跑友都知
    我應該係11月頭先復出
    而家就提早左兩個月就黎料
    就係機緣巧合之際,小弟出生地--港島東區既長跑比賽開始報名
    同埋衡量過之後,我就提早復出
    皆因呢場比賽參賽人數相對係少D
    (同日係沙田有Coco Cola 既長跑賽)
    加上上年全場冠軍既成績,同我現時既能力相若
    呢場可以話係我最有機會染指我人生第一個既長跑比賽冠軍

雖則我唔係咩"長跑大明星"、"賽王"
    同埋我又冇入任何既長跑會
    另外人地練跑就跑平路多
    我就反常態,就鍾意係滂沱大雨果陣練
    加上我跑既地方好多急斜、急彎
    黎緊呢場賽事就係我既"表演時間"
    可以盡情發揮我係極度惡劣既環境之下練跑果種
    頑強既鬥志la~~~