香港長跑網  - 長跑長友

樓主: franklcf
打印 上一主題 下一主題

轉載[好消息] 有關單車進入鐵路及小輪

升級   21.55%

該用戶從未簽到

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=12546385&extra=page%3D1
+1 0
上一篇︰請問有無MP3推介?下一篇︰需要禁嗎?

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

上西鐵拆轆, 去南昌轉東涌線.

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 pkent 於 2010-7-2 14:02 發表
I tried yesterday in central Hong Kong station before 7am, however they still not allow me to access the train.
And said no any memo receive for this approval....
So can't ride with you guys yesterd ...

應該坐小輪到 紅磡碼頭或尖沙咀碼頭. 踩上紅磡火車站上西鐵轉東涌線(西鐵同東鐵都係同一站, 所以佢吾知你上東定西. 西鐵吾可以上單車, 但我次次都okay)

升級   21.55%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

求期搵條街少車d 少人d都可以操車.
我都冇私家車, 一樣可以操, 買trainer都得.
我平時都係著普通鞋去操車目的地, 之後先換單車鞋先操車.