香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

買110定310xt???

升級   46.33%

該用戶從未簽到

我用緊310XT,但係未用過110,所以好難比意見究竟用邊個好。

只講310XT的話,缺點是
1. 太大個
2.平時作手表用有點不方便
3. 沒有當前lap的資料,對做workout有點不方便

優點則有
1. 幾可靠﹝防水及接收都OK﹞
2. 表面較大,資料自行安排方便
3. 有許多功能,如單車等,不過我只用來跑步,未測試其他

升級   46.33%

該用戶從未簽到

想問下我要顯示當前一圈的資料怎樣set,找不到。
真係唔好意思,以前聽過話唔得,信以為真,都未有認真搵過,聽你咁講,一試下就找到了,發覺在distance - lap就有當前的圈距離,其他如此類推,有了當前的圈資料方便許多了。

升級   46.33%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-11-7 22:36 發表

無即時pacing架. .要你按佢一下.佢就由按果下開始計. lap time都冇既. 你按佢一下就睇到果個lap既時間囉. 跟住過左8秒度, 就唔可以再睇番. 要上網先睇得番.

師兄,如果你指310XT的話,應該錯左,因為我以前都係聽人咁講所以冇試過去set,但最近在這條thread中聽到大俠兄話有,所以就認真咁搵下,真係有的,下面是我set的過程中找到timing - lap的部份:

升級   46.33%

該用戶從未簽到

咁誤會左添....
亦即係話110的缺點310已改善左。

升級   46.33%

該用戶從未簽到

跑完步沖涼時戴住個表可以順便清洗埋佢,310就絕對沒有問題了。當然,當你明知佢唔得都照戴,就自己有問題,但係如果隻表講明是幾多級防水,但又唔可以頂得住D汗同雨﹝當然沖涼唔得﹞,咁就係生產商的問題了。