香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kito807
打印 上一主題 下一主題

1 Aug 沙田創新路 2010 Age Group Sprint Triathlon Championships

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

今次要搽多 d 花士令, 好括呀件 3, 同埋個肚好凸出呀

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 14:39 發表
係喎,搞到亂晒

1/Aug是online報
26/Sep是email

記得當日唔好搞亂陣腳, 要响屋企練下轉項, 比賽當日就無咁里hea

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-7-7 15:00 發表
知道.

係呢,游水 -> 單車自己可以點練轉項呢?
係泳池游完之後,拿拿淋踩翻兩轉?

單車 -> 跑步可以係廠個細gym度練下

屋企練帶頭盔, 着 3 , 号碼布, 着鞋咋, 可以推架車出走廊走下既....
唔好睇少呢樣野, 游完水個人 wing 下 wing 下,
隔離0個位又唔生鏽, 踢到你 d 野無雷公咁遠,
分分鐘企响樹

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-16 23:03 發表

報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀
報名未呀.....

佢 5 報咪做攝影 C , 上年影到响 facebook 出晒名, 馬王 d 技術去到大 C 級架,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-7-23 12:38 發表
我幾時入左energetic?

邊個同我入左 dragon  
連我都 5 知

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2010-7-23 12:55 發表
今次好似好多人報名參加喎!! 我個組別有成50人. 以前好似得30人左右. 好有比賽氣氛呀!! 希望天氣好d啦!!

遲下可能要斗早報名, 越多人玩, 即係越普及,
希望遲下可以响自已地頭玩 "IRONMAN"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-7-30 14:44 發表
今個星期日有幾多人會著長跑網戰衣呀?

我會

我都會,又是時show show 個 月土月南

升級   0%

該用戶從未簽到

1:28:44
a) 游水已经感覺 到 d 水好暖又唔清, 今次排好前但就係最外線, 20'26, 中间被 3 個蛙式夾擊,
   中左 5-6 脚, 有 2 腳好應, goggles 都甩埋, 件 trisuit 又括到好痛, 但一于死頂埋上岸, 要着多幾次先得。
b) 單車今次快左, 响出車時副超無啦啦甩左塊境片, 返轉執返, 唔係可以食 kopo hing 車尾, 今次用左 aero bar 平均都可以 keep >30m 以上, 又省力, 就算自己一个項風, 最快都可以有 36km, 有 2 圈同 2 個 chings 轉住帶 半圈, 最滿意係單車呢 part. 今次人明顯多左, 亦都左好多新手, 見有 2-3 個 chings 唔靠左踩有時仲片出片入,
要格外留神。連 2 次轉項 48'44
c) 跑步, 太耐無跑過步, 應該叫行, 6'/k , 實際得 4km , 用左19'4x 黎行, 副偈完全撻唔着, 要放 d 時间跑下步。
下年如果团造新衫, 可以考慮下 2 件頭

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-2 10:19 發表
Loud兄:
睇黎你件衫好有問題,d相見你跑步要跌膊先得

因為游水已经括到好鬼痛, 俾 d 汗淹到有 d 痛, 因為 5 可以露点,
所以拉開一邊。
可能我着唔慣, o個 cutting, 係一樣, 無理由得我一個有事。
試多幾次先算

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 key 於 2010-8-2 10:40 發表

我都好憎游圈, 反而鍾意好似迪士尼2009嗰次咁, 由一點游去另一點

我都鍾意一次過, 逢過浮標都好擠擁
中左幾下腳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kito807 於 2010-8-2 11:24 發表

LOUD 兄件衫真係唔多掂wo...

我0個件就無乜問題, 係咪買細左呀?

個人肥左, 我上年試個時好 fit 架,
可能 L 會好 d , or 减下磅

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2010-8-2 11:56 發表

睇黎Loud兄件衫仲未著夠鬆

上身仲好緊, 睇黎要粗着先得

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-2 13:46 發表

loud 兄, 件衫望落無乜起皺, 真係好啱身...

我上身都覺扯住, 所以將後面啲布拉番去前面,
覺得好少少!

游自由式換氣o個時, 膊頭條邊括到頸則邊 d 皮損左, 所以好痛,
可能括多幾次, 等生返 d 厚皮會無乜事, 我好鍾意件 tri suit 呀,
夠曬搶鏡, 幾里外都認到係我, 陳日我o個 fd 去影相, 佢話响水度, 都望到我
件 6 衫, 好跨張。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cb34 於 2010-8-2 14:22 發表

我都比左右兩個蛙式夾過,我係佢未踏到之前就用手打拍佢隻腳,咁佢就唔會咁大腳,然後游過D。自由式都有,佢係咁迫我去右面,半個人游咗落我到,我同佢鬥咗一輪之後都係游慢D比佢去啦。

cb hing, 對比上年多左 40% 既人, 而且 TriA 又縮左要游 2 laps, 變相响每個浮波位都迫得好緊要,
而且去到呢 d 位好多人都改蛙式轉灣, 分分鐘殺錯良民。唯有小心 d
下次 9.26 ching, 報左名未 ? 應該可以黎個大合照