香港長跑網  - 長跑長友

樓主: redred
打印 上一主題 下一主題

練跑過程:跑步人生(再接再勵)

升級   0%

該用戶從未簽到

期待已久,紅紅姐出山成功,恭喜!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-9-20 00:36 發表
我早前腳痛加上常常要ot,所以操小左同埋操短左埋,今晚抽到時間便操番一轉12k加斜路,嘩!真系跑到腳軟,對腳簡直發唔到力,全是跑意志.

美美 ctse :
妳跑開沙田既,咁妳呢轉 12K 加斜路會唔會係跑梅子林果段跑呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-9-23 12:50 發表
對,係跑梅子林果段

哦,19/9星期五來wor,唔通ctse妳係同泰基班跑手一齊跑?
本來我個日都諗住 join 佢地跑,點知要OT遲咗放工,最後一個人走上梅子林。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2008-9-25 20:23 發表
今次好慢,不過唔打緊,最緊要我今次決定跑15lap 都逹成左,無放棄
所以大家都要好好努力, 天氣點熱都要頂梗上呀

期待下次可以跑多5laps~~~

紅紅姐:
妳咁忙仲要咁耐冇跑,可以唔放棄跑完定下既目標已然好難得,下次我諗妳唔止可以跑多5圈,10圈都冇問題。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2008-10-10 08:55 發表

X 2 - fully support

x 3 - 拾卜拾卜

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-28 22:51 發表

x 2, 如果是持續痛, 看吓醫生好d...

x 3, 而且妳話未跑已經痛, 應該唔關跑步事.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-31 13:03 發表
呼吸呢樣野好似好高深咁....我多數都唔理~
試過第2種呼吸節x 好唔慣~又好似唔係咁大影響咁~最後都冇練
我跑步前4個鐘都唔可以食野~唔係條氣就跑得好唔順
個人體質問題~抵我增肥失敗~

我都係冇理呼吸呢樣野o架,最緊要自己覺得條氣順。不過食野我就同ching相反,如果跑之前(通常會預兩個鐘)冇食野,跑果時會好肚餓冇力跑咁,如果係跑長課跑之前仲習慣食多條蕉tim,心理上跑起來會有力d。
又講返呼吸,我個人認為同跑姿都係一樣,所謂正確既方法未必一定係個個人都啱用,有時用返自己習慣既方法可能會仲有效。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-11-3 13:24 發表
茅鎖胃, 跑緊食都OK!

係呀,因為蕉好易消化同埋又飽肚。