香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenneth
打印 上一主題 下一主題

CTSE 報到區

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 YamYam 於 2009-3-3 13:45 發表

我每次跑30-35mins 左右..每星期跑4次,不過都係開始咗唔夠2星期咋。

對於初跑步人士, 一個星期4次可能多左少少, 不過如果ctse覺得不太累, 可以的, 便ok了.  我覺得3次左右, 如果那天狀態好, 便可以再跑多10分鐘左右, 慢慢跑, 不用快, 最緊要唔好給它停下來, 慢慢加時間, 沒多久便可以跑45, 50, 60....分鐘了, 再耐d, 1個小時, 2個小時了 期待ctse好消息呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 YamYam 於 2009-3-3 13:49 發表

thanks a lot....好開心比我發現到d 個咁正嘅討論區..." />" />

ctse都很幸運播, 我都係一年前左右開始幸運

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 YamYam 於 2009-3-3 15:05 發表

真係好多謝蘭西ctse嘅心得...我會慢慢加上去,嘅外我仲想問吓..買心跳錶練跑有無幫助?因為我跑步嘅原因係想身體好D 同減肥....thanks

想身體好同減肥, 最緊要係慢跑和拉長時間跑 (可以一路跑一路傾計都唔係好索氣), 這樣有助燃燒脂肪,當然注意飲食也非常重要.小妹愚見暫時無需買心跳錶,反而一對好的跑步鞋會幫助長跑長有,減少受傷機會.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~SAM~ 於 2009-3-24 20:55 發表
各位CTSE多多指教

師妹報到 !!

welcome sam ctse, 請隨便在長跑網逛逛
ctse 係邊區跑多呀?? 小妹是九龍東人, 多在運動場跑, 放假喜歡出外跑跑玩玩 有時間可參加我們的約跑活動啊~

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4044&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 faye 於 2009-4-18 20:29 發表
hihi, 我近排愛上佐跑步...不過都係0係gym 狂跑而已...
希望咁多位ctse &ching 多多指教

ctse好厲害呀, 狂跑   咁一星期去幾多次gym呀?? 我以前都有玩吓的, 不過已沒有join幾個月了, 都打算玩番, 不過, 講了很耐!!!

ctse可以試下在運動場跑, 大家一起做運動幾好feel的. 慢慢加圈上去. ctse可以看看 跑友召集區, 去玩下.https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4044&goto=lastpost#lastpost

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-22 12:30 發表
大家好, 我跑開斧山.
跑過10km, 半馬, 目標係渣打全馬!
請大家多多指教

妳好pptang ctse

歡迎!!! 請多多指教!!!

今個星期跑嗎??? 睇吓撞唔撞到ctse

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 pptang 於 2009-6-22 23:33 發表
今晚跑左斧山啦, 吾知NC-ching有冇跑呢?今晚好熱!!!

有呀!!! 連續兩個星期一, 六時多也下雨!!! 真的很熱, 一停下便汗如雨下!!

消脂有望.

升級   0%

該用戶從未簽到

哈佬呀, 咪-ya ctse. welcome to longrun.hk

我都係九龍東人 (鑽石山 ), ctse平時在九龍灣運動場跑多嗎???