香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

第六屆香港3000公尺水上安全長途暢泳(2011)

升級   98.8%

該用戶從未簽到

好想join, 不過5月太多比賽, 又BOC, 又愉景灣水陸, 應該未必咁好彩, 可以放人    

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2011-3-8 10:07 發表

參加資格:香港游泳教師總會會員或合格游泳教師、香港拯溺總會屬會會員或持有拯溺資格人仕、曾考獲拯溺銅章或獲本會會員推薦具備長途泳耐力之人仕

Not many people qualified to join the race ! 3Km => Mo ...

舊年吐露港2.6k唔洗1個鐘, 唔知比唔比參加這個3k比賽呢?

另外, 我十幾年前考獲拯溺銅章, 唔知算唔算數呢?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 continent 於 2011-3-8 12:58 發表

I thought 吐露港 is 2.4K.  I finished around 1hr10 min last year.  Slow swimmer.

我都好慢, 個冠軍好快, 好似唔洗35min, 仲要係小朋友

p.s. 用GoogleMap度, 舊年吐露港渡海泳至少2.6k

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2011-3-16 09:51 發表

BOC ?
愉景灣有水陸 ?

師兄, 係乜嚟架 ?
唔係總會架 ??   

我估你曾經有銅章, 又加上有游過, 應該冇問題啦.
不過我唔知呀... 我自己就... 再等多啲小型賽事, 攞多啲 ...

得得兄,根據總會個calendar, 5月22日愉景灣有場水陸, 因為第一次喺愉景灣搞,所以好想試試