香港長跑網  - 長跑長友

樓主: iceberg99
打印 上一主題 下一主題

TKO毅行 T隊, K 隊 (及O隊 --> support team) 操山 go Go GO!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

唔對路, 個天咁清既, 大家記住帶防曬及帽!

升級   100%

該用戶從未簽到

原來比壞人追係好好玩架,居然走咗個麥4pb出嚟﹣﹣﹣2:30,去到基維爾營因唔想在馬路等大隊,所以起對上果條小溪洗住腳嚟等,等咗10分鐘左右,終於見到明師兄殺到,當明師過咗河之後,突然感覺到一股強勁既殺氣由山上面傳落嚟,令人呼吸困難,原來係壞人同馬王殺到,嘩!氣勢之勁,嚇到我差d跌咗落河! 佢哋真係好壞呀,都唔陪人玩陣水先走,一陣風咁就消失咗起山徑之中。數分鐘後,又出現窒息既感覺,原來係大圍爆住落嚟,都未開口問候佢已經唔見咗。 最後當然係batbat出場,原來佢唔舒服,所以慢咗少少,但經過我身邊時果陣風都攪到我d頭髮亂晒,真係大開眼界!

升級   100%

該用戶從未簽到

牛牛今次真係好好玩呀!下次你一定要嚟一齊玩!

升級   100%

該用戶從未簽到

點解今次起第5段尾只係見到一隻馬騮?
上次就成條路都係!

升級   100%

該用戶從未簽到

如果昌哥有嚟,我同明哥及哈利就唔使攞埋條老命嚟頂啦!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2010-7-18 22:39 發表
K隊-訓練4報告:
出席: Desmond 、猿球 、馬拉
日期:18/7/2010 (星期日)
出發時間: 7:30am
1. 由黃大仙地鐵行上麥徑5段沙田凹入口作熱身(約2.5k)
2. 麥徑5段沙田凹入口 - 大埔道      (約7k)
3. 大埔道 -  ...

馬拉兄, 一路睇你篇報告, 一路感到心中有愧! 身為隊長, 未能與三位隊員並肩作戰, 互相照應, 實在非常不應該. 今天很想和你們一起操練, 早已準備和靜儀一起於城門水塘突擊你們三人, 奈何昨晚外母大人下令今早要陪她飲茶, 以至突擊大計告吹, 真對不起!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 明跟人生跑 於 2010-7-18 20:59 發表
壞人首領:本人是將軍澳毅行者後備成員.現各首領請求.不要給我們太多壓力.雖然首領沒有直接壓下來,
但氣勢.人未到氣勢已在身旁,一陣風在身邊過了,隊長話頂到基維爾已有交代和我衝.衝,衝以我的力量.
頂完之後就謝了, ...

明兄, 辛苦你了! 我以後都唔敢亂咁同人賭tea. (其實係我自己話玩牙骹戰, 壞人隊都冇回應到我)

我以後會緊記玩毅行一個人快係冇用架, 要全隊pacing平均先有用, 我以後都唔會比太多壓力大家, 不過少少壓力就.......

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2010-7-19 00:49 發表

大雄師兄, 明師兄, 請勿怪小弟多口, 以第1次毅行來說, 團體精神和耐力才是最重要的. 但呡兩樣要俾時間浸出來, 急不來.
當大家走到60. 70K後, 甚麽事都可能發生, 有些會賴死唔行, 有的亙相埋怨, 更有些人會 ...

多謝壞人隊長比我哋既寶貴意見, 小弟一定緊記緊記!

請你放心, 我們的團隊精神非常良好(暫時 ), 至於分組方面, 真的要諗一諗.

我們原本打算操到十月時按能力正式分為兩組, 但聽完你意見後又覺得有道理, 就一於起本星期三晚同d隊員商討一下先.

升級   100%

該用戶從未簽到

諗清楚後, 都係覺得9,10月先分組好d, 因為現時大家pacing差距大的原因是因為有些隊員已操了很多次山, 而另一些則只操了一兩次, 若現在分組對遲加入的隊員不公平. 應等到9,10月時大家都操起的時候, 並根據50k以上長課的表現, 才能比較真正實力, 到時可能大家的差距不大, 點分都冇問題. 以因停操很久而完全未番回狀態的活活做一例子, 第二課已比第一課進步了很多, 可能操多幾課之後便能介晒我哋!

以上只是小弟愚見, 大家意見如何?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-7-20 15:05 發表

昌兄 ..我會比心機操,但耐可自己來緊這兩星期有比賽都5可以操呢 ...
所以都比較擔心影響大家..
當然大家做到要開心上路,平安回家.無傷無損.就good good good la.....

閒日黃昏至夜晚有冇時間補課, 我哋可以陪妳.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-7-20 14:54 發表

比心機多d一齊練啦. 歲月方長, 大把時間. 我覺得最重要反而係默契, 又唔係職業, 邊有可能練到四個人一模一樣嫁.
計出值投入就最好, 開開心心上路去; 平平安安回家來 咁就最好啦, 唔係下年仲邊有得進步呀nbjhbj ...

昌哥所言超啱!

升級   100%

該用戶從未簽到

TKO毅行T隊K隊訓練5:  
日期:T隊:24/7/2010 (星期六)   K隊:25/7/2010 (星期日)
集合時間及地點:7:30am於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)
                        (若想一齊吃早餐者請於7:00am於黃大仙中心大x樂快餐店食住等)
行程及預計時間:
1. 黃大仙地鐵 - 麥5沙田凹入口   (約1.8k)  0:25
2. 麥5沙田凹入口 - 大埔道         (約7.3k)  1:45
3. 麥6, 大埔道 - 城門水塘          (約4.6k)  0:50  (休息約10分鐘, 有士多補水)
4. 麥7, 城門水塘 - 鉛鑛凹          (約6.2k)  2:00  (休息約10分鐘)
5. 麥8, 鉛鑛凹 - 大帽山荃錦公路 (約9.7k)  2:10  (有士多供隊員大吃大喝, 有厠所更衣)
                                     (全程約29.6K) (7:10+休息約20分鐘) (約3:00pm到達終點)

備註: 1. 不需帶太多水, 約1.5L已足夠, 因城門水塘有士多補水, 請帶備補給品如麵包, power gel等.
          2. 若天晴請自備防晒用品, 包括帽, 黑超, 防晒霜等, 所有物品應用有胸帶及腰帶小背囊盛載, 行李越輕越好.
          3. 建議帶人字拖及衣物於終點替換.         

4. 歡迎各區跑友跟操.

人工智能報名:
T隊:
1. 大雄
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

K隊:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員早晨!

今晚去tko跑既隊員可以討論下訓練大計.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2010-7-21 12:21 發表

不如傾埋有冇人可以過來小學生呢邊啦~~  

我哋今晚傾完之後認為擁有一雙麒麟腿的猿球最有潛質加入你哋果組, 因為聽講話佢玩苗圃只需五個幾鐘! 好勁呀!

仲有一位好有潛質既就係牛牛喇, 因為平時佢可以做到好快pacing, 又好有耐力, 只是操山經驗淺些少. 所以佢應該唔係18樓既牛牛, 而係18個鐘既牛牛!

升級   100%

該用戶從未簽到

今晚開會既時候情況非常混亂, 首先係各隊員唔可以坐埋一圍, 大家坐到散晒, 到開會既時候, 突然有人大叫飲杯(下次可能要杜啞最高果個), 突然又有人大叫起筷, 好在社x連果d人冇嚟, 如果唔係就會有人掟埋蕉. 幾經辛苦, 終於收集到各方意見, 大家一致決定正式分組遲些才進行, 但參考壞人隊長的意見, 每次練習分快慢兩組進行,
期間兩組需各自互相照顧隊員, 不能走散, 目的是培養團隊精神與默契. 操起的慢組隊員可加入快組, 最後可能所有人都屬於快組!

到正式毅行那天, 除正選的8位隊員外, 其他隊員可一起陪玩晒10段或做support.

升級   100%

該用戶從未簽到

歡迎R, Roger 及 Michael 加入, 有R校長起度, 今次一定學到野喇!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-7-22 17:34 發表
依加落成咁,星期六唔知會唔會好天D " />" />

著條個patpat有墊既褲穩陣d!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-23 09:50 發表
TKO毅行T隊K隊訓練5:  
日期:T隊:24/7/2010 (星期六)   K隊:25/7/2010 (星期日)
集合時間及地點:7:30am於黃大仙地鐵站售票大堂內(近E出口空地)

(若想一齊吃早餐者請於7:00am於黃大仙 ...

嘩!乜嘢團咁正, 有4日自助餐食!

可能要跑埋9,10段先可以幫你消化晒d食物.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-7-23 11:11 發表
好想來ar ~~~
大家明天加油 ......

活活,妳都要加油呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-7-23 13:57 發表

預9點 跑到 ,得GE 會RUN 2 轉 .

果然係一個又勤力, 又認真既隊員! 獎五隻白兔