香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬神
打印 上一主題 下一主題

馬拉松的神奇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 12-10-2010 22:22 發表

你所指既馬場,是否係快活谷馬場入面既石屎路練跑場呀?!
呢個場我以前都跑過,不過以往次次去親都係等 locker ,等沖涼,
真係樣樣都要等........

對呀, 就係那個, 我以前都成日去跑, 不過我遲去遲走, AROUND 1930 先跑, 2100後先走, 都OK 啦, 唔洗等好耐, 係進入11月練跑SEASON LOCKER 就真係好緊張, 好多時都FULL晒, 不過係香港島黎講, 呢個場算係咁, (小西灣唔近我)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 12-10-2010 22:30 發表

馬神!! 一齊努力加油啦!!

大家咁話, 我會俾心機既

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 12-10-2010 23:54 發表

加油呀!! 馬神師兄!!

kk 你都開個blog 啦, 大家互相支持下, 又可以睇下自己既"努力", 月尾可以統計下自己跑左幾多咪  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 13-10-2010 17:02 發表

十卜十卜
馬神又有. 烏拉又有. 阿祖又有. 阿聰都有.
kk. 你唔係無嘛??!!

矛錯矛錯, 支持, 盟主都開到聲, 唔係唔開呀 !!!!!!!!!!
如果佢唔開, 盟主要記錄在案呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 13-10-2010 23:31 發表

進步好快呀!勢頭咁好,就無謂減速啦!下次死埋佢先會進步架!有時頂頂下就慣架啦!

奶, 唔好講笑, 我因為屎, 咪進步空間大lor, tko 唔係成日玩in仔, 我未必keep 到個感覺同速度, 不過我會努力既, 希望可以慢慢進步, 我都覺得頂頂下, 今次可能好辛苦, 下次再跑呢個速度又可以會好d

你都要俾心機呀 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 14-10-2010 10:51 發表

馬神 好似次次都有IN 玩喎.不過你地好小玩多數跑街.得史SIR玩..
你尋晚都好似無玩IN喎??

唔係呀7兄, 就係得兩次, 我就玩左兩次 .... 係呀, stephen 走左差d, 冇人教我地跑, 多數跑街, 尋晚冇跑呀, 好攰.... 出左街jog
7兄你多d 過黎帶我地跑in仔啦   , 我覺得每星期做一課in仔係好好的

升級   0%

該用戶從未簽到

將軍澳運動場出發-寶邑路(將軍澳站)-調景嶺站-左轉入維景灣畔-澳景路(只跑右邊行人路盡頭折返)-蓬萊路(清水灣半島)-環保大道-右轉康城路(盡頭迴旋處沿路折返運動場)
total 約10.7km

返到場jog多左兩圈, 是日workout = 11.5K

尋晚好攰, 所以臨時決定改跑街, 唔衝圈, 都係岩岩返黎睇post 先知原來尋晚出街組係唔上澳景(一半), 等我自己仲跟左放火昌 ... 真係找屎, 仲要上緊澳景時俾馬拉兄係咁推, 差d 爆咁滯, 之後感覺幾好, 係將軍澳站前俾拳霸介左一下, 之後想屎跟, 但跟到去蓬萊路前都係屎左 , 唯有目送 ...... 之後一直用比自己平時pacing 快既速度去跑, 到左康城見返大家, 互相打打氣一鼓作氣加速, 回程上斜都頂住唔想減慢, 竟然係返運動場前追返拳霸, 我諗佢應該係病後未好得返晒, 所以先慢跑

整體上今次既感覺一定係PB, 雖然我之前跑呢條路線冇mark record, 尋晚好似係52'xx , 但成程感覺可以跑得輕鬆, 同埋回程仲有力, 又一次證明冇天才波, 只有勤力

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 14-10-2010 12:47 發表

我好削架咋~ 盟主!!

同開BLOG 冇關WOO

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 14-10-2010 12:59 發表
仲有. 我唔係咁enjoy係咁食檸檬囉

盟主真係慘... 一個上午, 食兩次 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 14-10-2010 14:26 發表

削並非指身形, 而係指"跑步"

"跑步"又唔係要同人比較, 自己有進步咪得lor, 唔好再揾藉口, 快d 踏出第一步啦 !!!

升級   0%

該用戶從未簽到

10月份-

2/10 山約15K (麥5-7 , 針山後撤退) 5.5hrs
6/10 跑6.5K
8/10 跑10K
11/10 跑6.5K
12/10 跑9.5K
13/10 跑11.5K

升級   0%

該用戶從未簽到

10月份-

2/10 山約15K (麥5-7 , 針山後撤退) 5.5hrs
6/10 跑6.5K
8/10 跑10K
11/10 跑6.5K
12/10 跑9.5K
13/10 跑11.5K
18/10 跑14K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 18-10-2010 15:24 發表

黎料啦! 黎料啦!" />" />

盟主我呢d係叫冇料黎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kk52 於 18-10-2010 16:22 發表
閒閒地又執左14k, 勁!!

你寸我呀, kk 隊長, 你一出"", 點只執14k

升級   0%

該用戶從未簽到

由家走出演藝開始向西面跑, 一路沿海邊經新政府大樓, 郵政局, 港內線碼頭, 信德中心, 西區公園, 中聯辦, 西營盤, 城西道, 堅尼地城巴士總站回程
total 剛好14k , 1:21

初段都幾輕鬆, 但見時間太慢, 加快速度回程就覺得好攰, 下次都係預多d 時間, 慢慢跑, 跑遠d

升級   0%

該用戶從未簽到

1.5 km - 8'09

(1km 連休 7'00')
1 km - 4'13"
1 km - 4'20"
1 km - 4'22"
1 km - 4'13"
1 km - 4'23"

tempo 2.1km  - 11'05

第一次跑1k 既interval 未玩過, 真係要多d 耐力去完成, 所以頭1.5k 熱身已經刻意收慢, 到5隻1k, 初初都覺得控制得唔錯, 但到第4隻, 以為自己仲好有力, 於是跑返快d, 點知到第5隻就知道出事, 冇晒力 .... 搞到慢晒

最後2.1k tempo 冇跟大隊, 因為知道會慢, 所以拍住kk ching 先走, 慢jog 當cool down 返, 當然見到佢地既追龍 .... 冇晒力追, 期望有機會再玩既時候可以追下"人" 啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 19-10-2010 17:23 發表

馬神,同8月比,你呢個月都OK hea 喎~~

哈哈, 冇計啦, 太多野搞, 真係冇乜心機跑, 而且宜家得返跑, 之前可以游下水當relax 下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 西環伏特加 於 19-10-2010 16:56 發表

馬神師兄原來都係西環跑,....勁勁勁,....哈哈

伏得加兄, 唔勁呀, 以前會跑埋上域多利道, 但宜家少跑咁遠.... 同埋冇時間, 所以都係跑呢條路, 有時去到堅尼地城, 有時就去到西環就算

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 21-10-2010 18:47 發表

馬神d力同時間控制得幾好呀

狗哥唔好笑我 .... 時間又慢, 第5隻1K 爆晒, 之後2K TEMPO 仲俾你地LAP 一圈.....  

升級   0%

該用戶從未簽到