香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Left3
打印 上一主題 下一主題

澳門國際馬拉松賽

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 beyond1980 於 2010-12-1 11:37 發表
我都登記左 但係     9. 來回船票須於24小時內使用,過夜住宿同樣僅限於不超於24小時之旅程。如旅程超過24小時者,則有關優惠將不再適用。
各位會幾點上船?  
同埋只限換購當天或翌日之船票 即係星期五先可以買

唉! D大財團真係無死錯人的!
雖然係回程用唔到,小弟都會搭九點鐘船去,當佢$100單程算了,回程小弟會買金光飛航特票($70),時間自由d。
特票詳情:5號才買,到時由小弟負責買。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-3 11:13 發表
[quote]原帖由 坑口公牛 於 2010-12-3 00:49 發表

登錄/註冊後可看大圖

亮哥星期六你

Sorry呀! 見你地好耐好耐都無啋小弟,開頭想大家一齊同一時間(17:30)去運動場取號碼布、映相,然後一齊去食飯,不過無人有反應之下,小弟已經約了人及卜左車早d去拿號碼布之後去映日落了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-12-3 11:50 發表

亮哥,節目好豐富耶~~

哈哈! 係呀!
cc師妹妳去澳門好好享受妳既第一次....半馬啦! 加油啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-12-3 14:13 發表

亮哥.........記得幫我影多兩張........仲要加埋終點吖

咁妳加油呀! 剛剛同一個上年跑半馬的師姐傾偈,佢舊年好慘呀! 超了時(過了八點半),到運動場被人指住要直跑去拿行李,唔准進入運動場呀,陰公! 好無情架! 所以妳唔好咁慢呀,加油! 唔好咁hea,妳一定得既!
所以小弟諗住響西橋映15分鐘左右就閃,響八點半前跑埋其餘路程到終點映妳/你地(到時會變身....採訪記者),各位網友加油啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-12-3 14:55 發表

" />" />
BTW,亮哥,回程我地係搭幾點?

食午飯時少不免吹吹水,時間未定,到時臨走才買飛,架車有四個位(連小弟),會去tum仔中途買飛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-12-3 14:55 發表

" />" />
BTW,亮哥,回程我地係搭幾點?

午飯時少不免吹吹水,時間未定,到時臨走才買飛,架車有四個位(連小弟),會去tum仔中途買飛。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-3 17:57 發表

亮哥...記得幫我影多兩張...仲要加埋終點

登錄/註冊後可看大圖
x 2 ar!!!
原帖由 馬拉 於 2010-12-3 19:03 發表

亮哥...記得幫我影多兩張...仲要加埋終點

登錄/註冊後可看大圖
x 222 ar!!!

應該無問題的,你地跑全馬要加油啊,在西橋可能映你地回程(第一圈),跟住,小弟到了終點後會變身做攝記(已申請左採訪証),不過,只是用天崖鏡(18-200mm),早勿過度期望,小弟技術麻麻地咋!

升級   0%

該用戶從未簽到

請問有無人知上左橋最高點,係幾多k? 如果回程到橋頂又係幾多K? (半馬計)

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝Andrew兄及馬拉兄! 資料非常有用!
咁,如果小弟06:55到橋頂,可以映15分鐘,跟住跑回程07:50前到番橋頂對面馬路又可以映10分鐘,08:00開始施施然跑番去,08:30前到終點可也! 嘻嘻,正!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-12-3 22:19 發表
朋友代領, 今年選手包有腰包, 兩本書仔和號碼布,  是否冇T-SHIRT?

我的號瑪布是

係咪報半馬無T恤的? 全馬才有?

升級   0%

該用戶從未簽到

哦! 講起又記番起少少,好似係跑完有條大毛巾同埋完成獎牌,唔知半馬有無既哩?

升級   0%

該用戶從未簽到

番黎lu! 今日見到好多人只有一張號碼布,沒有紀念獎牌、毛巾及背心拿,好慘呀! 唔知後來有無機會取回紀念獎牌、毛巾及背心呢?
有幾個外國人也逃不過這命運,d義工錯誤將獎牌掛在他頸上,一發現無後便果張號碼布,即刻搶番。估計佢慳番超過100份紀念品!
連小弟差點也沒有,原來小弟傻下傻下,將兩張號碼布一齊扣在前面都唔知,以為只發給一張,到終點佢拒絕給小弟紀念品,好彩卒下張號碼布,才知有兩張,所以有紀念品。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 KennithC 於 2010-12-5 19:47 發表
剛在澳門回來,全馬 約4小時36分完成,成績感滿意,
我今天穿白底藍邊黑褲,背沒號碼布, 吾知有無人記得我呢? = ="

我記得閣下,無著網衫的,對嗎?
請問亞強師兄後來有無得取回紀念品?

升級   0%

該用戶從未簽到

腳傷初愈,今日想跑慢d,點之一開步,唔經唔覺俾人帶快左,幸得堅哥提醒:就住對腳呀! 謝謝堅哥! 如果唔係,肯定ITB復發! 多謝沿途好多網友既打氣支持! 今日跑+映,勁開心! 跑完無傷無痛,多謝大家!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 run4fun 於 2010-12-7 00:28 發表

我星期六攞選手包時特登問工作人員,在限時前完成賽事後是否有大毛巾送,對方話係,咁我就以為同上年一樣(上年我只掛前面一張號碼牌便可得獎牌及大毛巾),所以賽事當日唔帶大毛巾,點知佢地好堅決唔比,話大會規定係咁就咁,冇計,走人,兩手空空,感覺好似冇跑過咁。入到室內運動場,有冷氣,即刻覺得好凍(全身濕晒),即刻出番去先食蕉同朱古力,同時見到剩番幾堆毛巾同大量獎牌在枱上(當時約開跑後兩個半鐘咁上下,應只剩少量半馬及不知多少的全馬跑手未攞),相信會有好多好多派唔晒,唔知最後會唔會掉晒定係送比窮人,希望佢地可以環保d咁處理啦。話時話,請問有冇人知掛背後號碼牌嘅意義係乜?唔明點解大罪到要沒收紀念品(連 T shirt 都冇得送,要比錢買)。我下年唔會再跑澳門馬拉松。

閣下的經歷,小弟都試過了,小弟傻傻地,以為得一張號碼布,扣了在胸前,以為OK,點之,跑完去到終點,佢話無得傾,呢個無尾牌,呢個無!,火都黎埋,幸好開跑前有平兄提醒,點解有兩塊號碼布,我當時回答話一前一後,但問,點解我得一塊既?才卒一卒,發覺原來自己將兩塊當一塊扣在胸前,跑完後,給他一串,當然發佢圍,我話,係咪要一前一後先得架,我咪一前一後囉,佢咁惡,想食左我,我不慌不忙,話,這前面號碼布既後面,咪有另外一張號碼布囉,佢即刻啞左,過左10秒dead air,才說,俾佢啦! 終於都拿到,不過佢地真係可恥! 之後小弟在終點映相,俾佢趕,小弟已經申請左採訪証,個肥婆惡到得人驚,不過小弟未見過惡人,無驚過,佢撥婦罵街,我當佢癲婆,十分鐘後,佢口乾了,才問她,應該係邊度映呀? 我申請左採訪証架! 佢都好無品,再繼續鬧,無計,又等,小弟以前上班習慣左,鬧完啦嘛,問:我可以企響邊樹映呀? 佢死死地氣話,果邊啦! 跟住,我都唔明係邊度先可以映,楊采尼既fans(費X事Charles),繼續映,佢繼續鬧,最後捉我去放在圍攔內映,原來仲正! 見到好多人無後便號碼布都無得俾紀念品,連鬼佬都無面俾,掛了在頸上的紀念獎牌也給搶回。 所以閣下節哀吧!

升級   0%

該用戶從未簽到

有相睇啦! 映得唔靚,又映得好少網友,請諒!

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=13564&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-12-9 09:45 發表

我都有6張,,
如果Dowuload.落呢好細張..點張先可以大張D????

$$$$

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2010-12-9 23:18 發表

算啦....又唔係要張証書去見工....
有亮哥個幾張係終點影的相已經好好足夠啦.

知足常樂!  嘻嘻!
快d PM我,給我郵址,給你8M一張的大相(雖然係JPG,但無壓縮果隻,靚好多的!)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2010-12-9 23:50 發表

我又要........亮哥

咁快d PM我留依貓地址,會盡快send最靚無壓縮JPG檔案給閣下!

升級   0%

該用戶從未簽到

佢仲可以做乜丫? 連扭親腳都要話係因為望靚老婆! 不過見過阿嫂,知佢真係講真話! 算他吧!