香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kf
打印 上一主題 下一主題

毅行者2010#0518 蝸牛部隊 (隊員回憶錄已上載,P.50 #989-992)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-8-16 07:39 發表

唔好意思呀, 花隊友, 我地時晨8字應該唔係好夾, 個日精神狀態好差, 好似魂魄唔齊咁
牛雞之間突然熄左燈, 真係腳都提唔起咁濟, 當時最大的動力係.....拿拿林行埋3段申請早退, 有諗過落到企下嶺走人
之後落到企下嶺可能係隊水特隊醒左.....最後都可以食到餐蛋面, 不過胃口測試好似唔合格

我知道公主一定唔會水浪窩切,因為根據往積,太陽伯伯一收工公主就醒啦~~
結果4-C亭同全程時間都PB 啦,last 1K 仲可以劈字去天~~
胃口測試公主係fail 呀,半碗麵都好似烏龜食飯咁,我食左碗半公仔面都pass,日本仔隊完豆花再隊公仔,仲想食菠蘿冰,滿分!!

升級   0%

該用戶從未簽到

814  星期六  天氣OK(市區最高氣溫31)  操麥徑3段至獅子亭 Part II

因為3段分左兩截走,同埋賓哥因為俾鞋玩水浪窩切左,所以要分兩個小報告~~

事前日本仔話想試下走三段走快D,所以一起步就跑上石級,賓仔話奉陪,30秒後就剩番我同未訓醒既韓妹...

頭段韓妹因為仲同周公傾緊計,慢左少少,上左一半牛耳速度開始正常番~~

太陽伯伯一直睇住我地,風哥哥就潛左水,未係好醒既韓妹對住太陽伯伯又開始扭計,牛雞之間嗌辛苦,有時慢走,o岩o岩上雞公時直情想停咁滯...

好在上上下太陽伯伯行歪左少少,韓妹又可以走番正常速度~~

順利上到雞頂就即刻jog 落山,走走下我口多話未帶膝帶,韓妹話一定要帶好先可以落山,又停左1-2分鐘,可惜搵唔到,相信條跟左我年幾既膝帶從此流落左晌麥徑,祝佢以後生活愉快~~

停完之後韓妹窒左道氣,慢慢走埋果大半K,落到去時間都唔太差,1:48~~

見到灘到凍晒既日本仔同賓哥已經準備定相機等我地,原來佢地既時間係1:24 同1:33,咁鬼熱,crazy...

可惜賓哥因為新鞋刮腳起左泡泡,但佢仲堅持要繼續,我同其餘三位隊友仔為大局著想,將佢踢走左,個個星期都有山操,無謂要對腳仔受D 無謂傷害~~

阿芝阿佐,唔覺唔覺抖左十幾分鐘,日本仔,韓妹同我劈低左賓哥繼續行程,太陽開始落山,韓妹繼續帶走,大家速度都keep 得幾好,幾順暢,無咩好講~~

出到last 石屎路,我沉睡左兩星期,今日算做狀態好D,見日本仔劈完個M3,韓妹又爆完黎,諗住自己跑快D 衝落去,點知佢地又跟到喎,好快就劈到去餐蛋麵,原來 last 1k 只係用左4min...

總時間4:43 連休,總算快過上次~~

一去到豆腐花店就開始最後一關--胃口測試,日本仔同韓妹一入去就整支"紫xxx",我就攞左支豆漿,日本仔再黎一碗豆腐花,然後黎一個round 餐蛋麵,日本仔好似倒落個肚咁,食完仲想食菠蘿冰,老細唔肯賣俾佢先至作罷,測試滿分; 我就為左攞高分,搶左韓妹半碗餐蛋麵食,合格; 韓妹就一粒米食三餐,又話唔中意食公仔麵又盛,勉強食晒半碗,唔理咩理由,fail~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝善長Andy熱心捐助,蝸牛部隊祝您身體健康,生活愉快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-8-18 09:10 發表
多謝善長令令mill媽再次支持蝸牛部隊,出錢又出力, 再加無限精神支持, 蝸牛仔女祝您日日都靚爆鏡, 天天快樂!!!   

多謝令令Mill 姊每個星期都捐一次,私人醒多一個->

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-8-18 15:31 發表

" />" />hjgh 我仲諗緊你地點 22' 攪掂呢 3km 路... 仲打算下次自己爆到盡試下睇下慢你地幾多hgj" />" />jufgu

不過我想知呢...呢條 SC... 比賽時... 係...用唔用得著架呢" />" />

比賽我唔主張人走SC~~
不過我走左4年~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-8-18 16:10 發表

我呢d鐘意食花生既,咩水位都要入架啦

另多謝提點,下次效遊等我帶埋花生做補給先,今次隊友d補品應該唔夠我黎啦~

狗哥你認唔認得呢位令仔??

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-18 16:50 發表

我每次經過此分叉路口...
只係聽到遠處有狗吠聲....
憑聲音...只知有幾隻中年唐狗...
下次聽多幾次我可能聽到顏色...   

抽刀斷水水更流,PB 幾時同小學山去M100-101 飲啤酒?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-8-18 22:20 發表
再去要執定兩6樹枝响手對付佢

睇到我亂晒籠,以為KF 搵碌樹枝對付啤酒妹~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kalok 於 2010-8-22 17:30 發表

我地落山都間唔時有龜速jog架. 不過小弟身重, 膝頭哥唔爭氣, 落斜jog唔得耐.

Kalok 兄果日last 兩段順唔順利呢? 後尾橫風橫雨喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-8-23 02:04 發表
小弟上到針山已經半死啦, 好多時都要叉住條腰死頂先jog到咋

果日初段差不多走番分段時間,我覺得對我地黎講算快啦,全程既速度亦都係我地而家既極限,仲要提昇~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kalok 於 2010-8-23 13:14 發表

我地落田夫仔果時開始起風, 東面(?)起勢行雷閃電. 不過好好彩一直都無落雨.
最終07:00到大棠, 疲到不行........

果晚見你地晌荃錦仲好精神呀,仲有3個月時間,仲有好大進步空間,一齊加油~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 2010-8-23 15:37 發表
蝸牛部隊!!! 勁呀~

KK 你team 又練成典呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝善長喪Ken熱心捐助,蝸牛部隊祝您身體健康,生活愉快~~

升級   0%

該用戶從未簽到

辛苦晒根根~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-9-6 17:40 發表
2. 28華(KF來嗎?)

終於可以同小西華跑啦~~

KF 當日有喜黎唔到呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

***蝸牛支援隊齊齊走麥徑團***

日期: 912(星期日)

集合地點: 荃灣如心廣場巴士總站

集合時間: 2:00pm
起步時間: 2:30pm

路線: 9&10(荃錦坳至大棠), 全程大約20公里, 上斜行, 落斜及平地慢跑.

預計完成時間: 3:30 (即大約6:00pm)

路程: 2:00pm荃灣港鐵站集合, 轉乘51號巴士到荃錦麥9段起步大約2:20pm起步, 預計3:306:00pm完成, 於終點公廁抹身/更換乾淨衣服後到元朗大棠晚飯,預計全日活動於8:30pm結束

預計水量: 至少1.5L (***沿途没有水站, 汽水機及士多***)

備註:

• 困難程度: 9 * / 10 ** (以*****為最困難劃分)
  • 若天晴請自備防晒用品, 包括帽, 黑超, 防晒霜等, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好
  • 最好帶備雨具,以備不時之需
  • 建議帶人字拖及衣物於終點替換
  • 歡迎各區跑友, 山友, 豬朋狗友齊齊玩

領隊員: 亮哥
雜務員: 花子 & 非比

人工智能報名:
1. lulu姐
2. 28華

3. 蕉仔
4.
5.

警告及聲明:
1.
此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2.
本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。
如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3.
活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4.
若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5.
參加者的個人保險須自行負責。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2010-9-7 16:25 發表
考慮中... 早上有比賽, 下午可能join 你地" />" />

係喎,舒力士都有玩可樂~~
上次玩9-10妳腳仔唔係好聽話黎唔到,今次黎啦黎啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝露露姊姊,小西華,文員B哥同根根陳日同我地玩~~
陳日玩9-10,跟露露姊pacing...原來露露姊慢慢走係呢個速度架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-13 11:36 發表

露露姊是否有毅行的? 她在女子中, 真係很快哦, 還能揹著背包, 少見的. 而昨日發現蝸牛隊, 跑山強, 口才還更強, 個性又夠進步. 當銷售的, 理由亦甚充分, 必成top sell. 強, 強, 強 !!

B哥,陳日同你講單野考慮成典呢~~