香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

最新消息: 田總會員可優先報名渣打馬拉松

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

可報賽事: 挑戰組的 10公里、半馬及全馬
    費用      : $300

其他詳情請與你所屬跑會聯絡
    +1 0
    上一篇︰祝 Lex ching, 9月9日生日快樂下一篇︰Nike Lunar Eclipse

升級   0%

該用戶從未簽到

what is the different between 挑戰組 and open category ?

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

原帖由 clerkb 於 2010-9-9 12:20 發表

what is the different between 挑戰組 and open category ?

除了開跑時間和頭三名有獎外, 挑戰組和其他組別是無分別

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-9-9 12:20 發表

除了版主所講之外, 挑戰組會再分年齡組別計算獎項及名次, 另若果連續兩年在同一項目的挑戰組成績有進步亦可獲進步證書.

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 saki 於 2010-9-9 11:34 發表
    最新消息: 田總會員可優先報名渣打馬拉松

強烈要求田總認真考慮此安排,
    今時今日乜嘢係公開,公平,公正,
    及尊重"平均機會"!

升級   90%

該用戶從未簽到

三百個大洋,又貴0左。。。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 58 天

原帖由 leefs 於 2010-9-10 18:06 發表

強烈要求認真考慮此安排,
    及尊重"平均機會"!

It is quite unfair. As the competition is open to public rather than only for 田總

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

渣打仲要加價?? 唔係呀?!?!

升級   21.4%

該用戶從未簽到

如果係真香港同菲力賓有麥分別,
    不如國際馬拉松改為田總私房馬拉松,
    祗限田總會員報名,
    跑道全部圍晒板去,
    沿途叫多的公安把手,
    唔比無關人事進入偷眼都要拉,

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 10-9-2010 18:06 發表

及尊重"平均機會"!

支持呀 !! 已經好多比賽都係咁, 成日都係田總會員就有優先, 咁不如d 比賽淨係俾佢地自己d 會員參加啦, 點解咁unfair !!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2010-9-10 18:06 發表

及尊重"平均機會"!

我每年都有参加,但徃年無参過的人今年居然會有優先權?

升級   61.1%

該用戶從未簽到

本來優先報挑戰組對我個人來講無影響
    賽事係田總有份搞, 會員有交開會費, 若然大會係提供報名費優惠, 而唔係報名優先權既話, 尚可以講得通
    但係而家就某程度上減少左其他人參與既機會
    整體上有D想將賽位留多D比自己人, 檳其他跑手出局既感覺
    咁做法大會係大眾既形像會有負面影響

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 11-9-2010 20:38 發表
    本來優先報挑戰組對我個人來講無影響
    賽事係田總有份搞, 會員有交開會費, 若然大會係提供報名費優惠, 而唔係報名優先權既話, 尚可以講得通
    但係而家就某程度上減少左其他人參與既機會
    整體上有D想將賽位留多D比自 ...

x2,我唔係d 要爭獎牌既跑手, 只係想開開心心跑步既人, 但有好多既比賽係由"田總"主辦或協辦, 咁有優惠都講得通, 但好多賽事經常一早爆滿, 咁樣又令到好多想參加既人覺得好唔公平, 再講渣馬已經慢慢變成hk一個好有象徵性既活動, 唔單係跑步比賽咁簡單, 每年參加人數都一直增加, 舊年報名時仲搞到好亂添, 今年咁樣既做法令到我對呢個比賽既行政感到失望

升級   0%

該用戶從未簽到

還有長跑網唔係田總屬會,甘米又要揾間屬會入會,再入田總又再報名参加渣馬?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

多口咁講,如果大家都覺得呢個安排唔合理的話,長跑網可唔可以替眾跑友向大會反映對呢件事既意見。

例如,就利用這個Post做個簽名名單,然後再寫封信俾大會,等佢地了解一下一班跑友的想法。

不過在決定真係咁做之前,長跑網高層要考慮清楚唔同的因素。因為小弟係一個普通會員,未必了解長跑網既角色同身份。

所以如果最後決定唔方便做呢D野的話,就可以當我無講過。

升級   45.67%

開心
  • 簽到天數: 3 天

又貴咗?
    舊年$270咋wo
    ...

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

應該影響唔到我
    我今年報半馬
    點都冇咁早 full
    就算報 10k 我都未必報挑戰組

不過田總咁大支野
    下年都要入個跑會申請做田總會員囉
    向惡勢力低頭................  

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

大家又唔駛咁勞氣嘅, 雖然好多人入了跑會, 但大部分人無入田總咖, 估計田總會員最多只有千幾二千人(見啲會員no.好細...) 如果大家係一開始公開報名的頭兩個星期內報名, 都應該有位!
    上年好多人報唔到, 係因為貪份禮物仔經渣打分行報, 反而延誤了報名啫~!

升級   5.05%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-9-13 15:58 發表
    大家又唔駛咁勞氣嘅, 雖然好多人入了跑會, 但大部分人無入田總咖, 估計田總會員最多只有千幾二千人(見啲會員no.好細...) 如果大家係一開始公開報名的頭兩個星期內報名, 都應該有位!
    上年好多人報唔到,  ...

小叻C tse我想問問,如果我今年跑會無續會過期,但田總個會未到期,能否由田總這邊報啦?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-9-13 15:58 發表
    上年好多人報唔到,  ...

好清楚!唔該晒!明白晒!