香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

Jellywalker 毅行手記0746

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-8-27 09:57 發表

同場仲有生果食嘎~~

幫我多謝神秘人先~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2010-8-27 17:25 發表

噢, 我仲約咗人星期日爬澗浸水架, 咪咁harsh啦~~

Joe sunday又有節目~~~勁
vv今次仲要加馬跑多d跑晒全程, train up左脾脾就唔會再酸痛啦

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝晒各位support team的相同帶補給俾jelly仔~~~
開頭行7-8段好晒好熱 , 比較上兩次行7-8都辛苦
最後全team大約3:45完成7-8
去到荃錦坳, 首先買咗500ml可樂, 跟住我仲買咗冰條食 (果支菠蘿青檸冰好好味)
之後support team來到, 每人食半盒叉燒飯, 食爽甜既梨,
操山有咁多嘢食咁多補給都係第一次, 諗住有氣有力走埋第9-10段....
點知, 行左無耐就開始天陰落雨, 仲愈落愈大, 最終行左9k左右, 將到大欖涌水塘時有漁護署的兩架van仔, 載晒我地10人出河背村坐van仔走~~~真係好好彩, 唔係最少淋雨淋多個鐘

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 2010-8-29 21:48 發表
嘩...你地咁了能去左河背村個小巴站撤退.....  

kaka, 我地難得有van仔坐, 佢車到去冰咪去冰囉
去到河背等左唔夠10min就有van仔, 真好彩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-8-29 21:13 發表

你條友仔~~~去到運動場都識覆la....5知人家擔心你地jg" />" />h
下次都係call 菲菲好d . 佢一定覆g" />" />jhlkj

我都唔敢包我一定覆....因為我果陣電話都無開
如果你知我地果陣几咁狼狽 , 你唔會怪vv既, 佢咁既身世, 行行下拖鞋都甩埋, 又抽住對波鞋
响toliet攪緊嘢時大家都一頭煙咁~~~cc個電話响佢都好燥咁話 "冰個呀, 唔得閒呀"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2010-8-29 16:32 發表

" />" /> 新袋ma....d 間隔比較多d..
我聽到電話嚮至記得忘了熄機..但又唔知放左去邊wor..
如果果時巢.1來會濕la....2來.又雷又雨咁~我怕我會比雷劈c wor~~~~hohoohoo

btw~~唔知點解.....落雨行山會喉嚨痛既 ...

係咪冷親呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-8-29 20:59 發表

vv...........你就好喇,淨係喉嚨痛,我就周身都痛............

我條腰同patpat都有d酸痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2010-8-30 12:22 發表
早ar jelly 仔~~
我好番好多la…但係我都無食辣麵 wor~~~~" />" />
e + 唔係喉嚨痛la..係手痛~禽晚爬爬整到爆左缸~真係太論盡…好在有馬王頂住~~~~" />" />hj" />" />

咁大鑊? 而家仲有冇嘢呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

今個week行程都係睇獅子山頭.....
成日又話落雨又狂風雷暴咁.....點操啫

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-9-1 23:57 發表
今個星期好大機會改返日行, 重賽返我地因為大雨無行晒既 7,8,9,10 都仲得! 睇下場雨幾時肯落!

唔係今個星期呀, 係下個星期
我今個week要早閃, 操唔到7-10

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2010-9-2 10:53 發表
o…jelly 下星期再戰7-10 aR?
我要執行李…來唔到la…你地要努力
希望e2日落晒d 雨.咁你地就可以夜行la..

o..~~~.look look 個日歷…..下次有機會再行..已經係10月中-尾la…你地4隻jelly 要多多努力 ...

唔係月尾先出發咩? 咁快執行李

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2010-9-2 11:46 發表
我諗住今日去買行山杖
我見有直柄同7字柄兩種
邊一隻會好d?

我見多數人用直柄喎, 我自己果支就7字....
我自己覺得直柄上山借力好d, 7字就平路/落山順手d....
不過我都少用....問埋其他用家先啦

升級   0%

該用戶從未簽到

Jelly仔請留意啦!!! 同隊長溝通完,
決定星期六晚夜行, 聽日唔洗帶嘢啦
時間地點照舊, 順延一日.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-9-3 09:19 發表
早吖................jelly仔仔女女~~
下個星期有咩大計?

下個week想走埋未完的路程, 照舊7-10段呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 scchu 於 2010-9-5 20:50 發表

你們是不是昨晚在雞公山 (麥徑3段)相遇的那一隊? 我祇認得 Esther. 你們行得好快, 06:00時, 我隊還在基維爾營地掙扎中○

ching 你好~~~有機會山上再見呀~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

等我簡短報告下星期六夜行先:
一行4人jelly仔太約9:45pm在北潭凹出發, 出發前自己有少少頭痛, Rico剛病完, 隊長同比因都一朝早開完工, 大家都諗住行慢少少保險d....
出發後一上第3段就滿腳都係泥, 對鞋好似比平時重左一倍, 上山可以跟平時速度, 但落山明濕好跣好易pk, 大家步步為營之下比平時慢了許多. 到水浪窩時約用左3小時. 之後補水休息, 用左20mins+, 再次上路.
第4段上馬鞍山時自己感覺比較辛苦, 中途覺得少少唔舒服停左一次, 但整體上斜時間都同平時差不多.
上到馬鞍山時好大霧, 到落大金鐘時視野唔清, 又係比平時落得慢左. 到萬里長城石路, 個人跣跣下唔敢快, 卒之用左4小時先到基維爾 .
呢個時候見到個天閃閃下, 比因仲check電話見到有雷暴警, 已預算在沙田坳走人....
行到去沙田坳道岩岩天光, 落斜路時大家都係慢慢行...見到山水又洗下面, 洗下行山棍咁~~~
當到左沙田坳士多時, 比因再問大家會唔會行到大埔道呢...天色好似ok返喎
我就覺得之前已諗住早退, 個心已hea左, 又在落斜時飲晒所有保鑛力, 無fill山水, 咁咁咁......
依.....就在這時有陣毛毛雨, 一於這裡撤退, keke .
我之後check返原來我這晚都飲左唔少水, 在水浪窩refill 的1L 保鑛力都飲晒, 水在沙田坳原來只剩下200ml only.....
今次呢課未能完成, 下次繼續努力, Jelly仔夜行仍需訓練呢

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝平兄, 活活同catcat鼓勵
下次唔會咁多藉口唔行晒~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2010-9-6 15:50 發表

下次叫catcat黎監督~~

catcat黎監督maybe可以幫我地揾多几個藉口

升級   0%

該用戶從未簽到

今個星期五六天氣預測都係多雲有雨呀~~~