香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

慶祝工聯會60週年暨奧運倒數60天長跑比賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-4-11 13:01 發表

太好了!有Gillls兄帶頭,Gills兄一定會比我早好多到達終點,麻煩等多幾十分鐘,set好相機,同我影張衝線靚相,最多稍後請飲茶。

知道很多ching住沙田區,唔知多唔多人報名呢?

另外,我住九龍灣,也想知道 ...

或乘 89D 巴士如見運動場可下車!

天氣咁熱,我就不打算參加了,

不過如得閒,可幫各ching 拍照的!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-4-11 12:48 發表
想問一問 沙田火車站去,馬鞍山運動場方便嗎...及須時幾耐

在沙田火車站過閘後的巴士總站乘 86k ,約20 -25 min 到!

升級   0%

該用戶從未簽到

長跑網比賽大軍及影大合照名單

當日請先處理行李,早上 7:45 左右馬鞍山運動場集合,到時將有長跑網 banner 出現,集合後影大合照,之後拉筋,熱身,霸好位。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-6-7 23:59 發表
wa wa

out of town 3 days(company trip & team building)

miss so many things

c hing & c tse

i want to join the group photo 2

please count me 2

thank a lot

welcome

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 randyip 於 2008-6-9 12:39 發表
在高溫 和曝晒下
只能以均速完成8.8k,時間45:18。
離終點約1k時,看見有2-3人不適。
其中一人是黎伯,希望他們無恙la

其中一個就是gills兄囉,聽說昏迷時曾睜開眼,但無反應。十分擔心。

好彩他在ICU時已清醒,應沒有大礙。

升級   0%

該用戶從未簽到

勞煩Alan兄代長跑網兄弟向他問安
祝Gills快些康復過來

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ckleung 於 2008-6-10 20:07 發表
今次最醒目的,可算是慢子兄了,其他跑手在生曬等候起跑,他則在旁邊遮陰抖暑,上陣時更自備500ml大水一支,準備充足。

ckleung 兄,不是我很醒目,而是經驗所得,

平時有些人不飲或只攞一杯水,因天氣真熱,都會攞多杯,

但大會未必事前咁醒目,這就需求大於供應,未必個個都有得飲!

你試過跑跑下水站已沒有水杯供應,
要拾起地下已用過的水杯去忽水未?

我就在跑2002年全馬時試過!
希望此生都不再常試人家的口水咪