香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2010.12.26 第十一屆Kappa 30km馬拉松熱身賽暨石崗十公里賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

賽事(30 公里)乃是一項艱辛賽程,難度相等於一個馬拉松賽

哩個真係好辛苦 ?
    如果同沿岸半馬/全馬比較呢 ?
    睇嚟, 都係睇定啲先, 或者跑 10km.   

升級   0%

擦汗

截止日期:2010 年12 月6 日(星期一)

今日經 saki 版主提醒,
    報哩個當全馬長課都好喎 !

聽日截止, 聽朝寄信唔知得唔得.
    又要睇吓我嘅 [造化] 嘞 !
    隨緣 !   

升級   0%

擦汗

今日跑完 10km, 司儀都有提起, 話聽日截止.
    我穩陣起見, 都電郵咗佢哋, 話想報同會寄信,
    應該係睇寄信日子啩 ?!   

Thanks ching !

升級   0%

擦汗

原帖由 wlau 於 2010-12-5 15:53 發表
    我屋企附近間郵局寫今日五點前投入郵箱, 第二日派.. 你試下今日去寄啦.. 佢好似睇郵DROP 既, 聽日先寄, 未必係聽日既郵DROP..

啱啱去咗其中一個郵筒寄咗, 不過今日冇得收信.   (市區有啲假日都收信)
    算啦... 唔想行咁遠去睇另一個郵筒或郵局嘞 !
    已經寄出, 聽日三點收, 星期二會寄到.
    我都寫咗電郵, [咁有誠意], 唔會拒絕啩 ?!   

謝謝 !   

升級   0%

擦汗

收到 email 回覆.

話: Would be OK.

所以, 有興趣嘅, 就要填 form 報名, 聽日寄信嘞 !   

升級   0%

擦汗

原帖由 peter2008 於 2010-12-5 21:40 發表

得得地,你明年跑渣打全馬,30km不要退縮當作練習,一般有實力的跑手會在4hrs內完成,你要努力、加油。

多謝 peter2008 ching 鼓勵.

冇錯嘞...... 10km 都玩夠... 報得太多賽, 忍唔到手.   
    係要時候練長課, 有氣氛又有得練, 又有咁多 ching / ctse 一齊, 係哩個嘞 !

已經問咗又寄咗信, 應該冇得走雞嘞.   

升級   0%

擦汗

原帖由 peter2008 於 2010-12-5 21:40 發表

得得地,你明年跑渣打全馬,30km不要退縮當作練習,一般有實力的跑手會在4hrs內完成,你要努力、加油。

支票已經過數 !   

最近兩個星期, 練咗兩次長課, 23km & 26km.
    26km 跑到 [屎屎吓].   

今個星期日, 就係沙田半馬,
    跟住都未必有時間練長課, 就去跑哩個 Kappa 30km 嘞 !   

升級   0%

擦汗

我都收到信.
    唔知當日點著衫好 ?!
    應該著短袖, 唔著背心, 但係都未必加外套.
    係啦... 唔知石岡會唔會再凍幾多 ??

星期日 ( 26/ 12 )

登錄/註冊後可看大圖

天氣寒冷。初時有幾陣雨,後轉天晴。
    高: 14°    低: 11°
    相對濕度: 60-90 %

升級   0%

擦汗

原帖由 =chairman= 於 2010-12-24 22:11 發表
    記得當天早上天氣寒冷,要著多件衫保暖~

係呀 ! Thank you mikemike ching.

當日咁遠又咁凍, 要嚟純粹影相真係加倍辛苦 !

特別再謝謝 !!!   

Merry Christmas !!!   

升級   0%

擦汗

原帖由 blurmax 於 2010-12-26 13:39 發表
    Completed the Kappa Shek Kong 10K run in the cold morning in 50:07 mins.

Despite it's still slow, it was already my PB in this race. Enjoyed^.^

哦... 唔怪得沿途唔見你啦 !   
    Good run ! ~ 50 min for the hilly route is good ah... !   

升級   0%

擦汗

上星期半馬, 有期望下策略錯誤, 臨尾捱咗好幾km.
    今日對於哩個賽, 冇認識冇期望下, (亦未跑過咁長嘅長課), 算係發揮到水準.

10km ~ 62min
    10km ~ 61min
    5km ~ 29min
    5km ~ 26min

Total ~ 2hr58min

留前鬥後, 又追到個 sub-3 時間, 非常滿意 !   

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2010-12-26 15:22 發表
    恭喜得兄
    你就好la繼續PB,我的連續PB紀錄已終結,10k 51min only.

謝謝 [賽王] 師兄 & purejoey ching.   

今日算係突破咗長跑紀錄, 跑 30km.   
    我喺約 8km, 17-18km, 24km 有食 gel 做補品 !   

哩條係山路嚟架嘛 ! 好難做到 PB 架......   
    1月2日有冇玩大埔賽 ? PB 會嚟搵你......   

P.S. 你同映緊相的夢璃打招呼,我就係佢隔離。

So So-desu !   

就係你話: (佢/哩個) 就係得得地 ?!   

升級   0%

擦汗

原帖由 purejoey 於 2010-12-26 15:29 發表
    咁都聽到好彩冇講壞話

好彩今日冇好似上次沙田半馬咁死吓死吓.   

原帖由 丁蟹 於 2010-12-26 15:32 發表
    練習或比賽我都未跑過多於 21 K , 得得地兄好野!!
    時間也不錯~ 加油!!

謝謝丁蟹師兄.
    多謝鼓勵 !!   

升級   0%

擦汗

原帖由 超人阿四 於 2010-12-26 16:34 發表
    30k跑友有冇留意到水壩上有班影友?佢地D鏡頭d無500mm都有300mm!初初仲以為打雀,後尾望下下面好似係小欖女子監獄,先知佢地(應該係記者)想影d乜。

哦... 好彩都有兩位[龍友]有幫我哋跑友影相.

哦... 原來係咁... 新聞有講架.
    原來係 Tempo 小姐......   

佢有冇聽過傻強講: 坐監即係連死老豆都唔可以去拜佢架嘛....... (點解佢可以用 Tempo ?)   

唔知入面有冇魯芬小姐可以招呼吓佢呢 ??