香港長跑網  - 長跑長友

樓主:
打印 上一主題 下一主題

力 跑步record

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Alex 兄, 你好勁呀!! 再練下絕對有機會sub4喎!!加油呀!!話時話,  唔知你中間有無"撞牆"的感覺??

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都唔知是否真的撞牆. 總之我有個強烈感覺唔想再跑下去. 但我又沒有其他抽筋或不適的感覺.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

所以長課應該選擇遠離屋企的地方, 就算撞牆都要迫自己跑番屋企, 來回跑好似會較容易放棄.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-1-4 18:31 發表
04/1 8:00am
今日跑Mizuno半馬, 晨咁早到天后搭大會巴士, 順手找onon攞埋新網衣。到達後便去直升機坪找大家, 吹下水, 影下相, 熱下身等。
起步後跟住wong sir, 瘋狂, desmond跑。 開始時都跟到, 但佢到愈跑愈 ...

ALEX 兄, 勁呀!! 這賽道都可以比UNICEF跑得快!!

渣打FM一於一齊向SUB4出發!! ADD OIL!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

ALEX兄,

傷左就要休息下!!
祝你早日康復!!!長跑長有!!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

ALEX今日好高興見到你, 但一開跑就見唔到你了, 因為你跑得實在好快. 天氣咁熱, 加埋初段的嚴重塞車. 你都PB到. 我相信冬天的成績必定大躍進!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2009-7-12 21:42 發表
kopo, 初段真係好塞ar! 人多路窄, 仲有條鬼push黎push去! 星期六見!

話時話, 又好似真係有條死鬼響度左推右推喎!!!好討厭呀!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

其實22-27KM唔算長距離, 有無LOCK踏其實差距不遠. 大圍兄講得啱, 無LOCK踏唔使換鞋, 仲可以慳番D時間添!!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

ALEX兄好似唔使用力咁,. 如果唔係我地拖慢左, 亞力士兄隨時SUB20HR.

不過真係要多謝你及其他隊友比我有呢個一生難忘的經驗.

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2009-12-6 22:04 發表
12.06
澳門馬拉松, 亦是我第一次全馬. 之前公司好忙, 無練跑成星期, 亦無練長課, 所以今次目標只是跑完全程. 時間如下:

6'12  xx 10'39 5'11 5'07 5'54 5'11 5'01 5'10 5'14
5'00 4'43 5'01 4'49 4'56 4'46 5'0 ...

恭喜lex兄sub4成功. 聽過有人話spacer只適合最多半馬. 但亞洲人身輕, 著spacer跑全馬都應該沒有太大問題. 下次渣馬記得換對保護好d的跑鞋. 以你的水準, 330都應該不是問題. 唔知是否路段不平的問題, 你的速度好似有時快有時慢. 咁樣會令後段的體力難以為繼. 下次lsd可以注意一下. 30km後的體力變化真的令人想像唔到.

祝渣馬pb成功!!!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

Alex, You have the treadmill at home?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2010-1-1 08:37 發表

No ar Kopo, I went to gym centre ja.

It opened so early!

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Lex 於 2010-1-3 14:59 發表
1.02
5:30pm
Treadmill 6K, 32'+

1.03
10:30am
Treadmill 20K, 1:54

跑步機的20K 真係唔野小. 你要對抗的不單是有否氣力, 更重要是對抗沉悶. 勁!!!

澳馬已經sub4, 咁你渣馬是甚麼target?