香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gunners
打印 上一主題 下一主題

跟拿匙跑步日誌

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

現在才睇到Gunners兄個blog, 恭喜開blog大吉
    祝快些好番同我地一齊跑~

升級   67.95%

無聊

Gunners兄, 如果冇乜大礙, 下星期三來運動場jog下丫,
    我呢排改左星期四衝圈, 星期三都係輕鬆練下基本功而已~

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2011-7-21 18:57 發表
    琴晚好開心可以跟紀生同史sir學嘢,拉筋ge動作免強做到,踼腿就部份做到但多數都係唔係好協調,令到個動作好攪笑  " />" />" />" />" />
    四項腰腹動作真係好鬼難做,尤其踼腿成L型果隻,隻腳真係伸唔直.今朝訓醒仲成個人散曬咁 ...
    果晚本來我都想去, 可借有事去唔到。
    呢四個動作點做架?得閒指教下啊

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2011-7-30 18:21 發表
    今日去同隻腳覆診,醫生睇完x光片話條骨未完全好番,叫我唔好做咁劇烈ge運動住.我同佢講我試過跑步都唔痛喎,但佢話唔痛唔代表無嘢ga.到時再有事仲麻顉.你自己小心d啦.10月25要覆診
    咁即係點呀,跑唔跑得 ...
    Gunners兄, 骨既野可大可小, 要聽醫生講, 忍下腳了,
    或者做住其他運動先, 例如游水, 單車..

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2011-10-25 12:39 發表
    今日去覆診,醫生話條骨己經完全無問題啦,可以放心去跑步喇" />" /> " />" />
    Good! 今個星期三晚來唔來運動場呀?

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2011-11-14 14:00 發表
    Little-fish師兄,都係鐘意去到北區醫院個大圈,跑長d就轉多幾圈.
    青山公路(古洞段)、綿田公路、粉綿公路,係咪即係高爾夫球會外果條,果條路好鬼窄,跑到我好鬼驚,怕怕
    周不時有大貨車在身邊經過, 都幾牙煙

升級   67.95%

無聊

恭喜根拿匙,繼續加油,相信pb陸續有來!

升級   67.95%

無聊

原帖由 little-fish 於 2012-1-5 17:48 發表
    http://connect.garmin.com/activity/139044419
    上水崋山,我失敗了 第一個山坡就要行路啦,只上了一小段就回頭,留意一下上落差.我連一圈都未完成.
    在我去過的路段,無石級(應該全段都無),寬 ...
    小魚師兄, 條斜路有幾長? 我都未去過, 搵日去試下先.

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2012-1-6 02:05 發表
    小魚師兄,第一次咪當探嚇路囉.呢條路線都應該幾好玩.不過都係過左渣馬先試lu.

而家諗住9號下午請半日假,去跑嚇梅子林,睇嚇跑唔跑到2 轉.
    跟住13號放假,再跑一次鹿頸到新浪潭折返後沿沙頭角 ...
    唔跑和合石? 唔駛去到咁遠嘛.

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2012-1-7 23:16 發表

我跑到去2K前個停車處就停,唔會再上左手邊條路,果度好甘喎=.=

http://connect.garmin.com/activity/72365938
    我都要到2k位抖一抖才可再上最後一段,的確幾甘,但上到頂好爽的

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2012-3-10 22:09 發表
    粉嶺運動場Low heart rate training
    心率平均147bpm,跑左1:08:39
    無開GPS,距離約10K
    http://connect.garmin.com/activity/154365343

本月共跑10K
    根拿兄,粉嶺運動場係咪粉嶺遊樂場? 唔知一圈幾多呢?我間唔中都會係果度跑.
    你覺得low heart rate traing有冇用?

升級   67.95%

無聊

原帖由 上水馬王 於 2012-3-14 12:17 發表

之前"用腳"量過,大約440m咁上下
    你隻腳準唔準架?
    我用網上地圖度, 得416m

升級   67.95%

無聊

原帖由 Gunners 於 2012-4-5 17:58 發表

hgj" />" />D103ghj" />" />D103" />" />hj
    根拿匙兄閉左關好耐