香港長跑網  - 長跑長友

樓主: alexckwhk
打印 上一主題 下一主題

買110定310xt???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小叻 於 2010-11-9 11:53 發表

其實沖涼同落大雨差不多,
連百零蚊cheap cheap casio, 甚至街邊什嘜電子錶都可以戴住沖涼, 千幾蚊二千一隻錶, 唔係連少少"線"水都唔得嘛?

小叻師姐,妳果隻錶照妳咁講,已經入左水了,拿去修理吧! 如果是經hkrunner買的,就一定係Sportsworld代理,其實,無論響邊樹買既,這型號(110)出左幾個月遮,應該都係Sportsworld代理,佢個經理托小弟話比大家知,可以拿回去保修的,購買一個月內,一換一,過左一個月,寄回台灣修理,需時約一個月,但修理要全套錶連配件、叉機、USB clip、心跳帶等等放回完裝盒內,連同購買單,拿去中環
5th Floor
Wong Chung Ming Commercial Building
14-16 Wyndham Street
Central, Hong Kong
修理。
有問題可PM小弟,留電話,小弟定盡力協助的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 raychan 於 2010-11-9 14:01 發表

我隻110用了8xx Km, 落大雨行山跑步都試過. So far so good.
係未試過用來沖涼. 

落大雨我會face down佢來用, 唔知有沒有關係.

哈哈哈! 差點給閣下笑死!  
沒必要這樣的,IPX7可以頂得住落雨、沖涼既,咁都入水,一定有保修的,拿去修理囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 raychan 於 2010-11-9 10:33 發表
點解要戴110沖涼?  這壞了唔怨得人.

沖涼同落雨差唔多遮,壞左就拿去修理囉,點會唔怨得人呢? 除非拿去潛水後拿去修理又講明拿去潛水所以入水,人地就唔一定保修,但係IPX7級防水,係可以頂得住落雨及汗水架,代理話咁都入水係隻錶造得唔好,唔關用家事,一定保修,況且,小弟替好多網友拿去修理,佢都無問點解入水,只問買左幾耐? 一個月內一換一,超過一個月寄回台灣修理,需時約一個月。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大俠 於 2010-11-16 10:31 發表

5th Floor
Wong Chung Ming Commercial Bldg
14-16 Wyndham Street
Central
Hong Kong
Tel: 2525 8810

Net 師兄,中文地址如下:
運動世界
香港中環雲咸街14-16號,王仲銘商業大廈5樓(電梯按5字)
電話:2525 8810

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 laymsi 於 2010-11-17 14:56 發表
各位師兄,我隻garmin舊電好似死左,又過晒保養期,可以拎去邊度維修呢?唔該晒!

laymsi 師兄,可以拿去運動世界修理,佢係現時香港總代理,小弟和他的經理講好,會替長跑網友跟進維修,就算已過保用期及並非經他們售出的也可以,你可以拿去給他們睇睇。

運動世界
香港中環雲咸街14-16號,王仲銘商業大廈5樓(電梯按5字)
電話:2525 8810

升級   0%

該用戶從未簽到

補充一句,閣下最好先登記為長跑網會員,拿著會員証便可享有優惠。