香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

CatCat ctse 好野, 立即開了個blog, 大家交流吓. 恭喜晒

升級   0%

該用戶從未簽到

要把張相縮細, 我自己用faststone image viewer, 縮細再upload張相.  不過, catcat要先download個software先喇!!! 如果需要幫手, 閣下可send張相去我e貓, 等我試試upload張相上來.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-3 20:55 發表
你e貓係乜呀?

收野呀, CatCat ctse 已pm閣下!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-2 13:33 發表
昨天行荷里活廣場發現有隻抵錶, 在cc錶廊, 係ad牌, 可以計lap, interval, waterproof, 三折$135 抵!有興趣去睇下,應該重有貨ga

CatCat ctse 妳張好靚的相呀!!! 今晚都途經那兒的cc店, 於是八掛入去問了, 並且都有拍照, 但因為是用手機, 所以效果很差, 妳張清楚很多. $139 有10個lap, 夜光, 嚮鬧. water resistant100米

靚是幾靚的, 但只得10個lap, 真係完全不夠用, 加多幾十個大洋便可買casio有60個lap

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CatCat 於 2009-3-8 18:13 發表
很感恩今日 (8/3) 的河畔10K 賽又打破了自己的紀錄,以 59' 01" 74 完成。

今日市區氣温14 度,相對濕度百分之75 -90 左右,全程下著微微雨,個人狀態良好。
頭1K 熱身慢跑 6' 31" 75 第2 - 5K 5' 59 "05  ...

恭喜恭喜catcat ctse有個滿意的成績

繼續努力呀

升級   0%

該用戶從未簽到

catcat ctse, 20/6去行山有沒有時間及興趣?? 大嶼山分流, 很美的.

https://www.longrun.hk/forum/vie ... page%3D1&page=2

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-6-12 14:34 發表
nc姐,我果日要上工聯會第一堂訓練班,黎唔到喇,你地玩得開心 d 啦。

報了跑步班

唔緊要啦, 下次吧!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-19 20:22 發表
果日天氣好凍唔跑快 d 會凍死架,廈門全馬應該練唔設架喇,我連 unicef 個半馬都唔知跑成點,最後 lee 個星期六既長課希望可以跑到
16-17k,咁就有機會可以完成到賽事,本來諗住條路易跑 d 可以 pb,但 e 家睇黎無 ...

cat姐, 唔好放棄呀... 只要沒有傷患, 補住對腳, 比心機練長課, 慢慢跑, 不理時間.  廈門完成全馬是大大大有可能架!!!! 大家齊齊努力呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-13 21:05 發表
12/12 九龍仔運動場長課

時間:3 小時 01 分 35 秒

距離:26.45 km

跑完對腳好似發脹咁,連 mau 低都唔得,今日先好 d 咋,都唔知廈馬點算,仲有一個星期長課就要減練喇,到時對腳唔知會唔會跛咗呢?

catcat, 我估個時間再慢番d會舒服很多, 昨天我和Tarry便以8-9k超級慢速跑, 是ok的.

7個小時是可以完成的, 不過這2個星期最緊要不要讓對腳傷, 小心身體不要病倒, 大家努力加油呀, 唔好放棄!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-14 13:38 發表

nc 真係好佩服你同 tarry 既毅力呀,35k 真係聽落去都驚呀,咪講話跑啦,相信你地廈馬應該無問題喇,加油丫。

35k聽落去真係 , 但只要慢慢慢慢慢慢慢跑, 跑順咗條氣, 對腳是會機械化咗的.

唔係你地, 係我地廈馬一定無問題!!! 慢jog一定可以完成架, catcat.
大家努力加油呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-12-14 21:42 發表

nc...........你都要比心機吖~~

cc, 又被妳講中,前幾個星期因為腰背痛,腳傷等等未停過...真係無咩心機練!!!

希望這3個星期冇病冇痛啦。Thank you呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

很榮幸能與Tarry & jogging-cat一 起完成人生第一個馬拉松, 一起分享及去經歷, 實在很值得去感恩, 回港後約埋bonbon吃飯慶祝吧!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

jogging_cat, 加油呀 好好享受全馬的過程, 還記得去年每1k的自動報時嗎? 今年繼續呀   之後, 盡情吃喝玩樂, 玩得開心d呀!!

還有祝catcat生日快樂, 新年進步