香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 6/7/2008 00:40 發表
waiwai ching, 小女子n年前在港島返工時間中也在那兒跑, 外圈石路, 暗斜, 望住個距離牌都幾好, 知道仲有幾多路剩返, 去到近酒樓個段路有時仲有好香的美食, 即刻醒神晒. 個過場真係好有運動feel, 除了有很多勁人跑之外 ...

ctse,唔止酒樓個段路有好香的味道,近跑馬地電車總站嗰邊重有馬屎加草青味tim。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 48# 的帖子

讚緊自已?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 24/7/2008 11:21 發表

"尊貴發燒跑手" 勁呀

x練, 請放心...
唔係好多人看這一版o架咋

係呀,唔係好多人看這一版o架咋!500多會員之嘛!

升級   0%

該用戶從未簽到

師姐你就好啦,我走得9K咋。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 149# 的帖子

師姐,我覺得warm up一圈唔係幾夠,我通常係內圈4個,外圈3個,然後拉根10-15分鐘,之後開始就覺得順啲。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 10/8/2008 00:04 發表

kin兄﹕
"寵幸"呢句嘢唔喺咁用法,
你祗是同【朕】"護跑",
但跑跑下"斷纜"…  

hehe,或者佢真係、、、、

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 15/8/2008 21:57 發表

謝謝屈教練的鼓勵, 小妹會繼續努力, 半馬2小時內真係好"蚊"

nc 師姐,唔"蚊"架,做多啲長課就OK架啦。"奸爸嗲"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 24/8/2008 23:58 發表
23/8/2008 - Gym room

24/8/2008 - 馬場5個大圈 - 7k

8'09"70/7'58"88/7'52"88/7'56"45/8'08"37  Total: 40'06"28

很多年也沒有跑馬場了, 今天在黃昏跑了一會, 覺得有幾段暗斜感覺上比以前平緩了, 以前有很 ...

c tse,嘩,快過我tim,我尋日7K走咗40'25",真失敗!懶之過!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 6/9/2008 21:51 發表
6/9/2008 - 灣仔峽公園中峽道 - 左轉港島徑 - 再右轉布力徑到回旋處折返 - 5k - 31'11"

今天很高興完成了5k的"賽事", 很開心有網友blurmax, mj and sportfighter 相伴, 不致孤單的面對"比賽".  還有跑步班同學仔M ...

恭喜師姐跑完,記住以後無論跑前或後都唔好吞隻牛呀!我試過跑完比賽之後貪心飲咗一罐,機乎嘔,因為覺得啲味道好怪。記得呢隻牛好似因為成份問题而停賣過,雖然而家可能改善咗,不過都係少飲為妙。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 6/9/2008 22:21 發表

ching唔講, 小妹都唔記得, 好似係喎. 飲完一次便夠晒, 以後都唔敢點呀. 怕怕

p.s: 都係ching聰明, 跑完先飲, 未一路跑一路想 " />jhk" />

唔係呀師姐,係因為起跑時間太早,啲牛仔牛女未到無得飲,如果唔係一樣死。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 14/9/2008 05:11 發表

No no and no!!  Should be at least 2.5 to 3 hours before exercise.  Unless you want to get 盲腸炎!!!!  That is why best time to run is first thing in the morning when you get up!!

Without any food, I'll 無力跑,試過一次懶叻晨早無食嘢去練15K,未到一半已腳軟軟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 15/9/2008 21:23 發表
上午游泳1小時 - 1.5k, 時間剛剛好游完訂下的目標, 早上場便打烊, 最後15分鐘更是小貓三幾隻, 正

太陽下山後去了運動場, 可能由於是假期, 個場都幾熱鬧, 3個圈warm up, 拉筋, 然後慢跑 7線 x 11

2 ...

師姐咁勤力,我就賴到死,就快追唔到你lu

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 17/9/2008 19:18 發表
Fig?? I have tried fresh fig. it's a really different kind of fruit
my colleague has a fig tree and he'd bring us a FULL basket of figs to share when it's season. it has a very pleasant scent.
I qui ...

Yeah, you are right.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 29/9/2008 09:34 發表
沙田->大埔->馬鞍山...
這條路線踩單車就踩過,跑真係冇諗過...呵~~

跑過之後包你上引

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 7/10/2008 19:49 發表
nc ctse,
一隻字 --------"强"

X 6

可唔可以加埋〝勁〞呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 526# 的帖子

nc ctse 真係超勁,唔好放棄全馬嘅機會呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 9/11/2008 22:56 發表
3/11 (一) - 行山

4/11 (二) - 休息日 - 學人走堂, 去了大魚大肉

登錄/註冊後可看大圖

5/11 (三) - 大長甘12k (大斧山 x 2 + 運動場1k) - 38'13"/36'50"/2'39"/2'36"/1'27" - 1: ...

nc ctse,好犀利呀 超過50K,我都要努力先得啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

nc ctse,正如樓上師兄講,唔飲水好危險,脫水對身體有影響,如果天氣涼咗,覺得可以飲少啲水,就用個細啲嘅樽,我就留番睇完醫生嘅藥水樽,120ml,跑時濕吓口或飲一啖,跑一次三至四啖,跑完至買水飲。

升級   0%

該用戶從未簽到

[quote]原帖由 obaanc 於 17/11/2008 12:06 發表

真係藥水樽???  係真架

d人誤以為我飲咳水... 飲了會跑快d咪弊 " />" /> 咪理人啦,自己知咪得囉

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 17/11/2008 23:13 發表
我上次食个隻'揾泥那"好難頂 , 你試果乜味, 介紹下!

power bar:SOYJOY,有唔同味,內有水果,日本仔嘢,吉豬島減價$7.9

power gel:不同牌子,衹揀lemon及橙味