香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

Timex 手錶可以計沖圈時間嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知有無ching/ctse用緊Timex手錶, 小妹只懂每一圈計時, 例如: 計10個圈的時間, 無問題.

但如果想計沖圈, 每一圈連休時間, 又可唔可以呢   例如: 3分鐘連休, 有沒有一個function可以計到實際跑每一圈和休息時間?

請指教
+1 0
上一篇︰跑圈距離下一篇︰啓示

升級   0%

該用戶從未簽到

大約兩個月前買了以下timex錶 $450:
http://www.timex.com/gp/product/ ... TF8&timexBrand=core

計速圈應該和平時計圈一樣, 用同一個function key?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-12 11:12 發表

小弟的手錶有200個計時記錄,小弟手錶沖圏時,會連休息時間都計算在內,計法如下︰
01 004964 沖圏時間
02 011073 休息時間
03 014278 沖圏時間
04 011755 休息時間
05 024168 沖圏 ...

換句話說, 我要留意總時間到3,6,9,12分鐘時, 我就要起步跑另一圈?? 佢唔會有嚮鬧提醒我時間到喇 - 3分鐘喇, 要跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-7-12 12:12 發表

是,時間要自己留意的。通常沖完一圏後,都是休息及望錶﹗

明白, 正如waiwaibrother昨天所說, 要自己留意番時間, 30lap真係唔夠, 咁我只可以衝15個咋喎

以為都唔會跑過30圈, 一定夠用, 原來係咁...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

好靚仔呀, 隻Timex錶

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-7-13 03:06 發表

nc師姐,

I think only the Garmin GPS watch can have the function that you want.  You can actually enter the distance, the recovery time and # of intervals that you want.  The alarm will sound when ...

thank you, ivrunner ching, 隻錶好好喎, 價錢更加好好好...., 我都係一個節儉的人