香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

最新消息: 田總會員可優先報名渣打馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-9-13 15:58 發表
大家又唔駛咁勞氣嘅, 雖然好多人入了跑會, 但大部分人無入田總咖, 估計田總會員最多只有千幾二千人(見啲會員no.好細...) 如果大家係一開始公開報名的頭兩個星期內報名, 都應該有位!
上年好多人報唔到,  ...

同意, 渣打....有好多時間 / 名額俾大家報!
Asics HK 10K. (以前NIKE 10K)...公開報名半日就FULL, 田總會員都有優先權.....又唔見有人吵 ?

田總會員係要交會費...有權利,有義務,田總搞馬拉松,俾會員優先報名,好正常.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 HIN 於 2010-9-14 18:19 發表

X2
但我個人不滿既係點解咁多人報仲要加價到$300
真係想講粗口

我都想媽佢......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2010-9-20 21:54 發表

好久没见老兄了.....最近在跑10k的比赛?   11月初上海有个nike的10k, 现在还没有多少人报名.......

老兄...我一個月跑大約2個10K比赛...有機會也想去上海有跑个nike的10k.可惜太忙了.
2011的香港渣打來不來 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2010-9-26 21:30 發表

明年的渣打, 俺应该会去的, 香港的赛道很漂亮..........

你在渣打是跑全程?  不会还是10k吧?

一个月2个10k,  那样太累了吧? 猫咪觉得 ...

是....現有有特價航班,可惜沒有假期...
平時我喜歡跑10K,心肺是很难受.10K賽事後半後可以加速,享受超越對手的感覺,但全馬的後半後,速度下降太多,只有被人超越的痛苦.

渣打一定是跑全馬, 氣氛好! 我都十分認同香港的赛道很漂亮... 很有挑戰性!.......

現在的渣打10K賽道,因為5 , 6 點就起跑, 我前一年跑過一次,跑完天還是黑的.完全沒有風景看.