香港長跑網  - 長跑長友

樓主: hksis8888
打印 上一主題 下一主題

強烈反對渣打馬拉松加價

升級   7.45%

該用戶從未簽到

加價是可以接受。加到300元並不是什麼天價,何必大驚小怪。一分錢、一分貨,如果加到過千蚊,味可以按排多的人員、紀念品等等lor,但到時又比人話太貴。總之,香港很多人都是抱有"百彈'心態。
hychong兄,小弟也曾穿馬拉松T shirt 倒垃圾,但我並無覺得有甚麼好笑,它不是T-shirt 嗎?香港馬拉松T shirt和外國馬拉松T shirt有分別嗎?大家都不是T-shirt一件。

升級   7.45%

該用戶從未簽到

發人心醒, support
原帖由 joserose 於 2010-10-1 19:27 發表
小弟初到貴版,如有得罪請多多指教。

睇到呢度,個人想法係覺得大家好有趣。香法跑友、本地賽事,變成講人地點好點好,好似都幾搞笑。美國總統老甘講咗句流傳萬世嘅笑話:『唔好問國家比咗咩你 ...

升級   7.45%

該用戶從未簽到

回復 81# 的帖子

---如果跑衫是NB 贊助的r,想大幅改設計就唔到田總話事。
---"無競爭,一定爆棚的" 也不是必然的,澳馬可以說明。

升級   7.45%

該用戶從未簽到

shogikin 兄,跑友參加比賽要$300,NB T-shirt值$200 (假設),贊助都過千萬。如果你系話事人,你會聽贊助商的意見,定糸聽成千上萬的參加者的不同意見/要求呀?大家比D心機練習!大會T-shirt/路線是否有改變,對各位參與的熱情和比賽的表現真是有很大的影響嗎?渣馬幾年才加$50元真是不合理和不能接受嗎?
原帖由 shogikin 於 2010-10-6 13:59 發表

這個當然知啦
一個跑友比$300,但我們有60000多個跑友,過千萬收入

好簡單啦,主辦單位為了$,唔理咁多跑友的意見

Kin in Running

升級   7.45%

該用戶從未簽到

原帖由 MrMoonLight 於 2010-10-9 15:35 發表

師兄請小心言論, 小弟亦曾經兼職倒圾垃, 真係拖住個籮係樓梯收垃圾果隻, 今年都有報名半馬, 如你所講, 應該冇幾多人同我一齊跑