香港長跑網  - 長跑長友

樓主: TerrySze
打印 上一主題 下一主題

Terry - 跑步.人生

升級   94.74%

該用戶從未簽到

Wow, 哩度有好嘢睇
可惜你已經超越了40min/10k的關口, 冇得偷師
原來你星期一會係沙田練, 得閒過去同你打聲招呼先, 如無意外, 當晚我會衝800

升級   94.74%

該用戶從未簽到

http://www.youtube.com/watch?v=-15y-6nGuKw
台灣女跑手謝千鶴, 跑至傷痕累累, 甚至要做手術, 卻說: 我會堅持下去,直到自己不能跑為止!!
我問一位台灣馬拉松代表張嘉哲: 但代價是傷痕累累,直到自己不能跑為止,值得嗎?佢回答: 回憶和經歷是無價的!
我回看自己小小的傷患, 一語令我看輕了, 過去兩年練跑的經歷實在令我難忘

升級   94.74%

該用戶從未簽到

你地似練田徑短跑多d喎
不過我都想每星期練一課短課, 耐力我有小小, 但速度嚴重欠缺, 要依靠短跑來改善跑姿: 步幅, 提腿和後蹬

升級   94.74%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-5-3 23:53 發表
2010/05/03 Mon Shatin
沙田運動場來回雙橋 (6k),去程0:12:00 , 回程0:11:30
300m X 5,休7分鐘 , 50秒完成
150m X 3,休5分鐘 , 22秒完成

下午吃飯時間去搵師傅作推拿,推鬆大俾同腰d肌肉,師傅好夠力,痛到成身出 ...

想請教Terry, 300m X 5,休7分鐘 , 50秒完成, 咁每個300之間休息幾多呢

升級   94.74%

該用戶從未簽到

渣打前和前進跑過一次長課, 跑姿和速度都留下好深印象, 至今的感受仲係: 超強
前日難得再見到面, 即刻捉住佢影番張相

升級   94.74%

該用戶從未簽到

難得同你jog咗兩圈 你同d後生仔鬥扯, 鬥志仲旺盛