香港長跑網  - 長跑長友

返回列表 發新帖
樓主: 三水豆腐
打印 上一主題 下一主題

2010臺東超級盃國際鐵人三項日期已定

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

天晚经開街市, 買對著下, 好耐未着過,
使 5 使買樽白兔牌白油, 間 5 樹油下許,
等許望落光鮮 d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 三水豆腐 於 2010-10-26 12:18 發表
轉前(or 中掌)跑係保護到個膝頭嘎,不過開始時個小腿好快打柴 ,真係要慢慢來

諗住聽你講 1 痛就停, 練下o個舊肌肉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-10-26 13:56 發表

Born to Run的中文版我有呀. 得閒過黎攞去睇law!!

多謝 kito + kopo, 我想練下 d 番薯文,
聽你+ 3 水兄 講其實已经好大得着,
最大問題你屋企 2 位破壞王, 最中意搶我 d 野,
唯獨是對英文無興趣, 我可以有機會慢慢睇下, 當課外書咁睇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-10-28 08:03 發表
啱啱睇完, 三水兄小組第8名, 好犀利!!
之前响東涌的操練好有效!!

果6個幾鐘不停游、踩、跑相信好難頂,
但最難頂係邊個part? 意志最消沉係邊個位?

rockiec hing, 玩完, 相比起 marathon, 其實唔太辛苦 (唔係做時間)
我就一定係單車呢 part , 去到尾俾好多車過, 但 4 個鐘其實好怏又過,
但跑呢 part 就最有滿足感, 因為响我前面的, 基本上全都在行, 偶有幾個在 jog,
但都係拖住脚, 我跑 6'/k, 己经不停咁過人(因為可能快個 d 己经跑了很遠)
所以徐了操好單車, 都要留少少力响跑, 如果不停俾人界, 意志會好消沉。
下年一齊再去呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 靜水 於 2010-10-29 13:35 發表
+分配服及羨慕各位完成半鐵師兄,小弟今年第一次完成ITU OD,Age group 45上,時間3:20-(因游水出發400米已脚趾作抽,改蛙全程Hea咗55分,原目標時間36分),而上年全馬時間4:00,好想两年內能 ...

全馬比70.3 仲要辛苦, 淨餘 Jason 兄講, 耐力賽唔追求速度, 要完成 應該唔難, 你其實下年可以 join
埋我地一齊玩半铁, 個人意見, 要試下踩 100k bike, 睇下 pat pat + 細佬反應,
45+ 今年得 2x 人, 但實力同年齡成反被, 好强, 台東是 1 起出發, 睇樣分 5 出年紀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-10-29 18:54 發表

諗起每次跑全馬去到 35k 就會有撞牆感覺,
狀態好少少ge 話, 可以拖住 6~7分1k捱番去終點,
狀態唔好就要行番去...

既然半鐵起碼要6個鐘, 撞牆機會仲大...
不過依家見大家都能夠按目標完成半鐵,
真係有 ...

馬拉鬆有點不同,我們可以在單車上補給,下車後便不會有
短缺現像。好在得到 3 水兄出發前的計算,今次沒有撞牆感覺。
好呀,希望下年可以有更多人一起去。