香港長跑網  - 長跑長友

樓主: LIKINWO
打印 上一主題 下一主題

2010北京國際馬拉松

升級   0%

該用戶從未簽到

有興趣!

各位師兄,
1, 北馬會不會很早便額滿?
2, 北馬與廈門馬難度相此如何?
3, 比賽日會否很泠?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2010-6-28 18:45 發表

1.舊年8月Offical先開始報名,無留意最後有無爆。反而報名既過程你會好勞氣!
2.未跑過廈門,唔識答。
3.舊年起步嗰陣9度,慢慢太陽伯伯會開工,溫度都係維持十幾度。我記得嗰日全程都係短袖衫。

再請教師兄。

8月才開始報名,機票酒店會否很難訂?

又報名有什麼勞氣事?

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥,請問長鴻會否有北馬跑遊團?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-1 00:29 發表

Sorry! 閣下轉數比我高,未問,過左假期才問,相信他們會有北馬團的。不過小弟無打算跟他,因為想去上海世博後,才去跑這個,佢個團一定唔會去兩個地方的。Anyway,假期後會問長鴻的,謝謝提醒!

謝!亮哥

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-6 11:13 發表

問過長鴻了,佢主要係幫泰基搞團的,北馬佢地唔搞團,會搞11月跑韓國團,已經開始報名,七月尾或者額滿即止,詳情可以去泰基網頁睇睇。
至於北馬,已經有一個盲人體育會幾十人包團去跑北馬,我地可以搭單,3日2夜 ...

亮哥,

小弟心急,請問有進一步消息嗎?

另外,其實起步地點附近有什麽酒店呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-13 13:43 發表

odinmusashi 師兄,還未有進一步消息啊!

可以上
攜程網
Motel168
7DaysInn
找找合心的酒店,住起點附近也好,不用太早起床。

謝亮哥。

小弟在網上做了點search,發現很多香港跑手對京馬的評價也不太好,例如安排亂、洗手間不足、空氣差等。

師兄又有何評價?

升級   0%

該用戶從未簽到

各路師兄,可否推介一些酒店給小弟?上網搜尋,實在花多眼亂。

望曾跑京馬的師兄指點迷津。

升級   0%

該用戶從未簽到

已報名了。

各位師兄,一起頂著太陽,好好的練習。

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥,

跟團會否代取選手包?
又有否自由行package?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kfc 於 2010-7-22 18:46 發表
支付状态    支付失败:拒绝  
我以為今早支付成功, 查過銀行沒有hold數, 剛剛再試了數次都支付失败.
我試左3張visa, louis兄, 你成功付款後有沒有跑手號碼及登記成功証書?

師兄,試下用與銀通有關的銀行visa卡,如渣打、中銀、manhattan等。

升級   0%

該用戶從未簽到

亮哥,
王府井內的酒店近不近起點?
查google map 好像很遠,看酒店資料又好像很近。

不如請已報名的,或打算報名的師兄/姐在此報一報,大家可以相約在北京! 大家加油啊!

已報名:
1. gchanch (FM #10570)
2. chanlouis911 (FM    )
3. LIKINWO (全馬 10859)
4. 李健文 (全馬 10858)  
5. laputa99 (全馬 10842)
6. KFC (全馬 10846)
7. allanccl 亮 (全馬10922)
8. odinmusashi (全馬)
9.
10.

打算報名:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

打算入住安怡之家賓館(前門店)兩晚10月23及24晚:
1. 李建和     標準雙人房(已訂)
2. 李健文     標準雙人房(已訂)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

打算坐京廣直通火車10月22日上京, 10月25日回港 :
(60天前辦理預售票, 即最早8月24日開售)
1. 李建和    中舖    來回
2. 李健文    下舖    來回
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-27 15:21 發表

坐飛機約三個半鐘,不過最平來回票都$2350(香港航空或香港快遞)

亮哥,哪裏做$2350的價錢?

小弟在香港航空的網頁查看價錢要約$3100(連稅)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-7-30 10:18 發表

攜程網國際機票查詢

Thanks 亮哥,這個網可靠嗎?

小弟對內地網有點戒心。