香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 三水豆腐
打印 上一主題 下一主題

2010臺東超級盃國際鐵人三項日期已定

關閉 [複製鏈接]

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我想玩16/10台東的半鐵人, 但又想玩24/10响香港個ITU, 唔知回唔回得切?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-10-26 11:19 發表

40蚊對呀, 而且好快蝕個底,
如果 work 我諗字買幾對練下跑渣打, 啱曬我婆仔性格
born to run 我 book 左lcsd , 如果有我當小銳睇,
3 水就係最成功例子, 當然佢科學化既深究都好重要,

Born to Run的中文版我有呀. 得閒過黎攞去睇law!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-10-28 22:22 發表

訓練初期輪車可增加趣味, 亦有間歇強度訓練既效果
連續幾個月的單挑, 受不了
自己破風的確重要, 個人就有時會取下平衡

絕對同意勾車可以增加滿足感. 令你更有興趣繼續下去. 不過, 我自己覺得勾車的速度只是幻覺咁, 並不真實. 所以很早已決定自己頂, 唔勾車, 雖然慢D, 但應該可以練到更好耐力.當然, 到ITU比賽就會勾車啦!! 但到台東半鐵又好自覺地唔勾車, 貫徹鐵人精神!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2010-10-29 17:21 發表
個個運動人既年齡都深不可測

我响印度見過一個玩鐵人的新加坡"後生仔", 以為佢30出頭, 頂晒龍35, 點知佢話自己已經47嵗, 嚇到我差D由跑步機度跌落黎!

運動令你年青, 珍珠都冇咁真呀!!