香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家單車放邊?

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

kofelix ching, 我鍾意你... 哩句 !   

原帖由 kaevin 於 2011-5-17 13:51 發表
    小弟一路都我恨有架單車, 不過又未夠錢同女友搬出去住, 而家母又極唔鍾意有架單車放o向廳.. (騎樓已經無位)
    自從完過馬拉松之後, 就已經立心一定要玩三鐵. 但單車的安置係最大o既問題..

講返... 之前我都有哩個問題.
    踩車... 設備/金錢, 安全, 安置... 樣樣都係問題.

我都係跑完渣馬, 就嚟生日, 又咁啱係有同學二手車... 先至順水推舟, 買咗二手車.
    講買車講咗好耐, 老婆大人又話擺出街 (冇梗), 露台 (日曬雨淋), 廳唔得, 最後都擺咗喺房......
    我遲啲都會搬細屋, 到時實有排煩.

有次聽人賣按摩椅,
    佢話: 你唔執個屋企, 就梗係好似冇位啦.
    當你一有決心要買, 就屋企點樣執都會執到個位嘅.

雖然有啲 hard-sell, 到時我搬屋, 可能要丟多啲無謂嘢, 舊書, 都要擺好架車......   

聽講... 都係拆轆, 左塞右塞, 擺上櫃頂等等.
    我同學就 set 咗車架喺走廊神咁高, 行過都頂唔到......